Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Αρνούμαι να κάνω αίτηση για μετάταξη, όσο θα παραμένουν
εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα χωρίς θέση, με κίνδυνο να απολυθούν

 Κύριε Υπουργέ
Στις 9 Ιούλη 2013 το μεσημέρι, την ώρα που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, έφτασε στα αυτιά μας, ένα μαύρο νέο: Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει 3 τομείς των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ (υγείας-πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής-κομμωτικής) και θέτει σε διαθεσιμότητα 2500 καθηγητές και καθηγήτριες από 50 ειδικότητες. Αυτό το απίστευτο νέο επιβεβαιώνεται σε λίγο από το non-paper που εκδώσατε και το βράδυ της ίδιας ημέρας από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή.
Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή 2.500 εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, αλλά και πάνω από 20.000 μαθητών και των οικογενειών τους άλλαξε δραματικά. 
Τις  τραγικές  συνέπειες  αυτής  της  απόφασής σας τις  βιώνουμε  όλοι  μας (εκπαιδευτικοί και μαθητές) εδώ και 6 μήνες. Πτυχία, όνειρα, προσπάθειες μιας ολόκληρης ζωής τινάχτηκαν στον  αέρα.  Εκπαιδευτικοί  με προσόντα  και όραμα, εγκατέλειψαν πετυχημένες καριέρες στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα γιατί είχαν μεράκι να δουλέψουν στο  δημόσιο  σχολείο.  Εκπαιδευτικοί  που  αγαπούν  τη  σχολική καθημερινότητα, την
καθημερινότητα της συνεύρεσης με τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια των πιο φτωχών (κατά τεκμήριο) κοινωνικών στρωμάτων του λαού μας. Εκπαιδευτικοί που αγαπούν την καθημερινότητα  στη  σχολική  τάξη, στο  σχολικό  εργαστήριο,  στο προαύλιο, στην εκπαιδευτική  επίσκεψη   ή  στα  προγράμματα  αγωγής υγείας,  τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και πολλά άλλα που κάνουμε οι εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολειά.
Δυστυχώς κύριε Υπουργέ, η πολιτική που υπηρετείτε δεν νοιάζεται για αυτές τις «λεπτομέρειες» της ζωής των ανθρώπων. Δεν νοιάζεται αν υπάρχουν συνάδελφοί μας που έχασαν τη ζωή τους όταν πληροφορήθηκαν τα μαύρα νέα του καλοκαιριού. Αν υπάρχουν συνάδελφοι που δεν μπορούν να επιβιώσουν από το κόψιμο του ήδη χαμηλού μισθού τους κατά 25% για 8 μήνες. Αν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στα όρια της κατάθλιψης γιατί  δεν  μπορούν  να  καταλάβουν  σε  τι  έφταιξαν  και  βρίσκονται  στη δίνη της διαθεσιμότητας. Αν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν χάσει την ψυχική και οικογενειακή τους σταθερότητα από την κατάσταση που βιώνουν. Αν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που βίαια ωθήθηκαν στη σύνταξη, ενώ είχαν αρκετοί από αυτούς και χρόνια και διάθεση και εμπειρία να προσφέρουν στο δημόσιο σχολείο, για να αποφύγουν την προσβολή της απόλυσης.

5 σχόλια:

  1. Έχουν οργιάσει οι φήμες ότι θα βάλει υποψηφιότητα ως βουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή σ΄αυτούς που διαδίδουν τέτοιες φήμες και σ΄αυτούς που τις αναμασάνε!!!

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε το σχόλιο σου για το περιεχόμενο της επιστολής δεν καταγράφηκε πουθενά. Θέλω τη δική σου άποψη. Οι φήμες δεν συνθέτουν άποψη. Η άκριτη αποδοχή και αναπαραγωγή των φημών, δεν τιμά πρώτα εσένα. Έχω την αίσθηση ότι είναι δική σου εκτίμηση, αλλά δεν έχεις το θάρρος να την καταθέσεις προσωπικά και κρύβεσαι.
      Η δική μου άποψη:
      Η τοποθέτηση/στάση του συνάδελφου Θέμη Κοτσιφάκη επαναπροσδιορίζει και επαναφέρει τις αξίες και τη δυναμική του συνδικαλισμού στην πραγματική τους διάσταση. Αξίες που ο συνδικαλισμός πρέπει να έχει και που τις έχει ανάγκη ο αγώνας των εκπαιδευτικών. Όταν αναδεικνύεις αξίες, αυτό είναι επαναστατική πράξη.
      Εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα
      Μηλιώνης Βασίλης

      Διαγραφή
    3. Γιατί βρε παιδιά είναι ντροπή να είναι κανείς υποψήφιος για βουλευτής;

      Διαγραφή
  2. ΣΥΡΙΖΟΦΡΟΥΡΟΙ.

    ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή