Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

22 Ιουλίου -ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- Πανελλαδική ημέρα δράσης

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας μέχρι την τελική δικαίωση

Στη συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα Πέμπτη 17/7 το πρωί, στο χώρο της καθιστικής διαμαρτυρίας μας έξω από το ΥΠΟΙΚ, αποφασίσαμε:

  • Να πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του Α. Λοβέρδου επειδή αθετήθηκε η υπόσχεση, για πραγματοποίηση συνάντησης με τον Υπουργό, που δόθηκε κατά την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε στις 9 Ιουλίου.
  • Να πραγματοποιήσουμε συντονισμένες δράσεις, εν όψη της μαύρης επετείου της Διαθεσιμότητας -Απόλυσης μας, που ξεκίνησε την 22α Ιουλίου 2013 με την ψήφιση του νόμου 4172/13 με τον οποίο  καταργήθηκαν 50 ειδικότητες εκπαιδευτικών και τέθηκαν σε  διαθεσιμότητα 2.500 καθηγητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.
 
Κατά την Παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε το μεσημέρι στο γραφείο του Α. Λοβέρδου ζητώντας άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό, λάβαμε την ακόλουθη απάντηση: "Ο Υπουργός δεν θεωρεί χρήσιμη μια συνάντηση μαζί μας, γιατί δεν έχει κάτι νεότερο να μας πει. Ευελπιστεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει εξέλιξη προς το θετικό και τότε θα συναντηθεί μαζί μας"
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Στις 22 Ιουλίου  την ΜΑΥΡΗ  ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος δυναμικά και μαζικά στην Πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στις απολύσεις και στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από τα διακλαδικά συντονιστικά διαθεσίμων Αθήνας -Θεσσαλονίκης  και την ΟΛΜΕ. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 8.30 π.μ. στην ΕΡΤ και στην πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (το Υπουργείο των απολύσεων). 

Είναι σημαντικό όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται στην Αθήνα πάρουν μέρος αγωνιστικά στην κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από την ΟΛΜΕ και θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια, μπροστά στο  Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 12.30 μ.μ., ενάντια στις Διαθεσιμότητες-Απολύσεις.

Στις κινητοποιήσεις θα πάρουν μέρος συνάδελφοι που θα καταφθάσουν από Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες πόλεις απ' όλη τη χώρα. 

  • ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις
  • Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού
  • Να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης
  • Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου