Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας


ΜΑΤ  ΚΑΙ   ΒΙΑ   ΑΝΤΙ  ΓΙΑ   ΔΩΡΕΑΝ  ΠΑΙΔΕΙΑ


Η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας καταγγέλλει τα γεγονότα, στα διόδια του Πυργετού, με χημικά, βία και τραυματισμούς στην πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στα Τέμπη. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αλληλέγγυοι, με φορείς και κόμματα, προσπάθησαν να διαδηλώσουν κατά της διαθεσιμότητας, τις απολύσεις, και την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού 

Η κυβέρνηση δεν το επέτρεψε! Απαγόρευσε στους συναδέλφους της Β. Ελλάδας να φτάσουν στην Λάρισα. Έχοντας δώσει τις εγγυήσεις στους ξένους και ντόπιους καπιταλιστές ότι θα διατηρήσουν τη σταθερότητα και την ομαλότητα (5000 αυτοκτονίες, 1.500.000 άνεργοι, πολιτικές επιστρατεύσεις απεργών, συλλήψεις αγωνιστών, φοροληστεία, διάλυση ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ, απελευθέρωση των απολύσεων κ.α.), δηλώνουν ότι θα εφαρμόσουν τους νόμους με βία και καταστολή. 
Θεωρεί τη διεκδίκηση για το δικαίωμα στη ζωή παράνομη και κάνει επίθεση στα νόμιμα δικαιώματα της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης. 
Επιβεβαιώνεται η φασιστικοποίηση της πολιτικής ,που υπηρετεί η καταρρέουσα συγκυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ). 

Από τη δική μας μεριά στέλνουμε Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας . Οι Αγώνες κλιμακώνονται, τα περιθώρια στενεύουν, οι παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη στις προσεχείς δυναμικές κινητοποιήσεις θα πρέπει να τους στείλουμε το δικό μας μήνυμα, ούτε βήμα πίσω, διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, στην εργασία στην μάθηση !

2 σχόλια:

  1. ακουσα τον κ. κικάκη στα διόδια που έλεγε ότι η συντονιστική έχει θέσει θέμα εντοπιότητας.ισχύει;;;;;
    απολύστε μας "συνάδελφοι"...από τώρα εσείς...ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν με ρώταγες "συνάδελφε" πριν εξαπολύσεις την επίθεσή σου και μάλιστα όχι σε αυτούς που σε απολύουν αλλά σε αυτούς που είναι κάθε μέρα στον αγώνα για να μην απολυθείς εσύ και για να μην απολυθεί κανένας, θα σου απαντούσα ως εξής: "Πάντοτε η συντονιστική διεκδικούσε 1 θέση για κάθε διαθέσιμο, εκεί που ΄ήταν η οργανική του θέση. Απαιτούσε μάλιστα όλες οι θέσεις να προκηρυχθούν ταυτόχρονα έτσι ώστε να αποκλεισθούν καραμπόλες και βίαιες μετακινήσεις (π.χ. από Καρδίτσα στη Νάξο)"
    Χαίρομαι που ήσουν στα διόδια αλλά θλίβομαι βαθύτατα, γιατί δεν έχεις καταλάβει ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μας έκοψε το μισό πνεύμονα τον Ιούλιο και ετοιμάζεται να μας κόψει και τον άλλο μισό στις 22 Μαρτίου (εάν τους αφήσουμε). Σ' αυτούς λοιπόν έπρεπε να απευθύνεις τη λέξη "Ντροπή" και όχι στη Συντονιστική. Στους συναγωνιστές κάνουμε καλοπροαίρετη κριτική, για να ενώσουμε. Όχι πολεμική. Δεν ανοίγουμε εμφύλιο πόλεμο.
    Η Άννα από το Ηράκλειο, η Γιώτα από τη Θεσσαλονίκη, η Δήμητρα από τη Λάρισα, μερικές δεκάδες σε όλη την Ελλάδα ανάμεσά τους κι εγώ, αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, ματώνουμε, τρώμε χημικά, για να μην απολυθεί κανείς και μέχρι τώρα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
    Αν είμασταν πολλοί περισσότεροι στους αγώνες, θα είχαμε ήδη απορροφηθεί όλοι στο Υπουργείο Παιδείας.
    Δυο μήνες πριν τις 22 Μαρτίου, είμαι περισσότερο αισιόδοξος από ποτέ, ότι αν δυναμώσουμε τους αγώνες μας μαζί με τους συναδέλφους μας στα σχολεία, τους μαθητές, τους γονείς δεν θα απολυθεί κανένας συνάδελφος.
    Σ' αυτό τον καλό αγώνα σε καλώ κι εσένα συνάδελφε (που μας βρίζεις) σε συστράτευση.
    Δηλώνω ότι οι αγώνες μας δεν θα σταματήσουν στις 22 Μαρτίου. Θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, για να μπουν όλες οι ειδικότητες στο νέο ΕΠΑΛ και να επιστρέψουμε (καθηγητές-μαθητές) στα σχολειά μας.
    Σε κάθε περίπτωση έχω ήσυχη τη συνείδησή μου.
    Στο μετερίζι τσ' ανθρωπιάς
    και της τιμής το χρέος
    Θα στέκω και θα πολεμώ
    κι ας είμ' ο τελευταίος.

    Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία

    Νίκος Κικάκης 6ο ΕΠΑΛ Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή