Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Εκδικάζεται στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ η προσφυγή των 172 ΜΑΘΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Όλοι την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 στις 09:00 το πρωΐ 

εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΠΡΟΣΦΥΓΗ των εκατόν εβδομήντα δύο (172) γονέων και κηδεμόνων μαθητών της Τ.Ε.Ε. (ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ.) και της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., κατά του Υπουργού
Παιδείας για τη βάναυση καταπάτηση του Νόμου και των συνταγματικά κατοχυρωμένων
θεμελιωδών δικαιωμάτων μας από τη μη λειτουργία της Α΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. και των
Τομέων Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ....

Δείτε όλο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.


Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΣΤΕ

Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 
Η Δίκη έγινε και έπεται η συνέχεια στις 7 Φεβρουαρίου 2014
ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ 


Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης γονιών και μαθητών των ΕΠΑΛ-Σύντομα η απόφαση
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης που επηρεάζει μεγάλο αριθμό μαθητών αναμένεται   να εκδοθεί σύντομα η απόφαση της   αίτησης ακυρώσεως που ασκήθηκε από μαθητές διαφόρων ΕΠΑΛ καθώς και από δύο συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ΕΠΑΛ της Αχαΐας με την υποστήριξη της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ Αχαΐας Α και Β, Δυτ. και Ανατολικής Αττικής κατά της υπ΄ αριθμ. 136964/Γ2/26-09-2013 πράξης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας στη Β τάξη των ΕΠΑΛ για το τρέχον σχολικό έτος 2013-2014, η οποία συζητήθηκε την Πέμπτη 30.1.2014 στην Επταμελή Σύνθεση του Γ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ 
Κατά την προφορική ανάπτυξη της υπόθεσης ο πληρεξούσιος δικηγόρος των αιτούντων Παναγιώτης Τσακανίκας, δικηγόρος Πατρών, εξέθεσε τις νομικές θέσεις τους σύμφωνα με τις οποίες «η ανωτέρω πράξη του Υπουργού Παιδείας εσφαλμένα εμφανίζεται ως ερμηνευτική εγκύκλιος ενώ με αυτή εισάγονται κανονιστικές ρυθμίσεις αντίθετες μάλιστα με τη βούληση του νομοθέτη για σταδιακή αλλαγή στη λειτουργία των ΕΠΑΛ και ότι είναι για το λόγο αυτό ανυπόστατη λόγω μη τήρησης των κανόνων δημοσιότητας. Σε κάθε περίπτωση όμως η απόφαση περί κατάργησης του Τομέα Υγείας στην Β τάξη των ΕΠΑΛ ,σε χρόνο κατά τον οποίο οι μαθητές είχαν ήδη επιλέξει Τομέα, αντίκειται στις αρχές της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και παραβιάζει το δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών». 
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ  Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
Οι απόψεις του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με ανακολινωση της ΟΛΜΕ, όπως αναπτύχθηκαν από την νομική εκπρόσωπό του, εντοπίστηκαν στο σκεπτικό ότι οι διατάξεις του άρθρ. 82 Ν. 4172/2013 για τη διαθεσιμότητα συγκεκριμένων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάργηση του τομέα τις εκπαιδευτικές ανάγκες του οποίου αυτοί κάλυπταν, άποψη που δεν αντέχει ούτε στην λογική, ούτε στην ερμηνευτική προσέγγιση των διατάξεων. 
 Η ΟΛΜΕ
Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της  τονίζει τα εξής:
Α.Ελπίζουμε ότι η συνειδητή επιλογή του Υπουργείο Παιδείας να υπονομεύσει τη λειτουργία της τεχνικής εκπαίδευσης θέτοντας σε διαθεσιμότητα μεγάλο αριθμό καθηγητών χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό για τις πραγματικές ανάγκες και η εκ των υστέρων προσπάθεια του με αυθαίρετες πράξεις και ψευδο- ερμηνευτικές εγκυκλίους να καλύψει τα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε με την προχειρότητά του, να βρούν την απάντησή τους και στη δικαστική κρίση.  Γιατί στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλων των εργαζομένων έχουν ήδη καταδικαστεί. 
Β.Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την επαναλειτουργία όλων των τομέων και των ειδικοτήτων της ΤΕΕ που καταργήθηκαν και την επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις θέσεις τους. 
Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.
Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού στις 23 Μάρτη. 
Γ.Όλοι στην απεργία 7/2/14 και στη συγκέντρωση 10.30 π.μ. στην Αθήνα (Προπύλαια-ΣτΕ) όπου εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και της ΟΛΜΕ. 

1 σχόλιο:

  1. Πρόταση προς το συντονιστικό:Οι συνάδελφοι από την Κεφαλλονιά εάν αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτήν την περίοδο σχετικά με τον σεισμό να ζητηθεί από το υπουργείο παιδείας να εξαιρεθούν από την διαθεσιμότητα
    Τελεγιωρίδου Σοφία ΠΕ 1810 Νοσηλευτικής ΕΠΑΛ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή