Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ "ΓΚΡΑΒΑ"

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.1.2014 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ¨ΓΚΡΑΒΑΣ"






Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 27.1.2014 το πρωί στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου και αγωνιστικές εκδηλώσεις ενημέρωσης στα σχολεία του σχολικού συγκροτήματος της "Γκράβας", με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Η κυβέρνηση με πρόσχημα την αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου και με κύριο σκοπό -βάση των μνημονιακών της δεσμεύσεων- το ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης στους ιδιώτες (ΙΕΚ) και την απόλυση εκπαιδευτικών, έβγαλε σε διαθεσιμότητα 1845 καθηγητές, αποκλείοντας περισσότερους από 20.000 μαθητές από την δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, αδιαφορώντας για την εκπαίδευση των μαθητών και αφού έθεσε τους καθηγητές τους σε διαθεσιμότητα, έχει αφήσει τους μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ "στο έλεος του θεού" χωρίς να κάνουν μαθήματα από την αρχή της χρονιάς, ενώ προχωρούν παράλληλα στο κλείσιμο σχολείων.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώσαμε τις φωνές μας διαμαρτυρόμενοι για το έγκλημα που συντελείται εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί με τον νόμο 4186  κλείνει η ΕΠΑΣ Γαλατσίου μαζί με τις όλες τις άλλες ΕΠΑΣ της Ελλάδας, ενώ με την κατάργηση των τομέων Υγείας Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής - Κομμωτικής από το νέο Λύκειο οδηγείται σε κλείσιμο και το ΕΠΑΛ  Γαλατσίου (μιας και η πλειοψηφία των μαθητών φοιτούσε στους καταργημένους τομείς) με συνέπεια τον αποκλεισμό  εκατοντάδων μαθητών της περιοχής από την δημόσια Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση. Ενώσαμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε σταματήσει το έγκλημα εναντίον της Τ.Ε.Ε., να επανενταχθούν οι καταργημένοι Τομείς στο Νέο Λύκειο και να επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στα σχολεία. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας έγινε και συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας της οδού Γαλατσίου για μισή ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου