Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Για την πλήρη «αποκατάσταση των αδικιών»

Κατά την πλατιά, ανοιχτή συνεδρίαση των πρώην Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα, εκτός από τη χαρά και συγκίνηση που νοιώσαμε για το αντάμωμα δεκάδων "μπαρουτοκανισμένων" αδελφών μας, αποφασίσαμε την επικαιροποίηση των πάγιων αιτημάτων μας για την πλήρη «αποκατάσταση των αδικιών» της διαθεσιμότητας και την διεκδίκησή τους.

Την Τρίτη 3/11/2015 θέσαμε τα αιτήματα μας κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όπου συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών, για την άμεση διεκδίκησή τους. 
Αθήνα 2/11/2015 

ΠΡΟΣ
τον Αν. Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης
κ. Χ. Βερναρδάκη


τον Υπ. Παιδείας
κ. Ν. ΦίληΗ επαναφορά (με το ν. 4325/2015 (Φ.Ε.Κ.47τ.Α΄/11-5-2015) «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης-Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις») των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στις θέσεις που κατείχαν και η επανασύσταση των καταργημένων ειδικοτήτων της Δ/θμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (με το ν.4327/2015 (Α΄ 50) «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις») , αποτέλεσαν νίκες του εκπαιδευτικού κινήματος και των σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων που δώσαμε τα τελευταία χρόνια για την ακύρωση των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων και του ακρωτηριασμού της δημόσιας εκπαίδευσης.


Όμως για την πλήρη «αποκατάσταση των αδικιών» της διαθεσιμότητας, εκκρεμεί η ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων, τα οποία διεκδικούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και έχουν επανειλημμένα τεθεί ως διεκδικήσεις από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ

Ζητάμε να υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε:
  1. Να αναγνωριστεί πλήρως η υπηρεσία της διαθεσιμότητας. Ο χρόνος της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με τον Ν.4172/13, να συνυπολογίζεται αυτοδίκαια ως εκπαιδευτική, διδακτική υπηρεσία, για κάθε υπηρεσιακή και μισθολογική μεταβολή και για όλα τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων. 
  2. Να χαρακτηριστεί ως χρόνος παραμονής σε διαθεσιμότητα, το διάστημα από 22/3/2014 έως 11-5-2015, για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τον Ν.4172/13, οι οποίοι δεν υπέβαλλαν αίτηση στις ανακοινώσεις του Υπουργείου ΔΜΗΔ και για τους οποίους δεν είχε εκδοθεί διαπιστωτική πράξη απόλυσης. 
  3. Να αναγνωριστεί η αρχαιότητα στους συναδέλφους που υπηρετούσαν στις ΕΠΑΣ, ισότιμα προς πους εκπαιδευτικούς που δεν είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Να υπάρξει μεταβατική διάταξη όπου να αναφέρει ότι για τους εκπαιδευτικούς που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα και επανήλθαν από τις καταργούμενες ΕΠΑΣ στα ΕΠΑΛ, η τοποθέτησή τους όταν γίνεται σε ΕΠΑ.Λ. της ίδιας ομάδας σχολείων, αυτή να ανατρέχει στο χρόνο της με οποιονδήποτε τρόπο αρχικής οργανικής τοποθέτησής τους σε ΤΕ.Λ. ΤΕ.Σ. Ε.Π.Λ. ή Τ.Ε.Ε. , έτσι ώστε να διατηρηθεί η αρχαιότητα αυτών των εκπαιδευτικών, όπως και των άλλων εκπαιδευτικών που ήταν σε διαθεσιμότητα και γύρισαν στα ΕΠΑΛ. 
  4. Να καταβληθούν οι μισθολογικές απώλειες του 25%, που υποστήκαμε το χρονικό διάστημα της διαθεσιμότητας.
Για την παρουσίαση των παραπάνω αιτημάτων μας ζητάμε συναντήσεις με τους υπουργούς α) Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και β) Παιδείας

Συντονιστική Επιτροπή (πρώην) Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα


Το υπόμνημα σε μορφή pdf.....ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Στις 5/11 έγινε αποστολή του Υπομνήματός μας και υπήρξε επικοινωνία με στο Γραφείο του Αν. Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης κ. Χ. Βερναρδάκη για τον καθορισμό συνάντησης.

    Αναστασια. Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή