Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

20/11 Διαμαρτυρία στον Πειραιά

Καταγγέλλουμε το καταστροφικό έργο του Υπουργού Παιδείας 


Σήμερα το μεσημέρι, εκπαιδευτικοί σε Διαθεσιμότητα με εκπαιδευτικούς του Πειραιά, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην στην Πλατεία Κοραή και πορεία στο κέντρο του Πειραιά. 

Η πορεία αφού πρώτα κατευθύνθηκε προς το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Παιδείας (αυτή τη φορά υπήρχε ισχυρή παρουσία ματ), περνώντας από το ιδιωτικό ΙΕΚ που ο κ. Αρβανιτόπουλος εγκαινίασε εγκωμιάζοντάς το, κατέληξε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Με αγωνιστικό παλμό υψώσαμε την φωνή μας καταγγέλλοντας στους κατοίκους της πόλης του Πειραιά, το καταστροφικό έργο Υπουργού του Παιδείας στην δημόσια εκπαίδευση, τη συμβολή του στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, την απαξίωση των μαθητών της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και των οικογενειών τους, τον σοβαρό εμπαιγμό των εκπαιδευτικών.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, ο κ. Αρβανιτόπουλος, δεν ντράπηκε για μια ακόμη φορά να δηλώσει ψευδώς -σε εκπομπή του Αθήνα 984- ότι 1300 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έχουν ήδη τακτοποιηθεί. Παράλληλα, η αδιαφορία του Υπουργού Παιδείας για το γεγονός ότι οι μαθητές των καταργημένων ειδικοτήτων ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, -δυόμιση μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων- δεν έχουν καθηγητές να κάνουν μάθημα, ενώ εμείς παράλογα βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα, ήταν προφανής στην γραπτή απάντηση του προς τη βουλή, σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ν. Μαριά, όπως δημοσιεύτηκε σήμερα:



O υπουργός για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr   

Γραπτή απάντηση του υπουργού παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, η οποία αναφέρεται στα κενά, τις προσλήψεις και την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ν. Μαριά. Για να δείτε τα σημαντικότερα σημεία της γραπτής απάντησης του υπουργού παιδείας κάνετε κλικ εδώ


Που είναι τώρα Υπουργός Παιδείας και "εμπαιγμού", που ανερυθρίαστα δήλωσε περήφανος στη βουλή για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών το Μάιο, -υποκριτικά σκεπτόμενος(!!!!) τότε τους μαθητές-, να εκδηλώσει εκ νέου το ενδιαφέρον του προς τους μαθητές;
Φτάνει πια ο εμπαιγμός εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών!!!
Πώς θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία κ. Αρβανιτόπουλε;


Διαβάστε εδώ Ανακοίνωση –Καταγγελία ΟΛΜΕ: Πώς θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία κ. Αρβανιτόπουλε;


ΟΛΜΕ: Να επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διαθεσιμότητα


Δείτε εδώ σχετική συνέντευξη εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα από την Κρήτη, σε Κρητικό  τηλεοπτικό κανάλι από το 19 λεπτό έως το 29.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου