Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δυναμική η παρουσία των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα - απόλυση, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Δ.Ε.Θ.
\
Το πρωί εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας μαζί με φοιτητές και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας πορεία προς το συνεδριακό κέντρο Βελλίδειο όπου μίλησε ο πρωθυπουργός, αντιμετωπίζοντας στενότατο αστυνομικό κλοιό.

Νωρίς το απόγευμα, φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη η αντιπροσωπία της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Αττικής, πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Αττικής με την παρουσία και συναδέλφων από άλλες πόλεις. Στη σύσκεψη αυτή μετά από δημιουργικό διάλογο υπήρξε συμφωνία στην ιεράρχηση των αιτημάτων μας και έγινε κοινά αποδεκτό το πρόσφατο υπόμνημά μας, που κατατέθηκε στον Υπουργό Παιδείας κατά τη συνάντηση της 5ης /9.

Στη συνέχεια συμμετείχαμε δυναμικά, στη μεγάλη πανεργατική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας και περικοπών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τις διαθεσιμότητες-απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα νέα φορολογικά χαράτσια και το ξεπούλημα της χώρας,
 
Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και...ΑΡΝΙΕΜΑΙ στη πορεία της ΔΕΘ (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου