Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τα καλά νέα, η πραγματικότητα, οι συμβολισμοί, το γερμανικό κανάλι ARD και τα σουβλάκια του κ. Τ Θεοδωρόπουλου.

Μια απάντηση στο άρθρο του κ. Τ. Θεοδωρόπουλου στις 23/4/2014 στην Καθημερινή.

Τα Καλά Νέα
Κ.Θεοδωρόπουλε έχουμε καλά νέα για σας! Σε λίγο καιρό, επιτέλους θα «κατασκευαστεί» στα εργαστήρια της Γενετικής ο βιονικός εργαζόμενος ο οποίος δεν θα έχει ανάγκη να φάει, να κοιμηθεί, να ερωτευτεί, να διαβάσει ένα βιβλίο, να ακούσει μουσική, να πάει μια εκδρομή κλπ. Θα μπορεί να εργάζεται 24 ώρες χωρίς διακοπή με αποτέλεσμα σοβαρή αύξηση των κερδών των τραπεζιτών, εφοπλιστών, βιομηχάνων μεγαλοεκδοτών κλπ! (όλων αυτών που σας σιτίζουν όλα αυτά τα χρόνια, για την παμμέγιστη συμβολή σας στο να εμπεδωθεί στη χώρα τάξη-ασφάλεια και πάνω από όλα ΚΕΡΔΗ - ΚΕΡΔΗ)
Η Πραγματικότητα
Καταλαβαίνουμε τις προσπάθειες σας υπηρετώντας το success story να αποφύγετε την πραγματικότητα και να ασχοληθείτε με μαγειρεία και μαγειρική. Μπορεί και να έχετε επηρεαστεί από τις πολλές τηλεοπτικές περί μαγειρικής εκπομπές. Να υποθέσουμε ότι σε νέο σας πόνημα θα μας προτρέπετε (στο πλαίσιο της «ανάπτυξης» της οικονομίας μας) να αντικαταστήσουμε τα σουβλάκια από ωά οξυρύγχου συνοδευόμενα με καμπανίτη οίνο! Εκτός από αυτό όμως να σας υπενθυμίσουμε τα παρακάτω:
  • Το καλοκαίρι που μας πέρασε 2000 εκπαιδευτικοί τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα. Από τότε χορτάσαμε υποσχέσεις ότι «δεν θα απολυθεί κανείς» και ότι όλοι θα απορροφηθούμε σε άλλες θέσεις. Έχουν περάσει εννιά μήνες και αφού έχουμε υποστεί έναν απίστευτο εμπαιγμό υπογράφονται αυτές τις μέρες οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Το μοναδικό λάθος που «διαπράξαμε» είναι ότι κάναμε μάθημα σε 20.000 μαθητές των τομέων Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αισθητικής –Κομμωτικής των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ τομείς που έπρεπε να θυσιαστούν στο βωμό της ιδιωτικοποίησης της παιδείας. Επακόλουθο της δικής μας διαθεσιμότητας ήταν και η βίαιη απομάκρυνση 20.000 μαθητών από το νέο ΕΠΑΛ. Ο μαθητής είναι τώρα αναγκασμένος για να σπουδάσει σε ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα να τελειώσει πρώτα το λύκειο και μετά να οδηγηθεί σε ένα ΙΕΚ. Και επειδή τα δημόσια ΙΕΚ είναι λίγα, στην ουσία στρέφονται βίαια οι μαθητές στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Αυτά - γνωρίζετε - που εγκαινίασε ο Υπ. Παιδείας λίγο πριν μας θέσει σε διαθεσιμότητα! Στην προσπάθεια μας κ. Θεοδωρόπουλε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και το δικαίωμα των μαθητών μας στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, συναντηθήκαμε με τον κ. Αρβανιτόπουλο πολλές φορές αλλά και με τον Κ. Μητσοτάκη στις 3-1-2014. Επειδή ο καιρός περνούσε ανησυχητικά, ζητήσαμε νέα συνάντηση το Φεβρουάριο από τον κ. Μητσοτάκη. Αρνιόταν να μας δεχτεί, αρνιόταν δηλαδή τον διάλογο. Γι’ αυτό έγινε η συμβολική κατάληψη στο γραφείο του. Για να επιτύχουμε νέα συνάντηση μαζί του, η οποία και πραγματοποιήθηκε την επομένη της κατάληψης. Γι’ αυτά όμως τα πραγματικά γεγονότα εσείς ποιείτε τη νήσσα!
  • Κάνετε αναφορά για τις αναπληρώσεις μαθημάτων λόγω καταλήψεων. Επειδή η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός περισσεύουν, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω: α) Κάθε χρόνο χάνονται χιλιάδες ώρες γιατί οι καθηγητές τοποθετούνται από το υπουργείο στα σχολεία τους με καθυστέρηση ακόμα και μηνών. Πέρσι, οι τελευταίες προσλήψεις καθηγητών για να καλυφθούν κενά που είχαν διαπιστωθεί από το Σεπτέμβρη του 2012, έγιναν λίγο πριν το Πάσχα του 2013. Φέτος π.χ στο 6ο ΕΠΑΛ Αθηνών τα κενά των μαθηματικών καλύφθηκαν το Δεκέμβριο και β) Τη σχολική χρονιά 2013-2014 τα κενά εξαιτίας και της διαθεσιμότητας μας, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ακόμα και σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Μήπως νοιάστηκε ποτέ το υπουργείο ή εσείς για αυτές τις αναπληρώσεις; Προφανώς όχι. Γιατί η τακτική σας είναι να διυλίζετε το κουνούπι και να καταπίνετε την κάμηλο.
  • Τελειώνοντας, κάνετε λόγο για τους «πνευματικούς πατέρες του έθνους στους οποίους έχουμε αναθέσει ευτυχώς ή δυστυχώς τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας». Προφανώς… έχετε στο μυαλό σας τον κ. Αρβανιτόπουλο, που εκ δεξιών του έχει τον Άγγελο των ΜΚΟ και εξ αριστερών του είχε ως ιδιαιτέρα γραμματέα την εκ του Οίκου του Ναύτου προερχόμενη, η οποία και διώκεται ποινικώς για οικονομικές ατασθαλίες στον παραπάνω Oίκο. Είναι ο ίδιος υπουργός που έχει… τιμηθεί με δύο βραβεία: 1) Μέγα βραβείο συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού γιατί στις 26-9-13 με εγκύκλιο εξανάγκασε τους μαθητές (είπατε τίποτα για βία;) που ήδη φοιτούσαν στη Β Τάξη του τομέα Υγείας – Πρόνοιας στα ΕΠΑΛ να αλλάξουν τομέα και να σπουδάσουν κάτι άλλο πέρα από αυτό που ονειρεύτηκαν και 2) Ειδικό βραβείο αξιοπιστίας γιατί, ενώ επανειλημμένα είχε δηλώσει ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, αυτές τις μέρες υπογράφει τις πρώτες απολύσεις μας. Το γερμανικό κανάλι ARD στις 24-3-2014, σε εκπομπή με θέμα «Ελληνική Ρουλέτα», ασχολήθηκε εκτός των άλλων και με τα θέματα των διαθεσιμοτήτων μας και του εξοστρακισμού των μαθητών από τα νέα ΕΠΑΛ. Εσείς κ. Θεοδωρόπουλε ασχολείστε μόνο με σουβλάκια, delivery, μπύρες και την τύχη των απορριμμάτων!

Οι Συμβολισμοί
Ρωτάμε κ. Θεοδωρόπουλε ποιους συμβολισμούς, ποια μηνύματα κρύβουν οι παρακάτω ενέργειες τις οποίες ένθερμα χειροκροτείτε ή αποκρύβετε;
  • Επί Ελευθερίου Βενιζέλου σταμάτησε να «λειτουργεί» η Κλαυθμώνος. Επί Ευαγγέλου Βενιζέλου αρχίζει να λειτουργεί πάλι.
  • Ένα κομματικό διεφθαρμένο κράτος που στηρίχτηκε στις πελατειακές σχέσεις και που πιστά υπηρετήσατε τόσα χρόνια, για να… σώσει τη χώρα, ξεκινάει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η αρχή γίνεται από τους εκπαιδευτικούς που έχουν διοριστεί όλοι αξιοκρατικά και αδιάβλητα με επετηρίδα ή ΑΣΕΠ.
  • Ο γιος του πατριάρχη των πελατειακών σχέσεων, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλαβε να… υπερασπιστεί την αξιοκρατία στο δημόσιο υπογράφοντας τις πρώτες -από το 1911- απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Μήπως αγνοείτε, κ. Θεοδωρόπουλε, τη σοφή παροιμία του λαού μας ότι «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά;»
Τελειώνοντας θέλουμε να σας πούμε τούτο. Καταλαβαίνουμε ότι εκπέμπουμε σε διαφορετικό μήκος κύματος. Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, ενώ εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.
Υ.Γ1 Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας λέμε ότι η κατάληψη στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη έγινε από τις συντονιστικές επιτροπές καθηγητών σε διαθεσιμότητα Αθηνών, Θεσ/νίκης, Ηρακλείου, Λάρισας και άλλων πόλεων. Στην κατάληψη ήρθαν για να μας συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν -και αυτό είναι προς τιμή τους- κάποια από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ. Στη συνέχεια, κάτω απ’ το γραφείο για συμπαράσταση, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοί μας, μετά από πορεία που έκαναν στους δρόμους της Αθήνας. Εάν βέβαια σας ενδιέφερε η αλήθεια θα φροντίζατε να διασταυρώνατε τις πληροφορίες σας.
Υ.Γ2 Η οσμή από το σουβλάκι μετά ή άνευ τζατζικίου υποχωρεί την επομένη μέρα. Η αντίστοιχη από τα λιβελογραφήματα της διαπλοκής μένει στο διηνεκές!


Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου