Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Τετάρτη 9 Ιουλίου απεργία ΑΔΕΔΥ-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μαύρη επέτειος: Ένας χρόνος από την ανακοίνωση της διαθεσιμότητας μας

Η Συντονιστική Επιτροπή εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση, καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος αγωνιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ημέρα της μαύρης επετείου της διαθεσιμότητας μας, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα-απόλυση, καλούνται σε προσυγκέντρωση στις 9.30 στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

AFISA PLAI_SITE

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικα εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας γενικότερα συνεχίζεται και εντείνεται παρά το περίφημο… success story.
Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της αναδιανομής του πλούτου και της διάλυσης των τελευταίων αναχωμάτων στα εργασιακά δικαιώματα και την κοινωνική προστασία.
Συνεχίζει την πολιτική της απομείωσης των παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών μέσω της κατάργησης δομών και υπηρεσιών. Εκχωρεί νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κλπ) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
Ταυτόχρονα, μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε «απασχολούμενους» με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση με την πολιτική της καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ανάμεσα τους χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο. Εργαζόμενους που συνεχίζουν εδώ και ένα χρόνο τον δίκαιο αγώνα για την επαναπρόσληψή τους και την επαναλειτουργία των δομών και υπηρεσιών που καταργήθηκαν αλλά και νέους εργαζόμενους που καλούνται να θυσιαστούν στον μνημονιακό βωμό. Οι απολύσεις και οι συνταξιοδοτήσεις από το δημόσιο δεν έχουν τέλος. Πάνω από 290.000 χιλιάδες έχουν συνταξιοδοτηθεί ή απολυθεί από το 2010 αλλά η κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν την βάρβαρη πολιτική.......
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ ....εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου