Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Όλοι στη στη Πανεκπαιδευτική διαδήλωση που διοργανώτεται αύριο Τετάρτη 27 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια


Η συνεχιζόμενη απεργία των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια, έχει στριμώξει την κυβέρνηση.
    Πίσω από τις απολύσεις ή «αναδιαρθρώσεις», κατά την προσφιλή έκφραση του Υπουργού παιδείας,  βρίσκονται οι ιδιωτικές εταιρείες , στις οποίες το  υπουργείο παιδείας  «σαν έτοιμο από καιρό»  ετοιμάζεται να εκχωρήσει τις εγγραφές των φοιτητών, τη λειτουργία των εργαστηρίων και  της Γραμματείας κάθε σχολής,  τις βιβλιοθήκες, τη φύλαξη των κτιρίων κλπ. Εταιρείες με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους με 425€, χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Η σκλαβιά επανέρχεται εκσυγχρονισμένη. Θέμα χρόνου είναι και η επιβολή διδάκτρων.
     «Αναδιάρθρωση» έκανε ο Υπουργός παιδείας έκανε στην Τεχνική Εκπαίδευση  στη Δ.Ε.  Μετά  τη  διαθεσιμότητα  1990 εκπαιδευτικών  και την αναγκαστική έξοδο, κοινώς πέταμα στο δρόμο,  20.000 μαθητών από την τεχνική εκπαίδευση,  ο Υπουργός παιδείας παρέστη στα εγκαίνια ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που υπόσχονταν να καλύψουν τους μαθητές των ΕΠΑΛ,  που βρέθηκαν στο δρόμο  με δική του απόφαση. Γι’ αυτό κόπτεται  για τη «νομιμότητα» που παραβαίνουν οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, για να επιβάλει τη νομιμότητα της αισχροκέρδειας της ιδιωτικής εκπαίδευσης.                

    
Η Συντονιστυική Επιτροπή Εκπαιδευτικων σε Διαθεσιμότητα,  καλεί όλους τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα να συμμετέχουν αγωνιστικά στη διαδήλωση των εργαζόμενων στα πανεπιστήμια και των φοιτητικών συλλόγων την Τετάρτη 27 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια  ( σημείο συγκέντρωσης Πανεπιστημίου  και Ρήγα Φεραίου)        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου