Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

331 σχολικοί φύλακες σε θέσεις στην Υγεία

Σε νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας θα τοποθετηθούν 331 σχολικοί φύλακες σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ο Γολγοθάς της διαθεσιμότητας παίρνει τέλος της τελευταία κυριολεκτικά στιγμή πριν την απόλυση για του τρίτεκνους σχολικούς φύλακες. Με απόφαση που εγκρίθηκε σήμερα από τον υπουργό 331 πρώην σχολικοί φύλακες θα απασχολούνται στο εξής ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

Εντός των προσεχών ημερών θα ακολουθήσει ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την έναρξη υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

Για τους υπόλοιπους σχολικούς φύλακες που δεν ανήκουν στην κατηγορία των τριτέκνων παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της απόλυσης μόλις παρέλθει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας.

Πηγή: newsit

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι σχολικοί φύλακες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι σχολικοί φύλακες

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων  - Την Παρασκευή αντιπροσωπεία εργαζομένων αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης σχολικοί φύλακες από όλη την Ελλάδα, ζητώντας από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δέσμευση για τακτοποίηση όλων των φυλάκων, «σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 9 Ιανουαρίου 2014».

Οι σχολικοί φύλακες καταγγέλλουν ότι παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη πως θα απορροφηθούν, δεν έχουν λάβει ακόμη μία σαφή απάντηση για το μέλλον τους.
Οι συγκεντρωμένοι κατέλαβαν για αρκετή ώρα μία λωρίδα στο ρεύμα καθόδου της Βασ. Σοφίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους κάλεσαν να οπισθοχωρήσουν και να διαδηλώσουν στο πεζοδρόμιο. 
Η Πανελλαδική Επιτροπή Σχολικών Φυλάκων, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα υπάρξει θετική έκβαση του δίκαιου αιτήματός μας, όπως έχει παραδεχτεί το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, μη δεχόμενοι μεσοβέζικες λύσεις, θα παραμείνουμε κάτω από το υπουργείο όσο χρειαστεί διεκδικώντας την αποκατάστασή μας».
Εν συνεχεία, αντιπροσωπεία εργαζομένων συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο η συνάντηση απέβη άκαρπη. Την Παρασκευή θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.




Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-σχολικών φυλάκων: Θέσεις εργασίας, απολύσεις και …λιποθυμίες

 Παρασκευή 24.01.2014 - 18.17
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων που πραγματοποιούσαν νωρίτερα διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο του.
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-σχολικών φυλάκων: Θέσεις εργασίας, απολύσεις και …λιποθυμίεςΟ υπουργός αφού τους ενημέρωσε για την απόφαση που υπέγραψε για την τοποθέτηση 331 τρίτεκνων και πολυτέκνων σχολικών φυλάκων ως βοηθητικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, τους διαβεβαίωσε πως όσοι μιλούν ξένες γλώσσες θα τοποθετηθούν στα μουσεία. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως πως τα πτυχία των σχολικών θα εξεταστούν προσεκτικά, καθώς εμφανίστηκαν  πολλοί… Γερμανομαθείς σχολικοί φύλακες!!!
Ο κ.Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει προκήρυξη για τους σχολικούς φύλακες  το αμέσως επόμενο διάστημα, ξεκαθαρίζοντας όμως πως απολύσεις θα γίνουν, αφού η τρόικα όπως είπε του ζητά συγκεκριμένα μέτρα.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τους διαβεβαίωσε πάντως πως ο ίδιος θα φροντίσει όσοι σχολικοί φύλακες απολυθούν να πάρουν αποζημίωση!
Στην συνέχεια αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων συναντήθηκε με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Σ.Παπασταύρου, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως θα κοιτάξουν ξανά το θέμα της αναδρομικής ασφάλισης των ετών 2001-2006,οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι
Η αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων πάντως ζήτησε να δει τον πρωθυπουργό και απάντηση για αυτό το αίτημα τους θα πάρουν την ερχόμενη εβδομάδα.
Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου