Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 29/5 στις 7 π.μ

ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Επακόλουθο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, των τομέων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που έχουν καταργηθεί από το περασμένο καλοκαίρι, είναι ο ευτελισμός του θεσμού των Πανελλαδικών εξετάσεων που συντελείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η χρονιά ολοκληρώθηκε με ελλειπή προετοιμασία των μαθητών και χιλιάδες χαμένες ώρες στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ η διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων στα  μαθήματα ειδικότητας των Τομέων Υγείας-Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών, πραγματοποιείται από διοικητικούς υπαλλήλους και ωρομίσθιους!!!!!

Η Συντονιστική Επιτροπή εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση, καταγγέλλοντας την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (σεβόμενοι απόλυτα τα όνειρα και τις αγωνίες των μαθητών μας), καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα και μη, την Πέμπτη 29/5 στις 7 το πρωί, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εξεταστικό Κέντρο (1ο ΕΠΑΛ Αθήνας) που βρίσκεται Αχιλλέως & Μυλλέρου στο Μεταξουργείο.


Ποιους ορίζει το ΥΠΑΙΘ ως μέλη επιτροπών στα βαθμολογικά κέντρα και ως βαθμολογητές

Με έγγραφο του το Υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι ως μέλη επιτροπών στα βαθμολογικά κέντρα και ως βαθμολογητές/αναβαθμολογητές μπορούν να ορίζονται τόσο οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ που διδάσκουν στα ΕΠΑΛ όσο και οι ωρομίσθιοι του Υπουργείου Παιδείας.

Πιο αναλυτικά, αναφέρονται τα ακόλουθα: 
Αναφορικά με τη σύσταση των επιτροπών που προβλέπονται στα άρθρα 4 και 5 της με αριθ.Φ.151/24463/Β6/2013 (ΦΕΚ 422 Β΄/9-3-2009) Υπ. Απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μπορούν σε κάθε περίπτωση να ορίζονται (μέλη επιτροπών Β.Κ, Ε.Ε.Κ., συντονιστές μαθημάτων, εξεταστές/ βαθμολογητές, εξεταστές – τρίτοι βαθμολογητές (αναβαθμολογητές) και βαθμολογητές ή/και αναβαθμολογητές):
  • Διοικητικοί υπάλληλοι, πρώην εκπαιδευτικοί Δ.Ε. των αντίστοιχων ειδικοτήτων που εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα στους οποίους ανατέθηκε η διδασκαλία του εξεταζόμενου μαθήματος κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους ή άλλου σχολικού έτους, εντός της τελευταίας τριετίας. 
  • Ωρομίσθιοι εκπαιδευτές των Δ. ΙΕΚ που αποσπάστηκαν στα ΕΠΑ.Λ και στις ΕΠΑ.Σ (η με αριθ. πρωτ.5173/22-5-2014 ΑΔΑ: ΒΙΙΠ9-Λ1Η Υπ. Απόφαση) στους οποίους ανατέθηκε η διδασκαλία του εξεταζόμενου μαθήματος κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους. 
  • Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου