Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Συμβολική κατάληψη και αποκλεισμός του Υπουργείου Οικονομικών από τις καθαρίστριες
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

"Αυτό το δικαστήριο δικαίωσε εμάς. Έρχονται δικαστήρια μια μέρα και για σας"


Οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών ξεκίνησαν από το πρωί κατάληψη και αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών, για να εκτελεστεί τώρα η δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει.

Κλείδωσαν με αλυσίδα την πόρτα υπουργείου. Καταγγέλλουν τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση, καθώς δεν έχουν επαναπροσληφθεί παρά το ότι υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση. 

Για την καταστολή της κινητοποίησης αυτής έγινε αστυνομική επιχείρηση μέσα και έξω από το Υπουργείο.

Οι καθαρίστριες ανυποχώρητες συνεχίζουν τον αγώνα τους.
Συρρέουν σε συμπαράσταση από το πρωί αγωνιστές, συνδικαλιστές, διαθέσιμοι από άλλους φορείς, προσωπικότητες, πολιτικοί, υποψήφιοι και βουλευτές.
Ο  αποκλεισμός συνεχίζεται.......


Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να κατέβουν στο Υπ. Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας 8 - Σύνταγμα) σε συμπαράσταση και αντίσταση στην κυβερνητική αυθαιρεσία
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


Στον Άρειο Πάγο θα προσφύγει το υπουργείο Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών στις υπηρεσίες του υπουργείου - Από την πλευρά τους Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθαριστριών υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διενεργηθούν οι λόγοι που το υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση - Παραμένουν στο υπουργείο οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες που ζητούν συμπαράσταση από όλους και όλες! 


Ενημέρωση του δικηγόρου των αγωνιζομένων καθαριστριών
Ο δικηγόρος των καθαριστριών κ. Γ. Καρούζος, έκανε δηλώσεις για την αναλγησία του υπουργείου Οικονομικών το οποίο δε μιλάει καθόλου για το αυτονόητο: την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης. Το υπουργείο επέλεξε να μην κάνει έφεση αλλά πήγε κατευθείαν στον Άρειο Πάγο. Γιατί όχι και στο Εφετείο, αναρωτήθηκε ο κ. Καρούζος καλώντας το υπουργείο να εφαρμόσει την πρωτόδικη απόφαση για επαναπρόσληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου