Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΕ
  • 22 Ιουλίου 2013, 2122 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων σε διαθεσιμότητα.
  • 20000 μαθητές, των τομέων υγείας - πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής – κομμωτικής, σε ομηρεία.
  • Χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων ειδικότητας, ακόμη και στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα
ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ
  • 1η- Πρόσκληση ωρομισθίων για την κάλυψη μαθημάτων στα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και από τις καταργημένες ειδικότητες(!!)
  • 2η- Διάθεση διοικητικών (πρώην εκπαιδευτικών που με τη διαδικασία της εξαίρεσης λόγω πολυτεκνίας, ασθένειας κλπ) στα ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ για κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών
  • 3η- Νέα τηλεφωνική πρόσκληση, τις τελευταίες μέρες του χρόνου, σε εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και είχαν υποβάλλει αίτηση για ωρομίσθιοι στα ΙΕΚ τον Οκτώβριο και περιμένουν από μέρα σε μέρα την πρόσκληση για την τοποθέτησή τους σε μόνιμες θέσεις στα ΙΕΚ. Καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις σαν ωρομίσθιοι στα ΙΕΚ και να διατεθούν στα ΕΠΑΛ  (διαβάστε εδώ ανακοίνωση  της  Δ.Δ.Ε.  Φλώρινας εδώ στο link της σύμβασης δείτε το *8) για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών (με ωράριο μέχρι και 20 ώρες)  ή καλούνται εγγράφως να προσληφθούν απευθείας σαν ωρομίσθιοι  στην Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση (εδώ πρόσκληση συναδέλφου από τη Δ.Δ.Ε Αχαΐας)

Το ΥΠΑΙΘ, με το έγκλημα της 22ας Ιουλίου, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, με τη διαθεσιμότητα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ωρομισθία. Προσπαθεί με αλχημείες και κατά συρροή παρανομίες (που από ότι φαίνεται δεν έχουν τελειωμό) να χτυπήσει τη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Το μοντέλο που δοκιμάζεται πειραματικά τώρα είναι ο πιλότος για το μοντέλο του μέλλοντος με ωρομίσθιους των 300 ευρώ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


Η Συντονιστική Επιτροπή αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών, καλεί με πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας κάθε συνάδελφο να συμμετέχει πιο ενεργά και αποφασιστικά στον ύστατο αγώνα.


  • ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ


Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα

17 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι, 
    είμαι κι εγώ ένας από σας, μόνο που έχω την ατυχία να έχω σπουδάσει Ιατρική, την οποία ως αποδεικνύεται εσφαλμένα την παράτησα, όταν προ 12 ετίας, αποδέχθηκε διορισμό μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, θεωρώντας πως μια σταθερότητα έστω και με λιγότερα λεφτά στην εργασία και μια "μονιμότητα" που σήμερα πανταχόθεν αμφισβητείται, ήταν προτιμότερη από τα "πακέτα", τα "φακελάκια", τις "αρπαχτές" και τις "καβάντζες"!!!
    Σήμερα το κράτος των Αρβανιτοπουλαίων, των "ακατονόμαστων" Συμβούλων του Υπουργικού Γραφείου, των ανεκδιήγητων ΒενιζελοΣαμαράδων, αλλά κύρια της Αυτού Μεγαλειότητας της Τρόικας που μας έφερε στη χώρα ο έτερος τρόφιμος του Χάρβαρντ, αν διαβάσετε το επισυναπτόμενο κι αποθηκευμένο σε word, e-mail, θα συμφωνήσετε κι εσείς πως ως ειδικότητα, αλλά και ως άτομο με έχουν προγράψει και με θεωρούν από σήμερα απολυμένο από το Δημόσιο, μετά την 22.03.2014, εφόσον:
    1. οι θέσεις που έχουν προκηρύξει στην Δια βίου Μάθηση (ΔΙΕΚ) είναι μόλις 18, από 150 και πλέον ΠΕ1401 ιατρούς που βγήκαν σε διαθεσιμότητα και μάλιστα μόνο στα μεγάλα Αστικά Κέντρα  (Αττική, Θεσσαλονίκη)
    2. Ο γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ με τον οποίο διορίστηκα (9 /1Π/ 2001), δεν υπάρχει(!!!) στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ(!!!)
    3. Ο αξιότιμος "κύριος" Υπουργός Άδωνις, που το καλοκαίρι δήλωνε πως "οι γιατροί είναι ευλογία", σήμερα κρύβεται από μας και πασχίζει να διώξει όποιον γιατρό δουλεύει στο Δημόσιο (γιατί άραγε;)
    Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την καταγγελία μου, ώστε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι κλάδου ΠΕ1401, που από ότι φαίνεται να είναι μέσα στους 600 τόσους διαθέσιμους καθηγητές που θα απολυθούν, να ξέρουν το τι τους περιμένει και να αντιδράσουμε μετά το Μάρτιο 2014, συλλογικά, συγκροτημένα, στα δικαστήρια, στο δρόμο και όπου αλλού "δεί"
    Με εκτίμηση
    Καλή χρονιά
    Κ. Φωτόποπυλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε ο τρόπος διορισμού αποδεικνύεται μέσω ΦΕΚ. Αν το ΦΕΚ διορισμού σου γράφει ότι διορίστηκες μέσω ΑΣΕΠ τότε αυτό ισχύει για τη μοριοδότηση. Όσο για τα υπόλοιπα, είμαι και εγώ σε παρόμοια κατάσταση (ΠΕ14.02).

      Διαγραφή
  2. Εκπαιδευτικοί με "μπλοκάκι" για τα κενά στα ΕΠΑΛ

    Με εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ που θα αμείβονται με «μπλοκάκι» προτίθεται το υπουργείο Παιδείας να καλύψει κενά που άφησε στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ η κατάργηση των ειδικοτήτων και η διαθεσιμότητα που επέβαλε στους εκπαιδευτικούς.
    Τις προηγούμενες μέρες, στην Κοζάνη, εκπαιδευτικός που βρίσκεται στις λίστες υποψήφιων για να εργαστούν στα ΙΕΚ, κλήθηκε να υπογράψει σύμβαση με το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ώστε να προσληφθεί σε ΙΕΚ και στη συνέχεια, όπως ενημερώθηκε προφορικά, να διδάξει με απόσπαση σε ΕΠΑΛ της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις και η ΟΛΜΕ δεν μιλάει. Όχι ανακοινώσεις. Απεργία Διαρκείας πρέπει. Αυτήν Φοβούνται. Έπρεπε να είναι στους δρόμους πρώτα για τους εαυτούς τους οι συνάδερφοι που δουλεύουν ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Κι εκείνος πήγε; Εγώ στην θέση του θα προτιμούσα να εργασθώ ντελίβερι σε πιτσαρία-ποιό αξιοπρεπές το βλέπω!

      Διαγραφή
    3. Κι εκείνος δέχτηκε;Εγώ, στη θέση του, θα προτιμούσα να εργασθώ ως delivery σε πιτσαρία...Περισσότερο αξιοπρεπές μου φαίνεται!

      Διαγραφή
  3. Εκπαιδευτικοί με «μπλοκάκι» για τα κενά στα ΕΠΑΛ

    Με εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ που θα αμείβονται με «μπλοκάκι» προτίθεται το υπουργείο Παιδείας να καλύψει κενά που άφησε στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ η κατάργηση των ειδικοτήτων και η διαθεσιμότητα που επέβαλε στους εκπαιδευτικούς.

    Τις προηγούμενες μέρες, στην Κοζάνη, εκπαιδευτικός που βρίσκεται στις λίστες υποψήφιων για να εργαστούν στα ΙΕΚ, κλήθηκε να υπογράψει σύμβαση με το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ώστε να προσληφθεί σε ΙΕΚ και στη συνέχεια, όπως ενημερώθηκε προφορικά, να διδάξει με απόσπαση σε ΕΠΑΛ της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Στη σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι «ο εκπαιδευτής αποδέχεται με την παρούσα το ενδεχόμενο απόσπασής του σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου... παρ. 3 εδάφιο 5 του ν. .../2013 (Α'...) για παροχή εκπαιδευτικού έργου σε άλλη δομή εκπαίδευσης, για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και εντός της χωρικής αρμοδιότητας της ΔΔΒΜ στην οποία ανήκει το ΙΕΚ/ΣΕΚ στο οποίο έχει επιλεγεί».

    Την ίδια στιγμή, στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας περιγράφεται ανάλογη διαδικασία και σημειώνεται: «Το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τα κενά των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ με προσλήψεις ωρομισθίων από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων των δημοσίων ΙΕΚ». Αναφέρεται επίσης ότι «οι ωρομίσθιοι που θα υπογράψουν συμβάσεις θα αποσπαστούν σε ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ για την παροχή εκπαιδευτικού έργου, εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης στην οποία ανήκει το ΙΕΚ στο οποίο έχει επιλεγεί (π.χ. εκπαιδευτής ο οποίος επιλέχθηκε να προσληφθεί στο ΙΕΚ Αμυνταίου θα αποσπαστεί να διδάξει στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου)».

    Με βάση το παραπάνω, ανοίγει ο δρόμος για μία νέα κατηγορία ελαστικά εργαζομένων στα σχολεία, των εκπαιδευτικών με «μπλοκάκι». Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κοζάνης, το οποίο σημειώνει ότι «από την αρχή της σχολικής χρονιάς μαθητές και γονείς στα ΕΠΑΛ παλεύουν για να ξεκινήσει η διδασκαλία των μαθημάτων ειδικότητας για να πάρουν επιτέλους τα πτυχία και τα απολυτήριά τους, ενώ έχουν χάσει οι περισσότεροι μαθητές την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, εκτός και αν κάποιοι είχαν τη δύναμη να πληρώσουν για ιδιαίτερα μαθήματα στα φροντιστήρια. Αυτό συμβαίνει γιατί από το καλοκαίρι οι ειδικότητες των νηπιοβρεφοκόμων, νοσηλευτών και γραφιστών με απόφαση του υπουργείου Παιδείας καταργήθηκαν και οι χιλιάδες συνάδελφοι εκπαιδευτικοί είναι σε διαθεσιμότητα, σε κατάσταση ομηρίας για το τι μέλλει γενέσθαι, αναμένοντας ουσιαστικά την απόλυσή τους. Επίσης συγχωνεύονται σχολεία, καταργούνται ΕΠΑΛ, τα κενά των εκπαιδευτικών σε άλλες ειδικότητες παραμένουν και έγιναν ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών. Από την άλλη, οι υπηρέτες των αναγκών των μεγάλων επιχειρήσεων και της ΕΕ προσκαλούν ανέργους να καλύψουν τα κενά για τη διδασκαλία των αντίστοιχων μαθημάτων με την υποχρέωση όμως να επιβαρυνθούν οι ίδιοι από τον κουτσουρεμένο μισθό τους την ασφάλισή τους, με τους φόρους που τη συνοδεύουν».

    Αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη


    Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%C2%AB%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BB#ixzz2pWi8H4Wx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε λεβεντόπαιδα ξέρει κανείς τι πάει να πει ωρομίσθιος; Αυτοί που είναι σήμερα ακόμη σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν εξαιρεθεί με κάποιο "νομότυπο" τρόπο, πριν μιλήσουν πρέπει να σκεφτούν πόσα "ένσημα" έχουν κολλήσει στην ωρομισθία, πριν γίνουν μόνιμοι! Εκεί ποντάρει και το Αρβανιτο-σύστημα με τους ακατονόμαστους συμβούλους του Ποινικού Δικαίου(μια την έπιασαν που έφαγε λεφτά στον οίκο του Ναύτου, ο άλλος ο ...Ακατονόμαστος, εξίσου παραδόπιστος, σκοτεινός και βρωμιάρης, από όσα μανθάνω, εισέτι...διαφεύγει)...Ωρομισθία σημαίνει να έχεις 2-3 χιλιαρικάκια στην καβάντζα(!!!) να πηγαίνεις από δω κι από κει να πληρώνεις κόμιστρα, φαγητά κι αν η φιλευσπλαχνία του ΑΜ Διευθυντού του Σχολείου (που δεν είναι σε διαθεσιμότητα, και μπορεί και να είναι Αρχισυνδικάλας της ΟΛΜΕ) το επιτρέπει να μπορείς το βράδυ αργά να πηγαίνεις σπιτάκι σου να κοιμάσαι, για να ξεκινήσεις το επόμενο πρωινό να ξαναπάς Καλάβρυτα, εσύ ο Διαθέσιμος που μένεις στην Πάτρα!!! Τότε και μόνον τότε η Απόλυση θα σου έλθει πιο "εύπεπτη", εφόσον εσύ παρότι απολυμένος από το Δημόσιο, θα εξακολουθείς να εργάζεσαι στον ίδιο εργοδότη, προσδοκώντας να εισπράξεις αναδρομικά και κανείς δεν ξέρει πότε, τα δεδουλευμένα σου, από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 (σωστά κύριε Στουρνάρα;)...Μα καλά για ηλίθιους ψάχνουν;

      Διαγραφή
  4. 2560 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ θα κληθούν να καλύψουν κενά στην τεχνική εκπαίδευση

    2560 εκπαιδευτικοί για κάλυψη κενών σε ΕΠΑΛ
    Υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ θα κληθούν να καλύψουν κενά στην τεχνική εκπαίδευση Λόγω της διαθεσιμότητας πολλών εκπαιδευτικών και το μειωμένο ενδιαφέρον εκπαιδευτικών για εργασία σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ για 8 ώρες την εβδομάδα (ωρομίσθιοι) πολλοί μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης έχουν βρεθεί χωρίς εκπαιδευτικούς. Στην προσπάθειά του να βρει λύση το Υπουργείο Παιδείας στρέφεται προς τους εκπαιδευτικούς που κατέθεσαν αιτήσεις για εργασία στα ΙΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ειδικότητες που έχουν καταργηθεί υπάρχουν 2560 εκπαιδευτικοί που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και βρίσκονται στους πίνακες των υποψηφίων εκπαιδευτών. Η παραπάνω κίνηση του Υπουργείου θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι πιθανότητες εργασίας των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε μια από τις ειδικότητες που έχουν καταργηθεί (Νοσηλευτές, βρεφονηπιοκόμοι κ.α.) Όπως αναφέρει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τα κενά των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ με προσλήψεις ωρομισθίων από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων των δημοσίων ΙΕΚ. Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα καλέσουν, κατά σειρά κατάταξης στους πίνακες τους αιτούντες, και θα τους προτείνουν να υπογράψουν συμβάσεις μίσθωσης έργου (μπλοκάκι) για πρόσληψή τους σε συγκεκριμένο δημόσιο ΙΕΚ. Οι ωρομίσθιοι που θα υπογράψουν συμβάσεις θα αποσπαστούν σε ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ για την παροχή εκπαιδευτικού έργου, εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης στην οποία ανήκει το ΙΕΚ στο οποίο έχει επιλεγεί (πχ εκπαιδευτής ο οποίος επιλέχθηκε να προσληφθεί στο ΙΕΚ Αμυνταίου θα αποσπαστεί να διδάξει στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου). Οι ώρες απασχόλησής τους μπορεί να είναι μέχρι και είκοσι (20) και η αμοιβή τους προβλέπεται από τη Κ.Υ.Α. 2/106902/0022/10-12-2013 και θα κυμαίνονται από 20 έως και 12 ευρώ την ώρα μεικτά. 1) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, είκοσι (20) ευρώ. 2) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος, δέκα οκτώ (18) ευρώ. 3) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεκαπέντε (15) ευρώ. 4) Μη πτυχιούχοι, δώδεκα (12) ευρώ. 5τ) Εμπειροτέχνες. Ι. δεκατρία (13) ευρώ. II. δεκατέσσερα (14) ευρώ. III. Δεκαέξι (16) ευρώ. Οι εκπαιδευτές που θα προσληφθούν, θα κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά την υπογραφή της σύμβασης και από το «ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» (Ι.ΝΕΔΙ.ΒΙ.Μ), που είναι ο πρώτος συμβαλλόμενος και την κοινοποίηση της απόφασης απόσπασης σε ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ του Υπουργείου Παιδείας. Καλόγηρος Βασίλειος news.gr ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

    Διαβάστε περισσότερα: 2560 υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ θα κληθούν να καλύψουν κενά στην τεχνική εκπαίδευση | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσλήψεις ωρομισθίων από τους πίνακες Εκπαιδευτών Ενηλίκων των Δημοσίων ΙΕΚ για κάλυψη κενών των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ
    By Τόνας Ζαχαρίας On 26 Δεκεμβρίου 2013 · Add Comment
    Το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τα κενά των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ με προσλήψεις ωρομισθίων από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων των δημοσίων ΙΕΚ. (http://www.gsae.edu.gr/el/)

    Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα καλέσουν, κατά σειρά κατάταξης στους πίνακες τους αιτούντες, και θα τους προτείνουν να υπογράψουν συμβάσεις μίσθωσης έργου (μπλοκάκι) για πρόσληψή τους σε συγκεκριμένο δημόσιο ΙΕΚ.

    Οι ωρομίσθιοι που θα υπογράψουν συμβάσεις θα αποσπαστούν σε ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ για την για παροχή εκπαιδευτικού έργου, εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης στην οποία ανήκει το ΙΕΚ στο οποίο έχει επιλεγεί (πχ εκπαιδευτής ο οποίος επιλέχθηκε να προσληφθεί στο ΙΕΚ Αμυνταίου θα αποσπαστεί να διδάξει στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου).

    Οι ώρες απασχόλησής τους μπορεί να είναι μέχρι και είκοσι (20) και η αμοιβή τους προβλέπεται από τη Κ.Υ.Α. 2/106902/0022/10-12-2013 (ΦΕΚ 3276/Β/23-12-2013).

    Οι εκπαιδευτές που θα προσληφθούν, θα κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά την υπογραφή της σύμβασης και από το «ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» (Ι.ΝΕΔΙ.ΒΙ.Μ), που είναι ο πρώτος συμβαλλόμενος και την κοινοποίηση της απόφασης απόσπασης σε ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ του Υπουργείου Παιδείας.

    http://dide.flo.sch.gr/web/?p=4046

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ 3ο ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΡΥΩΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ 3ο ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν λες το όνομα σου και σε ποιό σχολείο υπηρετείς!
      Μάλλον σε έχουν μυριστεί για προβοκάτορα!
      Και την ειδικότητα σου κυρίως...
      Είσαι πράγματι σε διαθεσιμότητα, γιατί επέτρεψε μου να αμφιβάλω
      ΚΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΙΑΤΡΟΣ, ΠΕ1401

      Διαγραφή
  8. Το ταξείδι μου στην "εκπαίδευση" τελειώνει εδώ! Μια δουλειά που με γέμιζε, που την εκτελούσα με ευχαρίστηση, σε πείσμα όλων εκείνων που υποστηρίζουν την έννοια της "εργασιακής εξουθένωσης", η οποία συμβαίνει συχνότατα στα Νοσοκομεία, που μου απέδιδε ελάχιστο εισόδημα, τόσο που πρόσφατα λίγο πριν τη διαθεσιμότητα με είχε φέρει στα όρια της φτώχειας, αλλά με γέμιζε χαρά, έφτασα σήμερα μετά τα Αρβανιτοπουλαράδικα "χειρουργεία" να την συχαίνομαι...Αδέλφια και κυρίως όσοι ασχολείστε με συνδικαλιές: ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΟΥ ΒΑΡΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, έχουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ, περισσότερη αξιοπρέπεια και συναδελφικότητα από εμάς...ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!
    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ε δε πρόκειται να πάνε και χαμένοι, κάτι θα βρουν να κάνουν...-!!!- )και να μείνουν οι Μηχανολόγοι, οι Οικονομολόγοι, οι Θεολόγοι και οι Σύμβουλοι του Αρβανιτόπουλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παθαινεις αλλεργια με τους θεολογους? παιδαγωγικη σχολη είναι! η ιατρικη εξασκειται και ιδιωτικα, ανοιξε ιατρειο να παιρνεις και φακελακι!

      Διαγραφή
    2. Παιδαγωγικη Σχολή η Θεολογικη; Ήμαρτον κύριε!!!!
      Όσο για το "Ιατρείο" προκαλώ το "συνάδελφο Ανώνυμο", που κάνει χαβαλέ με τους διαθέσιμους (η δική του ώρα πότε θα έρθει άραγε, εφόσον εξ όσων μανθάνω, όταν επιστρέψουν Ντόρα και Κουβέλης στην Εθνοσωτήριο, θα σουτάρουν κι εκείνους -τους Θεολόγους εννοώ- ή στην καλλίτερη περίπτωση θα τους πληρώνουν οι πιστοί μαζί με το...κεράκι!) να με ενημερώσει από πού μπορώ να πάρω κανένα ΕΣΠΑ, ή να κάνω κανένα "έρανο" ώστε να εξασφαλίσω το αρχικό κεφάλαιο για να ανοίξω ιατρείο...Και του υπόσχομαι όταν μάθω ποιός είναι, να τον ανακυρήξω "βασικό Μέτοχο"!!!!

      Κ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕ 1401, ΙΑΤΡΟΣ,
      ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ,
      ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

      Διαγραφή