Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από τη συνέλευση των εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα - απόλυση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/7 το πρωί στα γραφεία της ΟΛΜΕ, έγινε η σύνταξη του επικαιροποιημένου Υπομνήματος μας που ακολουθεί και αποφασίστηκαν δράσεις για την ερχόμενη εβδομάδα που συμπληρώνεται ένας χρόνος παραμονής μας σε διαθεσιμότητα - ομηρία.


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα από τις 22/07/2013 (και πολλοί από εμάς οδηγούμαστε άμεσα στην απόλυση), σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ, αυτό που η κυβέρνηση βάφτισε εξορθολογισμό του δημοσίου και το εφάρμοσε στην εκπαίδευση με τους νόμους 4172/13 και 4186/13, ακρωτηριάζοντας το πιο περιζήτητο και πολυπληθές κομμάτι της τεχνικής εκπαίδευσης για να το παραχωρήσει στους ιδιώτες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, την άμεση επαναλειτουργία των Τομέων (Υγείας Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αισθητικής Κομμωτικής) και όλων των ειδικοτήτων, στο νέο ΕΠΑΛ, με την ταυτόχρονη επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά, ότι δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις. Καταγγέλλουμε τη διακοπή της μισθοδοσίας των 85 συναδέλφων μας και ζητούμε από την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να προκηρύξει όσες θέσεις απαιτούνται, στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ, έτσι ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ, τον υποκριτικό ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η κινητικότητα στο δημόσιο σχετίζεται με την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την παραγωγικότητα, ενώ βασικός της σκοπός είναι οι απολύσεις και η ψυχική, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των εργαζομένων.
Τρανταχτό παράδειγμα της παραπάνω τακτικής, αποτελεί ο βίαιος και εκβιαστικός εξοστρακισμός των εκπαιδευτικών είτε σε διοικητικές θέσεις στο ΥΠΑΙΘ είτε σε άλλους φορείς (ΟΤΑ, Υγείας, Εργασίας), χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον ώστε να αξιοποιηθούν οι παιδαγωγικές γνώσεις και η εμπειρία τους σε εκπαιδευτικές θέσεις του ΥΠΑΙΘ που υπάρχουν πολλές ανάγκες.
Οι ανακοινωθείσες μετατάξεις των εκπαιδευτικών σε νέες θέσεις, μεθοδεύονται έτσι ώστε να υπάρξουν απολύσεις ή σε πολλές περιπτώσεις να εξαναγκάσουν τους εκπαιδευτικούς να αλλάξουν αντικείμενο εργασίας ή/και πόλη διαμονής, προκειμένου να διαφυλάξουν την εργασία τους, ενώ όσοι κωλύονται, να εξωθούνται σε παραίτηση

Από την μέχρι τώρα διαδικασία των προκηρύξεων 6, 8 και 10 προκύπτουν τα εξής:


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
6
233 (για δεύτερα πτυχία)
58
8
1075 (925 ΙΕΚ + 150 ΟΤΑ)
09
10
401 (111 β' πτυχία+70 ΙΕΚ+200 Υγείας+20 Εργασίας)
35
ΣΥΝΟΛΟ
1709
102


Επομένως, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, προκύπτουν άμεσα 102 απολύσεις που θα προστεθούν στις 85 απολύσεις συναδέλφων μας, που ήδη έχει διακοπεί η μισθοδοσία τους. Εκτός όμως από αυτές τις επικείμενες 187 (102+85) απολύσεις, οι απολύσεις συνολικά μπορεί να ξεπεράσουν τις 400, επειδή πολλοί συνάδελφοι είναι σε περισσότερους από έναν πίνακες, ενώ σε κάποιες ειδικότητες έχουν προκηρυχθεί περισσότερες θέσεις από τους υπάρχοντες σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς.

Άμεση προτεραιότητά μας είναι να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός και γι’ αυτό ζητάμε:
 • Να συνεχιστεί η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών, που έχει διακοπεί από τις 22/03 και να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις γι αυτούς, καθώς και για τους 6 συναδέλφους μας που τέθηκαν εκ νέου σε διαθεσιμότητα, ενώ είχαν εξαιρεθεί και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν αιτήσεις, κοντά στον τόπο κατοικίας τους. (Υπάρχουν 255 θεσμοθετημένες θέσεις για τα ΙΕΚ-ΣΕΚ που δεν έχουν προκηρυχτεί).    
 • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, από όλους τους αρμόδιους φορείς, ΥΠΑΙΘ, ΥΔΜΗΔ, ΑΣΕΠ, έτσι ώστε οι 1534 θέσεις, που απομένουν από αυτές που έχουν προκηρυχθεί, να καλυφθούν από τους 1533 εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα (εκτός από τους 85+6 συναδέλφους που αναφέρουμε παραπάνω), έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς. Ζητάμε δηλαδή μια θέση για κάθε εκπαιδευτικό, κοντά στον τόπο κατοικίας του. 
 • Να γίνει άμεσα απορρόφηση όλων των εκπαιδευτικών που κατέχουν δεύτερα πτυχία (μέρος της προκήρυξης 10/2014 δηλαδή Θεολόγοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί κ.λ.π) με ταυτόχρονη διαγραφή τους από τους υπόλοιπους πίνακες διάθεσης. Το ίδιο ζητάμε να ισχύσει και για τους συναδέλφους της ανακοίνωσης 6/2013. 
 • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα , έτσι ώστε κάθε θέση που θα μένει κενή να καλύπτεται άμεσα από άλλον εκπαιδευτικό με βάση τη σειρά προτίμησης και κατάταξής του. 
 • Οι 102 κενές θέσεις καθώς και όσες θέσεις περισσεύουν από μία ειδικότητα, να δοθούν σε άλλες ειδικότητες στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ. 
 • Να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός κατηγορίας, βαθμού και Μ.Κ., για κανέναν εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα, ως ελάχιστο δείγμα αποφυγής διακρίσεων. 

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ, ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΡΟΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Κατεβάστε το ΥΠΟΜΝΗΜΑ σε μορφή pdf... εδώ 

1 σχόλιο:

 1. Παρακαλώ και δείτε τις διορθώσεις που απηχούν απόψεις του γράφοντος...
  Ευχαριστώ για το χρόνο που τυχόν θα διαθέσετε

  Τέλος υπάρχουν και «ευγενείς ειδικότητες» όπως οι ιατροί-ευλογία (ΠΕ1401), οι οδοντίατροι (ΠΕ1401) και δεν γνωρίζω και πόσες άλλες, όπου οι «θέσεις» είναι 18-20 και οι «αξιολογηθέντες» με βάση τους πίνακες του ΑΣΕΠ καμιά 60αριά.
  Αυτό αφορά την προκήρυξη 8/2013, όπου το πρόβλημα δεν είναι οι 09 κενές θέσεις που δημοσιεύονται στον παραπάνω πίνακα, αλλά και οι 80 «κολασμένοι» που «αξιολογήθηκαν αρνητικά», όπου εν προκειμένω οι θέσεις είναι πολύ λιγότερες από τους ενδιαφερόμενους να κρατήσουν τη θέση τους στο δημόσιο εκπαιδευτικούς (δεν λέω γι αυτούς που είτε συνταξιοδοτήθηκαν, είτε αποφάσισαν να «κρατήσουν τα μαγαζιά τους»)…!
  Αν κάποιος από αυτούς τους ανωτέρω αναφερθέντες «ξεγραμμένους» από θεούς και ανθρώπους, από τους ίδιους τους - τους συναδέλφους, αποφασίσει να «σφηνώσει» την διαδικασία εκκαθάρισης των πινάκων, είτε με συνεχείς ενστάσεις στον ΑΣΕΠ, είτε με ένδικα μέσα, πόσο ωραίο θα αποδειχθεί για τους «θετικά αξιολογηθέντες συναδέλφους» να ζουν σε αυτή την ομηρία της «διαθεσιμότητας» με «μισθό» από τα δικά τους αποταμιευμένα (εφάπαξ, ή αποζημίωση) εφόσον η «εκτέλεση μισθοδοσίας διαθεσιμότητας» νομικά αυτό σημαίνει (σου δίνω λίγα-λίγα από τα δικά σου, εφόσον δεν εργάζεσαι) και να «επαναδιοριστούν» στη δημόσια θέση που «επιλέχτηκαν» του Αγίου…..Τάδε!
  Γιαυτό προσοχή «συνάδελφοι» …
  Υπάρχουν και οι ιατροί-ευλογία…!

  Κ Φωτόπουλος
  Π Ε 1401, Ιατρός-Ευλογία
  1 ο Εσπερινό Ε Π Α Λ Αιγάλεω
  Γ Αθήνας

  ΑπάντησηΔιαγραφή