Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Στο νομοοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, θα ενταχθεί και η επανασύσταση των καταργημένων Τομέων & ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ

Δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα μπορούν ξανά να εγγραφούν (από το Μάιο-Ιούνιο) και να φοιτήσουν (από το Σεπτέμβριο), στους τομείς υγείας - Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών & Αισθητικής - Κομμωτικής στα ΕΠΑΛ. 
Όμως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του blog μας, που προέρχονται από τον ίδιο τον αν. Υπουργό Παιδείας Τ. Κουράκη, η επανασύσταση των καταργημένων Τομέων & ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, θα ενταχθεί τις προσεχείς ημέρες με τροπολογία, στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. 

2 σχόλια:

  1. Μακάρι!
    Κ Φωτόπουλος
    ΠΕ1401- ΙΑΤΡΟΣ (επαναβεβαιωθείς)

    ΥΓ. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΖΕΛΟΙ!
    ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΚΕΙ!
    ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ
    Ο ,,,,ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΣ,,,,, ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
    (φίλος του Αντωνάκη & του αείμνηστου Άδωνι.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΣΗΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ 30/3/15 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ...... ΤΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!

    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

    Στο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό θα κατατεθούν τελικά ως τροπολογίες και οι υπόλοιπες επείγουσες ρυθμίσεις για την εκπαίδευση. Αφορούν το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων για το 2016 και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ.

    Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του 360pedia.gr ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς τροπολογίες οι οποίες θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, με τίτλο Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις, το οποίο θα συζητηθεί μετά το Πάσχα.

    Οι ρυθμίσεις αυτές επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας αλλά κρίνεται απαραίτητο αυτή τη στιγμή να επιταχυνθεί η διαδικασία με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Μαρτίου και οι μαθητές τόσο των Γενικών Λυκείων όσο και των ΕΠΑΛ πρέπει να γνωρίζουν τι θα ισχύσει την επόμενη σχολική χρονιά. Οι ρυθμίσεις που θα κατατεθούν με τροπολογίες θα αφορούν:

    Στο σύστημα με το οποίο θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις του χρόνου οι μαθητές της σημερινής Β΄ Λυκείου
    Στην κατάργηση του συνυπολογισμού των βαθμών Α΄ και Β΄ Λυκείου για την εισαγωγή για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ
    Στην επανασύσταση των τομέων και των ειδικοτήτων της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν το καλοκαίρι του 2013
    Η επαπρόσληψη των διαθεσίμων εκπαιδευτικών ρυθμίζεται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικών και άλλες διατάξεις.

    Στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής προβλέπεται επίσης:

    Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ως υποχρεωτικής δεξαμενής άντλησης του 50% των θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις του Λυκείου. Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων θα ορίζονται αποκλειστικά από τον διδάσκοντα/τους διδάσκοντες το μάθημα. Η Τράπεζα Θεμάτων παραμένει ως προαιρετικό συμβουλευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
    Ο γενικός μέσος όρος για την προαγωγή των μαθητών στο Λύκειο επανέρχεται στο εννέα και πέντε δέκατα (9,5).
    Η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών επανέρχεται στο προηγούμενο λιγότερο αυστηρό καθεστώς. Απαλείφεται δηλαδή η αυτόματη δυνατότητα παράτασης του διδακτικού έτους και η διδασκαλία στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Παραμένουν ως τρόποι αναπλήρωσης, η περικοπή περιπάτων και εκδρομών, μονοήμερων και πολυήμερων καθώς και ο συνδυασμός σχολικής γιορτής και μαθημάτων στις αργίες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή