Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Αγωνιστικό παρόν στην αντιφασιστική συναυλία την Παρασκευή 19/9

Η αντίσταση στη νέα επέλαση της φασιστικής ιδεολογίας είναι καθήκον του καθένα που θέλει να λέγεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ, μα πιο πολύ των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στις 18 & 19/9 με αφορμή την μαύρη επέτειο του ενός χρόνου από τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Δίνουμε μαζικό, αγωνιστικό παρόν στη συναυλία των «φίλων του Π. Φύσσα» την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Συντάγματος στις 5μμ. 

Σημείο συγκέντρωσής μας,  Ερμού και πλ. Συντάγματος στις 5μμ.



   Ο.Λ.Μ.Ε. - Όλοι στο διήμερο αντιφασιστικών εκδηλώσεων
Συνάδελφοι,
Με αφορμή την μαύρη επέτειο του ενός χρόνου από τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, από χρυσαυγίτες σε φτωχογειτονιά του Κερατσινίου, το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους γονείς, τους συγγενείς και φίλους του Παύλου.
Καταδικάζουμε και καταγγέλουμε με κατηγορηματικό τρόπο τη δράση των νεοναζιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής και των φασιστών, που τρομοκρατούν στους δρόμους και τις γειτονιές, δρουν με βία εναντίων των μεταναστών, της νεολαίας και αγωνιστών του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος. Υπογραμμίζουμε για μια ακόμα φορά πως το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής είναι το «δεξί» χέρι της βάρβαρης πολιτικής της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας που επιβάλλει ο καπιταλισμός στην Ελλάδα και υλοποιείται από την κυβέρνηση και την τρόικα με τις πολιτικές τους.
Η απάντηση απέναντι στην ανάπτυξη του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι η οικοδόμηση και η ισχυροποίηση ενός πλατιού εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ενός κινήματος που θα αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, ενώ ταυτόχρονα θα ξεσκεπάζει τη δήθεν «αντισυστημική» και «αντιμνημονιακή» δημαγωγία της Χρυσής Αυγής και θα αποκαλύπτει το απάνθρωπο φασιστικό της πρόσωπο.
Η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διαχέεται στο σύνολο του αναλυτικού προγράμματος και να δημιουργεί ισότητα στην πράξη εντός της σχολικής μονάδας. Ήρθε η ώρα να αποδεχτούμε στην πράξη ότι τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων που φοιτούν στα σχολεία και στα πανεπιστήμιά μας έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρόν στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν στο Κερατσίνι και στην Αθήνα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
  • Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, αντιφασιστική συγκέντρωση Παν. Τσαλδάρη, Κερατσίνι στις 6μμ.
  • Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, συναυλία των «φίλων του Π. Φύσσα» πλ. Συντάγματος στις 5μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου