Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αγαπητοί μαθητές και γονείς.
Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα
Το καλοκαίρι που μας πέρασε η κυβέρνηση καταργώντας τους τομείς Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής Κομμωτικής από το νέο ΕΠΑΛ έδιωξε 2.500 καθηγητές και 20.000 μαθητές από την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Επακόλουθο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, ήταν η ελλιπής προετοιμασία των μαθητών ακόμα και στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Πέρασαν 2, 3 μήνες ακόμα και ολόκληρο τετράμηνο και οι μαθητές σε πολλά ΕΠΑΛ μάταια περίμεναν τους καθηγητές τους. Χάθηκαν χιλιάδες διδακτικές ώρες σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κλήθηκαν ωρομίσθιοι με ελάχιστη διδακτική εμπειρία να διδάξουν τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στους μαθητές μας.

Αποκορύφωμα όλης αυτής της απαράδεκτης τακτικής της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι ο ευτελισμός του θεσμού των Πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς ίχνος σεβασμού στις αγωνίες και στις ελπίδες των μαθητών και των γονιών τους.

Συγκεκριμένα ρωτάμε τον Υπουργό παιδείας:
  • Ποιοί εκπαιδευτικοί θα είναι εισηγητές στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ποιοί θα είναι βαθμολογητές – εξεταστές στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ειδικοτήτων των καταργημένων τομέων, αφού όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί που διδάσκαμε τα μαθήματα αυτά είμαστε σε διαθεσιμότητα;
  • Θα τολμήσει να κάνει τις Πανελλαδικές εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας των Τομέων Υγείας-Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών με διοικητικούς υπαλλήλους και ωρομισθίους;
Την ίδια ώρα λοιπόν που ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικά τορπιλίζουν την αξιοπιστία των Πανελλαδικών εξετάσεων αδιαφορώντας για το μέλλον των μαθητών μας, καταργούν τις ΕΠΑΣ, στρέφουν βίαια 20.000 μαθητές στα ιδιωτικά ΙΕΚ, απολύουν άμεσα 85 συναδέλφους μας στους οποίους έχει γίνει διακοπή μισθοδοσίας από 22 Μαρτίου. Στόχο έχουν -αν δεν τους σταματήσουμε- να προχωρήσουν στο προσεχές διάστημα στην απόλυση 400 έως 500 συναδέλφων μας.

Για να σταματήσουμε λοιπόν αυτή την εγκληματική πολιτική καλούμε σε κοινό αγώνα όλους τους γονείς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών και στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας με την επιβολή διδάκτρων.

Παλεύουμε για την επαναλειτουργία όλων των τομέων και ειδικοτήτων στο νέο ΕΠΑΛ και την επιστροφή όλων των μαθητών και καθηγητών σε αυτό.

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου