Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Σχετικά με την συνάντηση της Παρασκευής 2 Μαΐου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Όλοι την Τρίτη 6/5 στις 13:00 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Την Παρασκευή 2 Μαΐου, αντιπροσωπία της συντονιστικής επιτροπής των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον κ. Μελιτσιώτη (Διευθυντή του γραφείου του Κ. Μητσοτάκη) με σκοπό να καταγγείλουμε την πολύμηνη ομηρία μας, τον εμπαιγμό μας και την εγκληματική προχειρότητα, αδιαφορία, ανικανότητα και δόλο που επιδεικνύουν οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι και τα "αδιάβλητα-αξιόπιστα" όργανα που έχουν ορισθεί να διαχειριστούν τις τύχες μας!!

Η αντιπροσωπία της συντονιστικής επιτροπής επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι δεν αποδεχόμαστε την απόλυση κανενός συναδέλφου μας. Κατήγγηλε την όλη διαδικασία των προκηρύξεων, τις αυθαίρετες, αναξιοκρατικές μοριοδοτήσεις που έχουν στόχο τις περισσότερες δυνατές απολύσεις εκπαιδευτικών και την απαράδεκτη σωρεία λαθών. 

Ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις μας και ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρηθούν οι υποσχέσεις και όλες οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί να καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα (Να μη μείνουν κενές θέσεις και εκατοντάδες απολυμένοι).
Ο κ. Μελιτσιώτης  απάντησε τα παρακάτω:

  • Θα προηγηθούν οι οριστικοποιήσεις των πινάκων και οι τοποθετήσεις των προκηρύξεων 6 και 10 
  • Θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις της προκήρυξης 8.
  • Η διαχείριση των  θέσεων θα γίνει με στόχο να μείνουν όσο το δυνατόν λιγότερες κενές θέσεις. Οι κενές θέσεις δηλαδή, θα καλυφθούν από τους επόμενους στους πίνακες κατάταξης, ανάλογα με τα μόρια και τις δηλώσεις προτίμησης τους.
  • Δεν προσδιόρισε τον χρονικό ορίζοντα που θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης.
  • Δεν διευκρίνισε με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί ενιαιοποίηση της μοριοδότησης.
  • Αρνήθηκε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις απολύσεις, τον τρόπο που έγιναν οι προκηρύξεις, τον εμπαιγμό, την ομηρία, τη σωρεία λαθών κλπ,  πετώντας το "μπαλάκι" πότε στο Υπουργείο Παιδείας και πότε στο ΑΣΕΠ.
Η συντονιστική επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τον ανήθικο και ανεύθυνο εμπαιγμό που ακόμα και στον 10ο μήνα της διαθεσιμότητας υφιστάμεθα, με όλα τα αρμόδια και υπεύθυνα κυβερνητικά στελέχη να ξεστομίζουν χωρίς ντροπή προεκλογικές ψευτιές για δήθεν τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, ενώ ακόμα προσπαθούν να κουκουλώσουν και αποσιωπήσουν το γεγονός των 85 "ανεπίδοτων" απολύσεων συναδέλφων μας, των οποίων η μισθοδοσία  έχει διακοπεί από 22 Μάρτη και παραμένουν όμηροι και μετέωροι !!!! 

Η συντονιστική επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος αγωνιστικά, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 6/5 στις 13:00 έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου