Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

28 Ιουλίου: Πραγματοποιήθηκε συνάντηση ΟΛΜΕ με τον Υφυπ. Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλο

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών ΚΑΙ εκ μέρους της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις διαθεσιμότητες - Απολύσεις

Σε πλήρη αντίθεση οι δηλώσεις 
Δερμεντζόπουλου, με τις προ ολίγων ημερών ¨δεσμεύσεις¨ Κουκοδήμου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του Υφυπ. Παιδείας κ. Αλέξ. Δερμεντζόπουλου. Στη συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Εκπαιδευτικών ΔΕ σε διαθεσιμότητα.
Από την πλευρά του ΔΣ της ΟΛΜΕ τέθηκαν για μια ακόμη φορά τα οξυμένα προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης (διαθεσιμότητες – απολύσεις, νόμος για το Λύκειο-Τράπεζα θεμάτων, εργασιακές και υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβριο, αξιολόγηση).

Σχετικά με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις δεν υπήρξε καμία δέσμευση πάνω στα αιτήματα της ΟΛΜΕ (να μην απολυθεί κανείς, τοποθέτηση όλων σε εκπαιδευτικές θέσεις). Όσον αφορά την επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απάντησε ότι δεν το συζητάει, γιατί αυτό σημαίνει κατάργηση του νόμου. Μας περιέγραψε μια διαδικασία σύμφωνα με την οποία μέσα στον Αύγουστο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης σύμφωνα με τις προκηρύξεις 8 και 10.

Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι οι πίνακες των προκηρύξεων αυτών θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες και θα δοθεί 5νθήμερη προθεσμία για να επιλέξουν όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε δύο πίνακες (πιθανές ημερομηνίες: 4 έως 8 Αυγούστου). Μετά από αυτό θα αναπροσαρμοστούν οι πίνακες με στόχο να έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τέλος Αυγούστου. Δεν δέχθηκε το αίτημά μας να ανακοινωθούν πρώτα τα δεύτερα πτυχία από τη 10η προκήρυξη (όπως έγινε και με την 6η). Επίσης, δεν απάντησε κάτι συγκεκριμένο για το αίτημα της επαναπροκήρυξης όλων των θέσεων που δεν θα καλυφθούν, όπως και για την επαναφορά της μισθοδοσίας των 85 εκπαιδευτικών στους οποίους έχει διακοπεί από 22/3/2014. Είναι σαφές ότι μια τέτοια διαδικασία θα οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των απολύσεων.....πιθανότατα πάνω από 400.

Διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο τύπου από τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου