Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και σχολικών φυλάκων στο Γραφείο του Α. Λοβέρδου

Μαύρη επέτειος: Όχι στις απολύσεις - Όχι στο ξεπούλημα και τη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου
Να επιστρέψουν καθηγητές, φύλακες και μαθητές στα σχολεία


Σήμερα 9 Ιουλίου -ημέρα της μαύρης επετείου, της ανακοίνωσης της διαθεσιμότητας μας- εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και σχολικοί φύλακες στις 10.45 π.μ. πραγματοποιήσαμε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου ζητώντας να οριστεί συνάντηση με τον Υπουργό.


Δηλώσαμε για ακόμα  μια φορά ότι δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις και διεκδικούμε την επιστροφή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των σχολικών φυλάκων στα σχολεία.

Μετά από τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα -λόγο απουσίας του Α. Λοβέρδου εκτός Αθηνών- οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φύλακες που συμμετείχαμε στη διαμαρτυρία, αποχωρήσαμε  από το γραφείο του Α. Λοβέρδου και κατευθυνόμενοι προς το Σύνταγμα ενωθήκαμε με την μαζική πορεία των εργαζομένων της ΑΔΕΔΥ που κατέληξε στο Υπουργείο Μεταρρύθμισης.


Δείτε εδώ φωτογραφίες και video από τη διαμαρτυρία - πηγή: ρεπορτάζ από το Ptotothea.gr
 
Ένα Χρόνο Διαθεσιμότητα - Διαμαρτυρία καθηγητών και σχ. φυλάκων σε διαθεσιμότητα-απόλυση, Θεσσαλονίκης-Λάρισας στο άγαλμα Ε. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ 

Αλυσοθέθηκαν εκπαιδευτικοί στην πορεια της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη (thestival.gr) 

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε-9 Ιουλίου 2013- που η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει 52 ειδικότητες των Δημόσιων Επαγγελματικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Σχολών. Η φτωχότερη πλέον σε ειδικότητες, μαθητές και καθηγητές δημόσια Τεχνική εκπαίδευση έχει ''μαύρη επέτειο''..

ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΘΙΙΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου