Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Α. Λοβέρδος: Λόγια - λόγια, αλλά από........δεσμεύσεις !!!

Στο πλαίσιο της συζήτησης (3/9) του Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις» στη βουλή, κατατέθηκε Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά των καταργημένων τομέων στα ΕΠΑΛ και τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  ΕΔΩ


Δείτε εδώ την εισήγηση και το βίντεο του Τάσου Κουράκη στην Ολομέλεια 3-9-14 στη συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την Ίδρυση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία.




Λοβέρδος: Είμαι οπαδός της ΤΕΕ, αντίθετος σε αυτό που έγινε, παρακολουθούμε τις προκηρύξεις όπως εξελίσσονται, θα πάρουμε πίσω τους 1700...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΔΩ


Ιωάννα Γαϊτάνη: “Δηλώσατε ότι δεν θα απολύσετε τους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης, αλλά δεν δεσμεύεστε, κ. Λοβέρδο”

Ομιλία της Ιωάννας Γαϊτάνη στο σ/ν Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις».


"Καλείστε κ. Υπουργέ, να συνεχίσετε μια πολιτική ή καλύτερα να “διαχειριστείτε” συντρίμμια, αυτά που δημιούργησαν οι προκάτοχοί σας, συντρίμμια που αφορούν δομές για τις οποίες έχουμε πληρώσει πολλά ως φορολογούμενοι, αλλά και ανθρώπινα συντρίμμια.

Η ιστορία της κατάργησης 49 δημοφιλών ειδικοτήτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης και της διαθεσιμότητας-απόλυσης 2.500 εκπαιδευτικών πέρυσι το καλοκαίρι ως είδηση είναι γνωστή. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι δεν υπήρξε καμία επιστημονική τεκμηρίωση γι' αυτή την απόφαση, παρά μόνο λόγοι “εξορθολογισμού της εκπαίδευσης” ήταν αυτοί που επέβαλαν μια βίαιη και αιφνιδιαστική απόφαση, όπως οι ίδιοι αναφέρετε στο σχετικό άρθρο του Νόμου 4172. 

Οι λόγοι που επικαλείστε γι' αυτές τις απολύσεις, το ξέρετε πολύ καλά, κ. Υπουργέ, ως Συνταγματολόγος που είστε, ότι είναι παράνομες και αντισυνταγματικές και συνιστούν παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάτι που ελπίζουμε ότι θα επιβεβαιώσουν τα εγχώρια και ευρωπαϊκά δικαστήρια στα οποία έχουν προσφύγει οι εκπαιδευτικοί. Θα είστε ο Υπουργός που θα υπογράψει τις πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών εδώ και 1 αιώνα, παρά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη μονιμότητα, και τι ειρωνεία, με την επαγγελματική ιδιότητα του εκπαιδευτικού! 

Στην πραγματικότητα ολόκληροι τομείς που παντού στην Ευρώπη είναι ενταγμένοι στην τυπική εκπαίδευση, μπήκαν στο κρεβάτι του προκρούστεια χρέους και ελλείμματος και 2.500 εκπαιδευτικοί στην κρεατομηχανή....   

Πηγή: .avatonpress.gr



Στ. Ξουλίδου: "Το υπουργείο Παιδείας χτυπά την ΤΕΕ, μεριμνεί για την ομαλή λειτουργία των ιδιωτικών ΕΠΑ.Σ. & βιάζεται να καταργήσει τις δημόσιες"


Με αφορμή τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων « Ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου για την Παιδεία και άλλες διατάξεις», η Ειδική Αγορήτρια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κατάργηση των δημοσίων ΕΠΑ.Σ., σε αντίθεση με τις ιδιωτικές:

«Για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Παιδείας χτυπά τη δημόσια ΤΕΕ. Μεριμνεί για την ομαλή λειτουργία των ιδιωτικών ΕΠΑ.Σ. αλλά βιάζεται να καταργήσει τις δημόσιες, χωρίς ωστόσο να είναι έτοιμα προς λειτουργία τα ΣΕΚ, που θα τις αντικαταστήσουν. Αυτή τη στιγμή τα ΣΕΚ είναι σχολεία- φαντάσματα. Δεν είναι γνωστό ούτε πόσα θα λειτουργήσουν, ούτε πού θα λειτουργήσουν, ούτε με ποιο προσωπικό, με ποια βιβλία, με ποιο ωρολόγιο πρόγραμμα, με ποιο αναλυτικό πρόγραμμα ούτε ΠΟΤΕ θα αρχίσει η λειτουργία τους. Παραλογισμός, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας έδωσε παράταση 2 ετών στη λειτουργία......

Πηγή: .avatonpress.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου