Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Δεν έχει ίχνος ντροπής αυτός ο Υπουργός;

Κατά συρροή τα ψεύδη του Υπουργού Απάτης και Εμπαιγμού κ. Αρβανιτόπουλου!!
ΒΙΝΤΕΟ-Αρβανιτόπουλος: Σε μία νύχτα προσλήφθηκαν 500 υπάλληλοι

Καθημερινές είναι πλέον οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις Αρβανιτόπουλου σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, κάτω από την πίεση της απεργιακής κινητοποίησης στα πανεπιστήμια.
Μέσα στο παραλήρημα του Υπουργού σχετικά με τις ανύπαρκτες αξιολογήσεις που έχει κάνει στις δομές του Υπουργείου Παιδείας, περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και μάλιστα με ονομαστικούς πίνακες!!!


Ο κ. Αρβανιτόπουλος, δεν ντράπηκε στις 22/11, για μια ακόμη φορά να δηλώσει ψευδώς -στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη στην Τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΑ- ότι 1300 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έχουν ήδη απορροφηθεί. Και όχι μόνο αυτό αλλά μας ανακοίνωσε, μετά από σχετική διευκρινιστική ερώτηση του κ. Παπαδάκη, ότι υπάρχει και ονομαστικός κατάλογος.

Είναι τόση η σύγχυση του κ. Αρβανιτόπουλου που μπέρδεψε την νέα διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας που εξέδωσε στις 30/10 με τα ονόματα των 1992 εκπαιδευτικών που ήταν ήδη από 22/7 σε διαθεσιμότητα, νομίζοντας ότι αυτή ήταν Υπουργική απόφαση τοποθέτησης;;!!!

Πιθανόν ο Υπουργός να εννοεί "απορρόφηση" το γεγονός ότι, το Υπουργείο Παιδείας με το Ν.4186/13 δημιούργησε 925 θέσεις εκπαιδευτικών και 325 διοικητικών στις δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ) τις οποίες όμως μείωσε σε 199 με την ΚΥΑ 12349 στις 4/11/13. 
Με αυτό τον τρόπο όμως, το Υπουργείο Παιδείας, έξω από κάθε λογική, προβλέπει -χωρίς να έχει προκηρύξει ακόμα καμία-  μόνο 1124 θέσεις συνολικά, ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από 22/7/2013 είναι 1992.

Οι θέσεις που προβλέπονται -χωρίς να προορίζονται αυτές ρητά για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα- από τις δύο παραπάνω Υπουργικές Αποφάσεις, δεν καλύπτουν ΟΛΟΥΣ  τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουν αποκλειστεί εξ ολοκλήρου δέκα ειδικότητες από τις θέσεις αυτές.

Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής πια;;;; 
Εμείς οι εκπαιδευτικοί  -δυο φορές- σε διαθεσιμότητα που βρισκόμαστε πια στον πέμπτο μήνα της διαθεσιμότητας, καταγγέλλουμε κατηγορηματικά τα ψεύδη του Υπουργού ο οποίος μήνες τώρα σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση και δημόσια εκδήλωση δηλώνει ψευδώς πως μας έχει "απορροφήσει", ενώ εμείς βρισκόμαστε στους δρόμους και στα δικαστήρια και οι μαθητές μας  δεν έχουν καθηγητές να κάνουν μαθήματα.

Η μόνη αλήθεια που είπε ο κ. Υπουργός, είναι ότι κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα θα απολυθούν, όταν του ξέφυγε ότι: "Δεν υπάρχει δυνατότητα να απορροφηθούν όλοι"

Παρακολουθείστε EΔΩ τα περίπου 10-15΄ λεπτά της εξαπάτησης της κοινής γνώμης (από το 130 λεπτό και μετά)...


Συνάδελφοι κάντε το κόπο να δηλώσετε στη σελίδα του κ. Παπαδάκη που αφορά  την πρωινή εκπομπή του ότι κανείς εκπαιδευτικός τεχνικών ειδικοτήτων που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα δεν έχει τοποθετηθεί πουθενά και ότι αυτά που ισχυρίζεται ο Υπ. Παιδείας Αρβανιτόπουλος στα ΜΜΕ είναι ασύστολα ψέματα. Δυστυχώς κανείς δεν βρέθηκε να τον διαψεύσει και πρέπει να το κάνουμε εμείς.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΟΤΙ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ 2000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΚΟΛΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΛΟΓΟ. 
https://www.facebook.com/pages/Prwino-ANT1-official-page/147130098716299?hc_location=timeline


Ο.Λ.Μ.Ε.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Για άλλη μια φορά ο κύριος Αρβανιτόπουλος, υπουργός της Παιδείας, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 (22-11-2013) στους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από το καλοκαίρι.
Κατά την προσφιλή του τακτική, ο κύριος υπουργός παρουσιάζει την καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως «επιτυχημένο παράδειγμα κινητικότητας υπαλλήλων μετά από αξιολόγηση των θεσμών», όπως επιμένει να επαναλαμβάνει. Επίσης, δεν χάνει την παραμικρή ευκαιρία να δηλώνει ότι «οι 1.300 από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα έχουν ήδη απορροφηθεί». Κάποιες φορές βέβαια, μεταβάλλει τον χρόνο του ρήματος που χρησιμοποιεί σε ενεστώτα… διαρκείας, «επανέρχονται» ή «απορροφούνται», ανάλογα με την περίσταση.
Τρία σημεία θα σχολιάσουμε:
  • Τα περί απορρόφησης μέρους των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα χαρακτηρίζονται, με επιείκεια, απολύτως ανακριβή. Ούτε ένας εκπαιδευτικός, από τους 1992 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο του 2013, δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα σε κάποια θέση. Προκαλούμε τον κύριο υπουργό να δημοσιοποιήσει άμεσα τα ονόματα των εκπαιδευτικών που ισχυρίζεται ότι απορροφήθηκαν, ώστε να το πληροφορηθούν και οι ίδιοι, εκτός από τους πολίτες που επιμένει να παραπλανά με τις δηλώσεις του.
  • Δυστυχώς, υπάρχει η υπογραφή της Κυβέρνησης στην πρόσφατη αναθεώρηση του μνημονίου, που αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ένα σημαντικό τμήμα όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα θα οδηγηθεί στην έξοδο».
(Ιούλιος 2013, τρίτη αναθεώρηση του μνημονίου για την Ελλάδα, σελίδες 109-110 http://ec.europa.eu/ellada/pdf/201307292nd_ec_adj_program_for_gr_3rd_review.pdf)

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ

1 σχόλιο:

  1. Πολύ φοβούμαι ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο " αιφνιδιαστικό και ακαριαίο" με τόν οποίο καρατομήθηκε η ΕΡΤ, καρατομήθηκαν σημαντικοί τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καρατομήθηκαν Διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, κλείνουν τα ΕΟΠΥΥ όλης της χώρας και τίθενται σε διαθεσιμότητα γιατροί και Διοικητικοί υπάλληλοι, κλείνουν τα ψυχιατρεία με την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση για όλους τούς εργαζόμενους, αμυντικές βιομηχανίες ......................και ο κατάλογος είναι μακρύς και έπεται και συνέχεια ακριβώς με τον "ιδιο τρόπο" το ΥΠΑΙΘ θα εμφανίσει και τον " ονομαστικό κατάλογο" έχοντας ώς αποτέλεσμα να αρχίσουν όλοι να τρέπονται σε άτακτη φυγή.

    Οι μέν έτοιμοι για την επαναπρόσληψη τους και οι δέ για την ανασυγκρότηση τους την επόμενη ημέρα................

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή