Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.1.2014 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ


Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22.1.2014 το πρωί στο 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά (ΣΚΥΠ- στην οδό Πειραιώς), με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και τη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η κυβέρνηση με πρόσχημα την αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου και με κύριο σκοπό -βάση των μνημονιακών της δεσμεύσεων- το ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης στους ιδιώτες (ΙΕΚ) και την απόλυση εκπαιδευτικών, έβγαλε σε διαθεσιμότητα 1845 καθηγητές, αποκλείοντας περισσότερους από 20.000 μαθητές από την δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση.


Είναι τόσο προφανής πια και ξεδιάντροπη η αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των μαθητών, αφού θέτοντας τους καθηγητές τους σε διαθεσιμότητα, έχουν αφήσει τους μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ "στο έλεος του θεού" χωρίς να κάνουν μαθήματα από την αρχή της χρονιάς, ενώ προχωρούν παράλληλα στο κλείσιμο σχολείων.
 
Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώσαμε τις φωνές μας διαμαρτυρόμενοι για το έγκλημα που συντελείται εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης, κλείνοντας συμβολικά την οδό Πειραιώς για μια ώρα περίπου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Την Παρασκευή 17.1.2014 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά και συναυλία στην Πλατεία Κοραή, με πρωτοβουλία μαθητών μουσικών σχολείων και ΕΠΑΛ και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, διαμαρτυρήθηκαν για τις χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων, το κλείσιμο των σχολείων τη διαθεσιμότητα και την επικείμενη απόλυση των εκπαιδευτικών που σχετίζονται με τον ακρωτηριασμό της δημόσιας εκπαίδευσης και την εκχώρησή της στα ιδιωτικά συμφέροντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου