Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

diki-dikastirio

Μια δικαστής ανατρέπει τις ισoπεδωτικές διαθεσιμότητες

Με ένα σκεπτικό που συνταράσσει, κόλαφο στην κυβερνητική πολιτική που «θέτει στο περιθώριο τον άνθρωπο ή τον μετατρέπει σε μέσον προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού», διατάσσει να επιστρέψουν στη δουλειά τους υπάλληλοι που θυσιάστηκαν στον βωμό της διαθεσιμότητας
Με σειρά αποφάσεων της πρόεδρος Πρωτοδικών δικαιώνει τους σχολικούς φύλακες τριών δήμων με σκεπτικό που αποδομεί τις κυβερνητικές επιδιώξεις
Της Κατερίνας Κατή
Με ένα σκεπτικό που συνταράσσει, κόλαφο στην κυβερνητική πολιτική που «θέτει στο περιθώριο τον άνθρωπο ή τον μετατρέπει σε μέσον προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού», δικαστίνα της Αθήνας διατάσσει να επιστρέψουν αμέσως στη δουλειά τους υπάλληλοι οι οποίοι θυσιάστηκαν στον βωμό της διαθεσιμότητας.
Με μπαράζ αποφάσεών της, η εν λόγω πρόεδρος Πρωτοδικών ανατρέπει τον «ισοπεδωτικό», όπως τον χαρακτηρίζει, θεσμό της διαθεσιμότητας που θεσπίστηκε με τον νόμο 4093/2012 και όπως τονίζει στο σκεπτικό της «εισάγει -όπως και η εργασιακή εφεδρεία που προηγήθηκε- ένα νέο sui generis είδος απόλυσης υπό προθεσμία που θίγει κατ” αρχήν στον πυρήνα τους τη συμβατική ελευθερία (άρθρο 5 του Συντάγματος) και την εργασία ως δικαίωμα στην περιουσία του εργαζόμενου κατά την έννοια του άρθρου 1 του πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ και προσβάλλει την ανθρώπινη αξία, το απαραβίαστο της οποίας διακηρύττει το άρθρο 2 του Συντάγματος».
Με τις δικαστικές αυτές αποφάσεις (υπ’ αριθμ. 13915, 13917 και 13919/2013) το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τους σχολικούς φύλακες των Δήμων Μεταμόρφωσης, Πεντέλης και Πετρούπολης, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με το άρθρο 80 του Ν. 4172/2013.
Το δικαστήριο, με τις πολύ εμπεριστατωμένες αποφάσεις του, χορήγησε ασφαλιστικά μέτρα, γιατί «συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση», διατάσσοντας την επαναπασχόληση των σχολικών φυλάκων στις θέσεις εργασίας τους, με τους ίδιους όρους που ίσχυαν πριν από τη θέση τους σε διαθεσιμότητα. Στην κρίση του αυτή το δικαστήριο οδηγήθηκε με τη σκέψη ότι η κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο μπορεί να γίνει μόνο εφόσον εξασφαλίζεται η ορθολογική, αποτελεσματική και διαρκής λειτουργία της Διοικήσεως (εν προκειμένω των σχολείων) και η παροχή των υπηρεσιών που επιβάλλεται να εξασφαλίζονται για τους πολίτες, στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους δικαίου.
Όμως, οι σχολικοί φύλακες δεν αποτελούν πλεονάζον προσωπικό, ούτε προηγήθηκε της κατάργησης των θέσεών τους ανακαθορισμός των λειτουργιών του κράτους και προηγούμενη αναδιοργάνωσή του, κατόπιν εκτίμησης των υπηρεσιακών αναγκών και με κριτήριο την αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών.

Η σύμβαση εργασίας
Περαιτέρω, αναφέρεται, ο νομοθέτης παρενέβη στη σύμβαση εργασίας που είχαν καταρτίσει οι δήμοι με τους σχολικούς φύλακες, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και η βούληση των συμβαλλόμενων μερών, με συνέπεια η παρέμβαση αυτή να είναι και για τον λόγο τούτο αντισυνταγματική. Εκτός αυτού, για τη θέση τους σε διαθεσιμότητα δεν τηρήθηκε κάποια αξιοκρατική διαδικασία.
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο νομικός χαρακτηρισμός της διαθεσιμότητας ως ειδικής μορφής (sui generis) διαδικασίας απολύσεως υπό προθεσμία, άποψη που έχει πλέον παγιωθεί στη νομολογία των πολιτικών δικαστηρίων, σε αντίθεση με τη διαδεδομένη ρητορική από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η αλήθεια για τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 Μητσοτάκης: δεν μπορεί να πληρώνει ο λαός όσους δεν    δουλεύουν
- Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου με λίγους    εργαζόμενους στο στόχαστρο για λουκέτο
- Κίνδυνος απόλυσης τον Μάρτιο για όσους βγήκαν              σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο
Επίορκοι και Αμυντική Βιομηχανία συμπληρώνουν τη λίστα
- Δεν έχει απαντήσει ακόμη η τρόικα για τις απολύσεις που   δέχεται

kyriakos-mitsotakis








Με την τρόικα να έχει δώσει απαντήσεις αλά Πυθία στο υπουργείο Μεταρρύθμισης είναι αισιόδοξοι ότι και παράταση θα δοθεί και όσοι απολυθούν από την αμυντική βιομηχανία θα συμπεριληφθούν στις απολύσεις του 2013.

Η τρόικα βέβαια ούτε παράταση έχει δώσει ακόμη, ούτε ναι έχει πει για την Αμυντική Βιομηχανία, αλλά και για τους συμβασιούχους και έτσι όλα είναι ανοιχτά.

Βέβαια από το υπουργείο λέγεται ότι οι 4.000 απολύσεις του 2013 θα κλείσουν με τους εργαζόμενους από την ΕΡΤ, τους επίορκους, την διαθεσιμότητα και τον περιορισμό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου θα προκύψουν οι 15.000 απολύσεις που ζητά η τρόικα, δηλώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη «δεξαμενή» των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αυτό τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τις 11.000 απολύσεις που, σύμφωνα με την τρόικα, πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014, είπε ότι αυτές θα προέλθουν κατά ένα μέρος από τη διαθεσιμότητα, από υπαλλήλους δηλαδή που δεν θα επαναπροσληφθούν. Πρώτοι είναι όσοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο και το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους λήγει τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Οι υπάλληλοι αυτοί θα βρεθούν εκτός δημοσίου τον Μάρτιο και ως αποζημίωση θα εκληφθεί το 75% του μισθού που λαμβάνουν αυτό το διάστημα.
Επόμενη μεγάλη δεξαμενή τα Νομικά Πρόσωπα. Δεκάδες από αυτά φαίνεται ότι θα καταργηθούν με τον υπουργό να λέει χαρακτηριστικά:
«Δεν μπορεί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ΝΠΙΔ που λειτουργούν με περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζεται»

Μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει εάν η τρόικα θα δεχθεί ως απολύσεις τη μη ανανέωση των συμβάσεων όσων υπηρετούν με διαταγές δικαστηρίων, ωστόσο για πρώτη φορά οι τροικανοί στην τελευταία επίσκεψή τους στην Αθήνα ζήτησαν τα στοιχεία για το πόσοι είναι αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο.

πηγή: newsit 


Σχολικοί φύλακες: Μισή λύση με συνταξιοδότηση, απορρόφηση ως τραυματιοφορείς και φύλακες μουσείων 
Λύση για τους μισούς ή και περισσότερους σχολικούς φύλακες παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνάντησης... με αντιπροσωπεία τους ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών και μέσω δημοσιευμάτων, ο κ. Μητσοτάκης προσδιόρισε τον ακριβή αριθμό (300) που θα προσληφθούν ως τραυματιοφορείς, ενώ τους τόνισε ότι όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες (δεν προσδιόρισε ούτε τα κριτήρια ούτε τον αριθμό) μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για απασχόληση των σχολικών φυλάκων στα σωφρονιστικά καταστήματα. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε θετική εισήγηση στους αρμόδιους υπουργούς αναφορικά με το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω της ΕΕΤΑΑ και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι. Υπολογίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα συνταξιοδοτηθούν 700 έως 800 σχολικοί φύλακες. Συνολικά, δηλαδή, με βάση τα όσα είπε σήμερα υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζεται ότι περί τους 1200 από τους, συνολικά, 2.234 σχολικοί φύλακες είτε θα επανατοποθετηθούν είτε θα συνταξιοδοτηθούν. Σε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων Χάρης Μπάστας επεσήμανε ότι «παρότι δεν μπορεί κανένας να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, όταν έχουμε απολύσεις, φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν. Για πρώτη φορά έχουμε μια συγκεκριμένη απόφαση και πρόταση από υπουργό, που κινείται σε θετική κατεύθυνση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση, διότι ως κλάδος δεν υπάρχουμε πλέον». 


ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ  ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ Π.Δ.23/2002
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:


  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ : Πλήρης απορρόφηση των διαθέσιμων            Δημοτικών Αστυνομικών. 
            Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ :  Προσφέρονται λιγότερες θέσεις από τον αριθμό των  διαθέσιμων Δημοτικών Αστυνομικών.


►  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ : Θα τηρηθεί η ομοεδρικότητα.
      Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ : Καμία πρόβλεψη ή αναφορά στην ομοεδρικότητα.


►  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ :  Όσοι προσελήφθησαν  νόμιμα δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.
    
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ : Οι προσληφθέντες νόμιμα με Προεδρικά Διατάγματα από 2003-2008 μοριοδοτούνται με μηδέν (0) μόρια για τον τρόπο εισαγωγής τους στη Δημόσια Διοίκηση, βρίσκονται έτσι στον πάτο της κατάταξης και εκτός των προσφερόμενων  θέσεων.


►  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ : Αξιοποίηση των προσόντων
      
 Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ :- Δεν προσφέρονται αρκετές θέσεις ΠΕ -ΤΕ για να αξιοποιηθεί η πλειοψηφία των πτυχιούχων  εκβιάζοντας έτσι τους κατόχους τίτλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης να δηλώσουν ενδιαφέρον για θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.                                                 
- Δεν μοριοδοτείται η πολύμηνη εκπαίδευση στις Αστυνομικές Σχολές.       
                        
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ!!!
ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!!
Η -πολυπόθητη- διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΔιΜΗΔ προς το ΥΠ.ΕΣ. με θέμα: «Οδηγίες για την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα»
 29 Nov 2013 01:10 PM 
Ανέβηκε στην Δι@ύγεια σήμερα αργά το απόγευμα τελικά η -πολυπόθητη- "διευκρινιστική εγκύκλιος" του ΥΔιΜΗΔ που απευθύνεται στο ΥΠ.ΕΣ αλλά και στους δήμους, με θέμα:«Οδηγίες για την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα»

Τα βασικά σημεία που εντοπίσαμε με μια πρώτη, προχειρη "ματια, είναι τα εξης:

1. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν το έντυπο Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης (έντυπα με κωδικό ΜΜ.ΠΕ.1, ΜΜ.ΤΕ.1 και ΜΜ.ΔΕ.1) ανάλογα με την κατηγορία προσωπικού με την οποία είτε έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα είτε επιθυμούν να μεταταχθούν, εφόσον κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα και ΑΔΑ: ΒΛ12Χ-Φ91 4 σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στο Παράρτημα Β΄ της παρούσας και το  υποβάλλουν ενυπόγραφα στη Διεύθυνση Διοικητικού / Προσωπικού του φορέα στον οποίο κατείχαν θέση, εντός της προθεσμίας που ορίζεται ως άνω, δηλ. μέχρι και την 13.12.2013.
Διαβάστε Εδώ περισσότερα
πηγή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, τα νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου