Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Προσωρινές αναστολές της διαθεσιμότητας- επιστροφή στην προηγούμενη θέση

Επιστρέφουν στην οργανική τους θέση και στη θέση ευθύνης που κατείχαν πριν την διαπιστωτική πράξη, οι εκπαιδευτικοί που επιστρέφουν με προσωρινή αναστολή της διαθεσιμότητας


Με έγγραφο που εκδόθηκε από την Διεύθυνση προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας την 5η/11/2013 γίνεται πλέον σαφές αυτό που είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας "Επιστρέφοντας στα σχολεία"  στις 29/10/2013.
Αναφέρεται δηλαδή ρητά ότι: "Η Διοίκηση οφείλει να συμμορφωθεί στις Προσωρινές Διαταγές και να φέρει τα πράγματα, με θετικές της ενέργειες, στο σημείο εκείνο στο οποίο θα είχαν εξελιχθεί αυτά, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η ανωτέρω Διαπιστωτική Πράξη και ως εκ τούτου να επαναφέρει τους εκπαιδευτικούς τόσο στην οργανική τους θέση, όσο και σε τυχόν θέση Διευθυντή ή Υποδιευθυντή Σχολικής Μονάδας την οποία κατείχαν πριν την έκδοση της αριθμ. 106520/Δ2/31-7-2013 Διαπιστωτικής Πράξης διαθεσιμότητας"

Βάση των παραπάνω, οι συνάδελφοι με προσωρινές αναστολές  της διαθεσιμότητας, καλούνται να διεκδικήσουν άμεσα την εφαρμογή των νομίμων.

                                                        Διαβάστε εδώ το σχετικό έγγραφο

4 σχόλια:

  1. Ευρύτερες διαστάσεις επιδιώκει να προσδώσει η Κουμουνδούρου στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, επιδιώκοντας επί της ουσίας να την καταστήσει ένα είδος δημοψηφίσματος απέναντι στην επιλογή της «συμμόρφωσης με τις πολιτικές λιτότητας που εκπορεύονται από τα πάσης φύσεως διευθυντήρια που λειτουργούν εντός της Ε.Ε. και τον αυταρχισμό που μοιραία τη συνοδεύει».

    Ήδη η Πολιτική Γραμματεία η οποία συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής, αποφάσισε το κόμμα να προχωρήσει σε ένα διήμερο παρεμβάσεων το οποίο θα κορυφωθεί με τη συγκέντρωση «υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού» την Κυριακή στις 18.00 στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή.

    προταση να συμμετέχουμε ανεξαρτήτως πολιτικης τοποθετήσεως ΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ (αν και δεν νομιζω να εχουμε στις ταξεις των διαθεσιμων υποστηρικτη του νουδουπασοκου μορφωματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ υποστηρικτές, γιατί περιμένουν κάποιοι ανταλλάγματα, πχ θέσεις σε άλλο φορέα, γιατί ως 3τεκνοι προηγούνται στην κινητικότητα (έχω ακούσει "βολευτήκαμε εμείς, τουλάχιστον καθόμαστε και πληρωνόμαστε τώρα..") κλπ. Για να μην πούμε για τις κατηγορίες των πολυτέκνων ή του 67% που τους ανάβουν και κεράκι..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΜΟΥ
    Δυστυχώς αυτό όλο το μόρφωμα που το συντηρούμε ώς πολίτες οδηγεί στο γεγονός ότι μέχρι και άνθρωποι που ποτέ δεν θα ψήφιζαν το σύστημα αυτό με όσα τους κάνει θα πούν και ευχαριστώ και θα τους δώσουν την άφεση τελικά.
    Διότι καθημερινά με την αφάνειά τους και την απραξία τους αυτό κάνουν και ας τρέχουμε εμείς ο καθένας όσο και όπου μπορεί. Αν δεν μπεί στο μυαλό μας το γεγονός ότι μας κοροιδεύουν και πίσω από την πλάτη μας παίζονται ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ μόνο τότε ίσως ξυπνήσουμε. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ πρέπει να φύγουν απο την καρέκλα τους αλλά πως είναι το ερώτημα που όλοι θέτουν με τους περισσότερους ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ Εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους και τους γονείς και φίλους τους στην καρέκλα και τον καναπέ και 500 που βολέυτηκαν να αδιαφορούν χαρακτηριστικά
    Φώτης Δανάσκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιστρέφουν στη θέση τους 24 καθηγητές που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Ο Διευθυντής Δ.Ε. υπέγραψε τη σχετική απόφαση με την οποία επανεντάσσονται στις σχολικές μονάδες που κατείχαν οργανικές θέσεις από την πράξη ανάληψης υπηρεσίας έως την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου επί της εκκρεμούσης αιτήσεως αναστολής.


    Δείτε τη σχετική απόφαση με τα ονόματα εδώ



    Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-24-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82#ixzz2kYwf8wDc
    Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή