Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

22 Ιουλίου 2014- Μαύρη επέτειος διαθεσιμότητας- Κινητοποιήσεις

 Δι.Α.Σ.Ε.Δ.Α                                                                                           15-7-14   


                                                                                                                                                            
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 22 Ιουλίου κλείνει ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση, με το νόμο 4172/13, έθεσε σε διαθεσιμότητα χιλιάδες καθηγητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και όλους τους σχολικούς φύλακες. Ταυτόχρονα κλείνει και ένας χρόνος πολύμορφων κινητοποιήσεων και αγώνων ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
 
Στο δρόμο του αγώνα βρεθήκαμε μαζί, απολυμένοι της ΕΡΤ, καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, υπάλληλοι των υπουργείων ΥΠΠΟ, ΥΠΕΚΑ, Ανάπτυξης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, διοικητικοί του ΕΚΠΑ & του ΕΜΠ, Υγειονομικοί κ.ά., με σκοπό να σταματήσουμε τις διαθεσιμότητες-απολύσεις.
 
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την επίθεση ενάντια στη σταθερή και μόνιμη εργασία, με το πρόσχημα της αξιολόγησης, έχει στόχο να τρομοκρατήσει, να χειραγωγήσει και τελικά να προχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες νέες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
 
Εν όψη της μαύρης επετείου της Διαθεσιμότητας -Απόλυσης, αποφασίσαμε σε συνεννόηση με το διακλαδικό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, να πραγματοποιήσουμε την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 8.30 π.μ. συγκέντρωση στην ΕΡΤ και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Β. Σοφίας). Μπροστά στο ΥΔΜΗΔ στις 12.30, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις Διαθεσιμότητες-Απολύσεις-Αξιολόγηση.
 
Η Δι.Α.Σ.Ε.Δ.Α. Καλεί τις ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα πρωτοβάθμια σωματεία και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., να στηρίξουν ολόπλευρα αυτές τις κινητοποιήσεις μας.


Διακλαδική Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων-Απολυμένων


Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή pdf .....εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου