Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τον αγώνα. 
Όχι στις διαθεσιμότητες-απολύσεις 

Σήμερα Τετάρτη 22.1.2014 πραγματοποιήθηκε στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας, συνέλευση συναδέλφων από πολλούς φορείς του δημοσίου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, διοικητικών Πανεπιστημίου, καθαριστριών Υπ. Οικονομικών, υπαλλήλων Υπ. Υγείας, Yπ. Πολιτισμού, Υπ. Ανάπτυξης, Υπ. Περιβάλλοντος, άλλων Υπουργείων, καθώς και εκπροσώπων ομοσπονδιών, σωματείων και συλλογικοτήτων) μετά από το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα, με σκοπό την δημιουργία  Συντονιστικής Επιτροπής αντιπροσώπων από όλους τους φορείς που έχουν τεθεί ή απειλούνται με διαθεσιμότητα-απόλυση.
Στη συνέλευση αυτή, εκφράστηκε η κοινή μας θέληση να συντονίσουμε  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας το αμέσως επόμενο διάστημα, με σκοπό τη ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για απολύσεις και το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών όπως Παιδεία και Υγεία, καθώς και την κατάργηση των σταθερών εργασιακών σχέσεων.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στη σύσκεψη είναι:
  • Προσπάθεια ενεργοποίησης  των συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων και συστράτευσης με τους εργαζόμενους συναδέλφους, για την ανάπτυξη μαζικών κινητοποιήσεων, που πρέπει να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
  • Απεργία και στάση εργασίας στις 7.2.2014, ημέρα που εκδικάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά της διαθεσιμότητας.
  • Συνεδρίαση της Διακλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής κάθε βδομάδα στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ
  • Καθιέρωση ενός σταθερού τόπου ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος (κιόσκι).
  • Συντονισμένες διακλαδικές διαμαρτυρίες διαθεσίμων – απολυμένων μια ημέρα κάθε εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας και στην περιφέρεια.
  • Στις 31/1 κοινά συλλαλητήρια σε όλες πόλεις, ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
  • Κονβόϊ αυτοκινήτων από Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Αθήνα στις 13 και 14/2 ενάντια σε ανεργία – απολύσεις – διαθεσιμότητες.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΌΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Με σκοπό τον συντονισμό των συνδικαλιστικών οργάνων των φορέων του δημοσίου για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων της επόμενης περιόδου ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, πραγματοποιήθηκε επίσης σήμερα, τετάρτη 22.1. το μεσημέρι, σύσκεψη Ομοσπονδιών του Δημόσιου Τομέα (Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΔΟΥ, ΕΜΔΥΔΑΣ, Ομοσπονδιών Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ομοσπ. Εργαζομένων Υπ. Ανάπτυξης (τέως ΥΒΕΤ), Ομοσπ. Διοικητικών Πανεπιστημίων -παρατηρητής-),  στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η συνολική αντίθεση στην πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ και η κοινή θέληση να υπάρξει συντονισμός το επόμενο διάστημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και με ιδιαίτερη ένταση και κλιμάκωση την περίοδο τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι τη μόνιμη και σταθερή εργασία, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.


Διαβάστε εδώ το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τη Σύσκεψη Ομοσπονδιών Δημόσιου Τομέα

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι
    Εδώ
    https://docs.google.com/document/d/1nomAyfUuwF5Xm-_CZ3NhAkXKz8jGVF5E9Q_9MCuI8mw/edit?usp=sharing
    ας δούμε την ανακοίνωση της ΟΣΕΑΔΕ σχετικά με το Δελτίο Τύπου της ΟΛΜΕ για την σύσκεψη των Ομοσπονδιών.
    Δανάσκος Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή