Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

22 Ιουλίου: Συντονιστική Επιτροπή Καθηγητών σε Διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης

22 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

22 Ιουλίου 2013: Ημέρα επίσημης ανακοίνωσης της διαθεσιμότητας 2500 εκπαιδευτικών της Δημόσιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και κατάργησης πολυπληθών τομέων και ειδικοτήτων. Ημέρα που σημάδεψε τις ζωές μας. Ημέρα βίαιης, αυταρχικής και άδικης απόφασης για εμάς και τους μαθητές μας.
22 Ιουλίου 2014: Ημέρα συλλογικής μνήμης ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις της κυβέρνησης – ΕΕ και ΔΝΤ.
Ημέρα αγώνα και διαμαρτυρίας με μια αγωνιστική μαζική πορεία 11 χιλιομέτρων των καθηγητών σε διαθεσιμότητα, των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών, των αγωνιζόμενων απολυμένων της ΕΡΤ, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και άλλων εργαζομένων και ανέργων.
Ημέρα συγκέντρωσης  στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενάντια στη καταπάτηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της εργασίας, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, Υγείας και άλλων κοινωνικών αγαθών, ενάντια στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και της εξαθλίωσης της ζωής μας.
Ημέρα μνήμης ενός χρόνου, καθημερινού αγώνα ενάντια στην αυταρχικότητα, την αδικία και τον εμπαιγμό.
Την ημέρα αυτή για άλλη μια φορά, οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Αθήνας επισκεφτήκαμε το πολιτικό γραφείο του νέου μας Υπουργού Παιδείας, σε μια προσπάθεια επιδίωξης ενός ραντεβού που ζητάμε συνεχώς από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του και που μας αρνείται.
Η υπεύθυνη του πολιτικού του γραφείου κ. Μπότση μετά από διαπραγματεύσεις, μας διαβεβαιώνει ότι ο Υπουργός θα δεχθεί μια πενταμελή επιτροπή καθηγητών και τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ.
Στο Υπουργείο μας υποδέχεται ο κ. Ζέρβας διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού, ο οποίος μας δηλώνει για άλλη μια φορά ότι ο υπουργός δεν μπορεί να μας δεχθεί γιατί δεν έχει κάτι νέο να μας πει και επιμένει ότι δεν υπήρξε διαβεβαίωση συνάντησης μαζί του!
Μας υπόσχεται όμως μεταφέροντας διαβεβαίωση του Υπουργού ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί.
Μετά από την επίμονη στάση μας να μη φύγουμε από εκεί αν δεν συναντηθούμε με τον Υπουργό, καταφτάνει ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κουκοδήμος  ο οποίος μας διαβεβαιώνει κι αυτός ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί και ότι αν συμβεί αυτό θα παραιτηθούν. Επίσης διαβεβαιώνει ότι και οι 85 συνάδελφοι μας που εδώ και 4 μήνες από τις 22 Μαρτίου είναι απλήρωτοι δεν θα απολυθούν ούτε αυτοί και θα πληρωθούν όλους τους μήνες αναδρομικά.
Μας ζήτησε να κάνουμε υπομονή και υποσχέθηκε ότι θα διευθετηθεί το θέμα μας από το 3ο θερινό τμήμα της Βουλής με τον καλύτερο τρόπο.
22 Ιουλίου 2014: Ημέρα σοβαρών υποσχέσεων από τους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας και παράτασης της υπομονής μας και της αγωνίας μας μετά από ένα χρόνο διαθεσιμότητας - ομηρίας.
Θα πραγματοποιηθούν άραγε αυτές οι υποσχέσεις;
Μετά από ένα χρόνο συνεχών υποσχέσεων, συνεχών εμπαιγμών, αγωνίας και άγχους για το μέλλον μας και τη ζωή μας,  μετά από ένα χρόνο καθημερινού αγώνα εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο και δεν θα σταματήσουμε.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, για την επαναλειτουργία όλων των τομέων και ειδικοτήτων που παρανόμως καταργήσανε, για να γυρίσουμε πίσω στα σχολεία μας και τους μαθητές μας.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, τους μαθητές μας, για όλους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου