Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Οι αλλαγές στο Λύκειο, που εντάσσονται στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα

Στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατίθεται από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. -παρά τις εξαγγελίες-, μαζί με τα άρθρα που ρυθμίζουν επείγοντα θέματα του Λυκείου, ΔΕΝ φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται η επανασύσταση των καταργημένων Τομέων & ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
Στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα εντάχθηκαν τελικά η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και οι υπόλοιπες αλλαγές που έχουν εξαγγελθεί για το Λύκειο και επρόκειτο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό να αποτελέσουν τμήμα του Πολυνομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας και το οποίο δεν αναμένεται πλέον πρίν τα μέσα Απριλίου.
Η επείγουσα φύση των ρυθμίσεων αλλά και η ροή του κοινοβουλευτικού έργου που δεν έχει καμία σχέση με τους φρενήρεις ρυθμούς των τελευταίων ετών, οδήγησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην απόφαση να ρυθμίσει τα επείγοντα θέματα του Λυκείου στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατίθεται από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και είναι αυτό του Σταύρου Κοντονή για την αντιμετώπιση της  βίας στον αθλητισμό.
Στα δύο τελευταία άρθρα του σχεδίου νόμου που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, με τίτλο Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις, προβλέπεται:
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ως υποχρεωτικής δεξαμενής άντλησης του 50% των θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις του Λυκείου. Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων θα ορίζονται αποκλειστικά από τον διδάσκοντα/τους διδάσκοντες το μάθημα. Η Τράπεζα Θεμάτων παραμένει ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Ο γενικός μέσος όρος για την προαγωγή των μαθητών στο Λύκειο επανέρχεται στο εννέα και πέντε δέκατα (9,5).
  • Η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών επανέρχεται στο προηγούμενο λιγότερο αυστηρό καθεστώς. Απαλείφεται δηλαδή η αυτόματη δυνατότητα παράτασης του διδακτικού έτους και η διδασκαλία στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Παραμένουν ως τρόποι αναπλήρωσης, η περικοπή περιπάτων και εκδρομών, μονοήμερων και πολυήμερων καθώς και ο συνδυασμός σχολικής γιορτής και μαθήματων στις αργίες.
Αναλυτικά τα άρθρα 13 και 14 έχουν ως εξής:......

2 σχόλια:

  1. Δηλαδὴ οἱ χούλιγκαν προηγοῦνται τῶν ἐκπαιδευτικῶν καὶ τῶν παιδιῶν, κύριε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες να φοβήθηκε ο Αλεκάκης μήπως θεωρήσει η Μέρκελ και "οι δανειστές" την επανασύσταση των ειδικοτήτων ως "ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ";
    Πες και σε αυτούς να κάνουν το "Αγροτικό τους", αλλά και στον Αντωνάκη το Σαμαρά, τον Αρβανιτόκολο και το Σύμβουλο, να το "ξανακάνουν", επί θητεία αυτή τη φορά! Και με Διοικητή το Φίλο του Σαμαρά κύριο Ζαφειρόπουλο....!
    ΠΕ 1401 -Ιατρός (αυτό προβλέπεται στο ν/σχέδιο Κατρούγκαλου)
    Οργανική: ΖΑΦΕΙΡΑΚΙΔΗΣ & ΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε.
    Εταιρεία Εξυπηρετήσεως Ημετέρων Ψηφοφόρων Βενιζέλο Σαμαρισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή