Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

KAΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την βίαιη, τρομοκρατική και φασιστική κρατική συμπεριφορά, χθες στις 11 - 1- 2014.

Η κρατική μηχανή επιτέλους δούλεψε!!!

Η  Κ Ρ Α Τ Ι Κ Η  Β Ι Α εμπόδισε με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο καθηγητές σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης, Έδεσσας, Κατερίνης, Καβάλας και Έβρου να συναντήσουμε τους συναδέλφους μας της Λάρισας, Αθήνας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Κοζάνης στα διόδια του Πυργετού. Μας απέκλεισαν σε δύο διαφορετικά ρεύματα και παραβίασαν κατάφωρα τα συνταγματικά μας δικαιώματα αφού μας απαγόρευσαν τη μετάβασή μας στη Λάρισα για προγραμματισμένη δράση στη πόλη με τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα (με προφορικές άνωθεν εντολές) χωρίς καμιά εξήγηση και μας κράτησαν σε ομηρία από το πρωί μέχρι της 5 το απόγευμα.

Καταγγέλλουμε την βίαιη αντιμετώπιση που οδήγησε σε τραυματισμό του συναδέλφου μας Καλομοίρη Γρηγόρη πρώην μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ και μέλος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ και τους προπηλακισμούς των άλλων συναδέλφων αλλά και μαθητών και τη ρίψη χημικών σε άοπλους, ειρηνικούς ανθρώπους που απλώς ήθελαν να διαμαρτυρηθούν.
Η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική του εκφοβισμού, της τρομοκρατίας, του αποκλεισμού για να σταματήσει κάθε αντίδρασή μας απέναντι στην κατάφωρα άδικη και χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία, διαθεσιμότητα που μας υπέβαλλε από το καλοκαίρι. Η περιβόητη κινητικότητα για την οποία ενημερωθήκαμε κατά τη διάρκεια των γιορτών αφήνει έξω 500 συναδέλφους μας και αναγκάζει άλλους 1400 να την υποστούν λόγω επιβίωσης, διαλύοντας τις οικογένειές μας και τις ζωές μας.

Θεωρούμε ότι τώρα όσο ποτέ, θα πρέπει να μην σταματήσουμε τους αγώνες μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που μας οδηγεί σε οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση. Θα πρέπει να εντείνουμε τους αγώνες μας, να έχουμε δυναμικότερη και μαζικότερη συμμετοχή έτσι ώστε να μην τους αφήσουμε να απολύσουν κανέναν συνάδελφό και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκε τόσο καιρό: την ζωή μας, την εργασία που μας στέρησαν, την επιστροφή μας στα σχολεία μας, και την επαναλειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων μας.

3 σχόλια:

  1. Αντί σχολίου:
    https://www.youtube.com/watch?v=ACajhh7Xhio
    Η τρομοκρατία δε θα περάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Αντιθέτως δέχτηκε η Συντονιστική στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας που ήταν καλεσμένη της ΟΛΜΕ, να ξεκαθαρίσουν τα μόρια των Στελεχών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μόνο αυτής για να είναι καθαρά τα πράγματα. ‘Άραγε για ποιους; Και ως εκ θαύματος μέσα σε 48 ώρες εστάλει διευκρινιστική για τα στελέχη»
    …….. Συγχαρητήρια ….. έτσι για να ακούγονται και κάποιες αλήθειες….. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ;;;;;
    αυτά είπε ο Δανάσκος μέλος του συντονιστικού….. Αν είναι ψέμα να διαψευστούν από το Συντονιστικό ….
    Αν είναι αλήθεια για άλλη μια φορά – όπως και με το ενιαίο μισθολόγιο – οι ποιο νέοι συνάδελφοι θα θυσιαστούν στο βωμό των … «στελεχών εκπαίδευσης»…
    «Για την μοριοδότηση που πρότεινε ο Αρβανιτόπουλος 30 ο ΑΣΕΠ 20 η επετηρίδα και 10 η ΑΣΠΑΙΤΕ σε εκείνη τη συνάντηση μήπως γνωρίζει κανείς γιατί δεν προωθήθηκε? Έχουν ανοίξει στόματα και λένε πολλά…. Ισχύει;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή όλοι ή κανείς......
      Ωραίο αστείο......
      Ο λύκος έχει χοντρό λαιμό για να κάνει τίς δουλειές μόνος του..........
      Ποτέ δεν πίστεψα,ποτέ δεν ήλπισα και δεν προσδοκούσα για μία ηχηρή,άμεση,αδιαπραγμάτευτη και αμετακίνητη πάγια θέση στο ή όλοι ή κανείς...
      Συναντήσεις επί των συναντήσεων.........
      Ω!! και μετρούσαν τίς θεσούλες ...και τα μοριάκια... κεκλεισμένων των θυρών ........και πάλι η διαπραγμάτευση(!!!!!) για τη μοριοδότηση ( αν είναι δυνατόν να υπάρχει διαπραγμάτυεση) και πάλι βαρύγδουπες δηλώσεις και το παζαράκι συνεχίζεται και συνεχίζονται και οι μεγαλοστομίες για συνέχιση τών αγώνων-παραστάσεων διαμαρτυρίας κοκ.
      Ράβε- ξήλωνε............κατά πως βολεύει τον καθένα.........

      Διαγραφή