Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1.075 ΘΕΣΕΩΝ 
150 ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 
ΚΑΙ 925 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΙΕΚ



Αγαπητοί συνάδελφοι 

Μόλις κυκλοφόρησε το ΦΕΚ 3318/27-12-2013 που αφορά στην κινητικότητα των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167).
Με την ανακοίνωση αυτή καλούνται οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα να κάνουν αίτηση εντός 15 ημερών (από 28-12-2013 έως τις 11-1-2014) για την μετάταξη 1.075 από αυτούς σε εκπαιδευτικές θέσεις ΙΕΚ και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Συγκεκριμένα μεταξύ των άλλων αναφέρεται:
"Καλείται το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), όπως ισχύει, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να υποβάλει, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις οποίες κατείχε οργανική ή προσωποπαγή θέση, Αίτηση − Υπεύθυνη Δήλωση για τη μετάταξή του καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμεί να μεταταχθεί καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό του μητρώο."
Με την ανακοίνωση των θέσεων αυτών, παραμένουν εκτός κινητικότητας 566 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, ενώ εξαιρούνται οι κλάδοι: ΔΕ01.05 Οικοδόμοι, ΔΕ10.08 Ηλεκτροσυγκολλητές, Ε01.15 Αργυροχρυσοχοΐας, ΔΕ01.17 Κομμωτικής,, ΠΕ18.29 Φωτογραφίας, ΠΕ18.37 Δημόσιας Υγιεινής, και ΠΕ18.39  Επισκεπτών Υγείας.
  • ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 


    • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ 

  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ: 3318/27-12-2013


    ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
     ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

    49 σχόλια:

    1. Συνάδελφοι
      Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ
      ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ !!!!!!!
      Μας έβαλε Παρασκευή βράδυ να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε και να λυπούμαστε τους 500 +++++ συναδέλφους που θα βρεθούν με την αυγή της νέας χρονιάς χωρίς ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ Δουλεία ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
      Ας είμαστε όλοι άυπνοι πλέον .
      Φώτης

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Ήμαρτον!!
      Τις 5 θέσεις Νοσηλευτικής 18.10 του ΦΕΚ 3216/18-12-13 τις "δίνει" στους Νοσηλευτές 14.06.
      Πόσες φορές θα αλλάξουν οι θέσεις για να εξυπηρετηθούν οι "ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ" άνθρωποι;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Παραμένουν εκτός και όσοι δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση. Είναι και αυτοί συνάδελφοι νομίζω...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Συμφωνώ απόλυτα.
        Απορώ και εξίσταμαι - όταν κληθήκαμε να δώσουμε εξετάσεις ΑΣΕΠ δεν ήταν υποχρέωσή μας να έχουμε φοιτήσει στη " ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΟΛΗ ΣΕΛΕΤΕ ή ΑΣΠΑΙΤΕ ή όπως αλλιώς λέγεται........

        Είναι ακόμη ένας εύσχημος τρόπος του ΥΠΑΙΘ για να εξοστρακιστούν ήδη κάποιοι από εμάς.......

        Γιατί δε μας λέει το ΥΠΑΙΘ χωρίς τα άπειρα αυτά ΦΕΚ που συνεχώς αλλάζουν ( σαν το γεφύρι της Αρτας ) ποιούς ακριβώς και πού επιθυμεί να τοποθετήσει και ας το κάνει επιτέλους.........

        Ούτως ή άλλως με τίς ελάχιστες θέσεις που δίνει για ορισμένες ειδικότητες και αποκλείοντας ολόκληρες περιοχές εκ τών πραγμάτων αποκλείει συναδέλφους.

        Διαγραφή
    4. καλημέρα και χρόνια πολλά!
      Υπάρχουν ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση (το νομικό πλαίσιο εισαγωγής έδινε αυτό το δικαίωμα). Έχουν όμως εισαχθεί με γραπτό ΑΣΕΠ και μάλιστα με άριστα στα παιδαγωγικά! Πέραν αυτού έκαναν τρίμηνη παιδαγωγική εισαγωγική επιμόρφωση στα ΠΕΚ και έχουν διδάξει πάνω από 1000 ώρες. Εξακολουθούν όμως να μην έχουν παιδαγωγική κατάρτιση! και αποκλείονται εκ των προτέρων, περιθωριοποιούνται με τρόπο άδικο και αυταρχικό...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. και αυτοί που έχουν παιδαγωγική κατάρτιση αλλά δεν υπάρχει θέση στον τόπο τους;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Είμαστε αρκετοί εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ14 και ΠΕ18 με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, που διοριστήκαμε χωρίς να διαθέτουμε πτυχίο ΠΑΤΕΣ ΣΕΛΕΤΕ ή άλλο παιδαγωγικό πτυχίο κατ` εφαρμογή των διατάξεων του αρ.1 παρ. 6 του Ν.2834/2000 και αρ. 6 παρ. 21 του Ν. 2909 και με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα καταρτίζονταν πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης στην ΠΑ.ΤΕ.Σ. της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε., το οποίο και θα παρακολουθούσαμε υποχρεωτικώς οι εκπαιδευτικοί της κατηγορίας αυτής, χωρίς να υλοποιηθεί ποτέ τέτοιο πρόγραμμα, άρα χωρίς δική μας υπαιτιότητα, απλά κληθήκαμε να παρακολουθήσουμε εισαγωγική επιμόρφωση.
      Επίσης υπάρχουν και άλλες κατηγορίες εκπαιδευτικών που δεν έχουν την ΑΣΠΑΙΤΕ.
      Είναι εντελώς άδικο να αποκλείεις εκ των προτέρων εκπαιδευτικούς στο να κάνουν αίτηση, που επί σειρά ετών δίδαξαν μέσα στις τάξεις και έχουν παιδαγωγική εμπειρία οι οποίοι δεν έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ είτε γιατί δεν ήταν τυπικό προσόν διορισμού όταν διορίστηκαν , είτε γιατί βρήκαν κλειστές πόρτες όταν επιδίωξαν να την παρακολουθήσουν .

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. διαβαζω στις ανακοινωσεις της συντονιστικης να εξομοιωθεί ο ασεπ με την επετηρίδα
      ωραια να γινει και ας μπηκα εγω με ασεπ
      ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΔΙΚΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΎΜΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αλήθεια τι λες καταλαβαίνεις; Σε απολύουν αυτοί που βγαίνουν στη σύνταξη!

        Διαγραφή
      2. Αλήθεια τι λες καταλαβαίνεις; Σε απολύουν αυτοί που βγαίνουν στη σύνταξη!

        Διαγραφή
    8. Ήμαρτον!!
      Τις 5 θέσεις Νοσηλευτικής 18.10 του ΦΕΚ 3216/18-12-13 τις "δίνει" στους Νοσηλευτές 14.06.
      Πόσες φορές θα αλλάξουν οι θέσεις για να εξυπηρετηθούν οι "ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ" άνθρωποι;

      ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
      .ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΕ 14.06 ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 17 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕ 18.10

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Τι θα πει προορίζεται ? Ποιος είναι ο θεός που μας έχει αλλάξει τον προορισμό και μας έχει χαράξει καινούργιο προορισμό ??Ας μας το πουν επιτέλους τον προορισμό του καθενός να τελειώνουμε!!!!

        Διαγραφή
      2. αντε πνιξου! σε αλλες πολεις υπαρχουν μονο πε18.10 και καμμια πε14 βλεπε λαρισα, καρδιτσα, κοζανη κλπ γιατι δεν διαμαρτυρεσαι? ασε που εκτοπισατε τις βρεφοκομες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ? ΠΟΙΟς ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ?

        Διαγραφή
      3. αντε πνιξου! σε αλλες πολεις υπαρχουν μονο πε18.10 και καμμια πε14 βλεπε λαρισα, καρδιτσα, κοζανη κλπ γιατι δεν διαμαρτυρεσαι? ασε που εκτοπισατε τις βρεφοκομες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ? ΠΟΙΟς ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ?

        Διαγραφή
      4. γιατι οι πε 18.10 εκτοπισαν τις βρεφοκομες? αυτο δεν ειναι λαθος? σε καποιες πολεις εχει μονο πε18.10 και οχι πε 14.06 αυτο δεν το βλεπετε? ποιος σας εδωσε το δικαιωμα να διοριζετε εκ των προτερων συναδελφο ως διοικητικο? για οσους εχουν 2ο πτυχιο και αποκλειστηκαν γιατι κανεις δεν διαμαρτυρεται?

        Διαγραφή
    9. Μπράβο στις βρεφονηπιοκόμες που πήραν τόσες πολλές θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση εμείς οι ΠΕ1810 νοσηλευτικής που μπορούμε να καλύψουμε θέσεις στο ποιο νευραλγικό κομμάτι, αυτό της δημόσιας υγείας ,δεν πήραμε τίποτα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ.

        Διαγραφή
    10. Εάν ποτέ προκυρηχθούν θέσεις στο υπουργείο υγείας θα έχει ενδιαφέρον ο αριθμός .Σε μια κοινωνία που λειτουργεί δίκαια αυτός ο αριθμός πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος από 188.Αν από την άλλη δεν προκυρηχθουν ποτέ, τότε δεν υπάρχει κοινωνία και σαφώς ούτε ελληνικό κράτος.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. ΤΟΥΣ ΠΕ18.29 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕ 18.01 ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. Εδώ και 24 ώρες το fb έχει ματώσει. Καθηγητές σε διαθεσιμότητα σφάζονται για μια θέση που στο κάτω κάτω δεν ξέρουμε και αν είναι μόνιμη. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πέσαμε θύματα του δικού μας παιχνιδιού. Από το Σεπτέμβρη που το Υπουργείο μας πέταξε τις 1300 θέσεις στα ΙΕΚ το μόνο που ΔΕΝ κάναμε ήταν να διεκδικήσουμε με πάθος τις υπόλοιπες 700. Τι κάναμε; Σαν τους ζητιάνους παρακαλάγαμε να «αλλάξει η κατανομή και να γίνει ποιό δίκαιη» να «φύγει αυτός και να μπω εγώ» …. Και άλλα τέτοια που πιστεύω όλους μας πληγώνουν αυτή την ώρα.
      Έχουμε ακόμα 3 μήνες μέχρι το τέλος. Χρόνος δεν είναι πολύς αλλά ούτε και λίγος. Πρέπει να πιαστούμε ο ένας από τον άλλο και να παλέψουμε για ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ . Το να τρέχουμε στο Υπουργείο και να παρακαλάμε για το «ίδιο» συμφέρων δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Κάποιος άλλος πριν από μας θα έχει κάνει το ίδιο…… Παιδιά πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να πετύχουμε το ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
      Το Υπουργείο μας έχει δώσει αρκετά «όπλα» για να το πολεμήσουμε.
      1. Μας έβγαλε σε διαθεσιμότητα χωρίς αξιολόγηση.
      2. Άφησε 20.000 μαθητές χωρίς καθηγητές
      3. Δεν επέτρεψε να κάνουν αιτήσεις οι διαθέσιμοι για ωρομίσθιοι σε αντίθεση με αυτό που έλεγε το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
      4. Πήρε ωρομίσθιους που κάποιοι από αυτούς δεν είχαν καθόλου διδακτική εμπειρία.
      5. Έδωσε στους ωρομίσθιους στην αρχή 4 ώρες μετά 8 και τώρα (χωρίς μάλιστα Υ.Α) 20 ώρες
      6. Μεταταγμένους διοικητικούς υπαλλήλους τους γύρισε στα σχολειά και τους έκανε ξανά καθηγητές για να βγάλουν την χρονιά.
      7. Τώρα παίρνει εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει αίτηση για ΙΕΚ και τους πάει στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ για να βγάλουν τη χρονιά και μάλιστα όπως διάβασα κάπου θα πληρώνονται και με μπλοκάκι…
      Δεν ξέρω πόσα λάθη ξεχνώ ακόμα που έχει κάνει το Υπουργείο
      Όλα αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε και να πολεμήσουμε για το ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. "...το μόνο που ΔΕΝ κάναμε ήταν να διεκδικήσουμε με πάθος τις υπόλοιπες 700..."
        Δυστυχώς τώρα το καταλάβαμε!

        Διαγραφή
      2. Εύχομαι να το κάνετε γιατί η αδικία εις βάρος μας σε σχέση με τους υπόλοιπους διαθέσιμους (δημοτικούς αστυνομικούς κτλ.) δεν έχει μέτρο σύγκρισης .Και λέω εύχομαι γιατί πολλοί είμαστε από μακριά.

        Διαγραφή
    13. Συμφωνώ με όλα αυτά τα οποία αναφέρονται σχετικά με την παιδαγωγική κατάρτιση.
      Αυτή είναι η πραγματικότητα και έτσι ακριβώς συνέβη.
      Και φυσικά όχι μόνο είναι εντελώς άδικο που υφιστάμεθα αυτή την τραγική κατάσταση της διαθεσιμότητας-απόλυσης στην οποία έχουμε περιέλθει αλλά και το ότι αποκλειόμαστε ήδη από τη διαδικασία στο να κάνουμε αίτηση.

      Μία διαδικασία που θα τη χαρακτηρίσω" διαδικασία ευτελισμού" για την αξιοπρέπειά μας καθώς το ΥΠΑΙΘ (μας) υποβάλλει στη διεκδίκηση εκ νέου της θέσης που ήδη κατακτήσαμε στο παρελθόν με αξιοκρατικό τρόπο και εμπαίζει μαζί μας με τα "ψίχουλα -θέσεις" και " εφευρίσκοντας " διάφορα " ΄μέσα- κριτήρια" με απώτερο σκοπό τον εξοστρακισμό μας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    14. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.
      ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ.
      Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ.
      ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    15. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ?????????? Υπάρχει ΛΑΘΟΣγια Τις Θέσεις των ΠΕ18.01- ΠΕ18.26- ΠΕ18.27
      αντί Γ' ΑΤΤΙΚΗΣ (Α' ΠΕΙΡΑΙΑ-Β' ΠΕΙΡΑΙΑ) να γίνει
      το ΣΩΣΤΟ Β' ΑΤΤΙΚΗΣ( Γ' ΑΘΗΝΑΣ-Δ' ΑΘΗΝΑΣ)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. 'Οπου Α' ΠΕΙΡΑΙΑ -Β' ΠΕΙΡΑΙΑ Εκλογική Περιοχή
        του ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

        Διαγραφή
    16. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ -ΑΣΕΠ !!!! ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ ,ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ !!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    17. Χριστίνα
      Πολλοί εκπαιδευτικοί ΠΕ18 και ΠΕ14 που διορίστηκαν με το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δε διαθέτουν πτυχίο ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ , και μένουν απέξω επειδή δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση ,όμως όταν διορίστηκαν το Υπουργείο τους έκρινε ότι επαρκούν και δε χρειάζονταν τότε να τους εντάξει σε πρόγραμμα παρακολούθησης της ΠΑΤΕΣ . Τα επόμενα χρόνια αυτοί που διορίζονταν τους υποχρέωνε να παρακολουθήσουν την ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ , και φυσικά δημιουργούσε και θέσεις παρακολούθησης ανάλογα με τον αριθμό που θα διόριζε
      Δηλαδή όσοι κατάφεραν να διοριστούν με τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ,έχοντας εξεταστεί σε Παιδαγωγικά και Διδακτική , πρόσφεραν τόσα χρόνια το παιδαγωγικό τους έργο και τώρα κρίνονται ότι δεν είναι επαρκείς και αποκλείονται από το δικαίωμα να κάνουν την αίτηση για να διεκδικήσουν μια θέση «ψίχουλα» σε αυτό το κράτος
      Γιατί νοιώθω ότι η τότε επιτυχία μου με οδηγεί τώρα στον αποκλεισμό ...τι λάθος έκανα...


      ΑπάντησηΔιαγραφή
    18. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΚΤΕΝΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ (ΒΛΕΠΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ). Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    19. Αν το ΙΕΚ που σε στείλουν δεν λειτουργήσει την εν λόγω ειδικότητα τη νέα χρονιά με συνέπεια την κατάργηση της οργανικής, σε χαιρετούν και με το νόμο; Και εφόσον το τελευταίο σου ταμείο θα είναι ΙΚΑ πας για σύνταξη στα 67 με την προϋπόθεση να έχεις ένσημα τα τελευταία 5 χρόνια;
      ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Απο που έβγαλες το συμπέρασμα οτι στα ΙΕΚ θα έχουμε ταμείο ΙΚΑ και οχι ΔΗΜΟΣΙΟ ;;;;;;

        Διαγραφή
    20. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ 18.10 ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΕΚ ΣΑΝ
      ΠΕ 14.06 (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ) ΑΦΟΥ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
      ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 566 ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΡΑ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ.18.10 ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ,ΕΔΩ ΛΕΜΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ .ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΠΕ.18.33 ΒΡΕΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ¨?

        Διαγραφή
      2. ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΝΟΜΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΠΕΦ/ΟΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

        Διαγραφή
      3. ΓΙΑ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ .
        ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ.ΚΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ
        ΔΗΛ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 5 ΘΕΣΗΣ ΠΕ18,10 ΕΒΓΑΖΕ 3000 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ?

        Διαγραφή
      4. ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕ18.10 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΛΗΜΗ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ! ΣΤΗΝ ΔΕ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕ14.06 ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.! ΣΑΣ ΤΥΦΛΩΣΕ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ? ΕΛΕΟΣ

        Διαγραφή
    21. Για να σταματήσουμε την καραμέλα του παιδαγωγικού…. Πάντα προαπαιτούμενο διορισμού στη Τεχνική Εκπαίδευση ήταν το Παιδαγωγικό. Εκτός από την εποχή που διορίστηκαν αρκετοί με 30μηνο 16μηνο όλοι οι άλλοι και του ΑΣΕΠ είχαν την απαίτηση του παιδαγωγικού. Κάποιοι που διορίστηκαν έτσι δεν … έκαναν τον κόπο να το πάρουν. Κάποιοι άλλοι το έκαναν. Φτάνει πια το κλάμα. Όλων ήταν επιλογή το τι θα κάνουν.
      Τώρα για να είμαστε δίκαιοι (και αφού αύριο θα συναντηθεί η ΟΛΜΕ και το Συντονιστικό γιαυτό το θέμα) θα μπορούσε να γίνει το εξής: Όπως και στους διορισμούς των αναπληρωτών προηγείται αυτός που έχει παιδαγωγικό το ίδιο να γίνει και εδώ. Δηλαδή να έχει δικαίωμα αίτησης αλλά να μπαίνει στη σειρά μετά από αυτούς που έχουν παιδαγωγικό. Αυτό άλλωστε ισχύει και στους πίνακες των αναπληρωτών και ωρομισθίων και διαγωνισμών του ΑΣΕΠ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Συγγνώμη συνάδελφε αλλά δεν ήταν επιλογή όλων η παιδαγωγική. Διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ και δεν απαιτούνταν η επιμόρφωση της ΑΣΠΑΙΤΕ, την οποία εννοείται και θα παρακολουθούσα αν μου έδιναν την δυνατότητα. Αφού τότε λοιπόν χρειάστηκε να γράψω πολύ μεγάλο βαθμό τόσο στο γνωστικό όσο και στο παιδαγωγικό, (ενώ οσοι είχαν ΑΣΠΑΙΤΕ ουσιαστικά διορίζονταν αν έπιαναν τη βάση) διορίστηκα μετά από όσους είχαν την επιμόρφωση όπως σωστά αναφέρεις. Τώρα πρέπει να περάσω ξανά τα ίδια και χειρότερα; Βέβαια η αλήθεια είναι, οτι όπως και να γίνει η μοριοδότηση κάποιοι θα αδικούνται. Θέσεις για όλους είναι η μόνη δίκαιη λύση για τους πιο αδικημένους δημοσίους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα.

        Διαγραφή
      2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΑ/Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ.

        Διαγραφή
    22. Η λύση θα ήταν απλή αν έκαναν εφαρμογή ότι ισχύει στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων. Όλοι έχουν δικαίωμα αίτησης αλλά προηγούνται αυτοί που έχουν το παιδαγωγικό. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν γίνεται και με τους τρίτεκνους….

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    23. Πολλοί εκπαιδευτικοί ΠΕ18 και ΠΕ14 που διορίστηκαν με το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δε διαθέτουν πτυχίο ΠΑΤΕΣ και μένουν απέξω επειδή δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση ,όμως όταν διορίστηκαν το Υπουργείο τους έκρινε ότι επαρκούν και δε χρειάζονταν τότε να τους εντάξει σε πρόγραμμα παρακολούθησης της ΠΑΤΕΣ . Τα επόμενα χρόνια αυτοί που διορίζονταν τους υποχρέωνε να παρακολουθήσουν την ΠΑΤΕΣ και φυσικά δημιουργούσε και θέσεις παρακολούθησης ανάλογα με τον αριθμό που θα διόριζε
      Δηλαδή όσοι κατάφεραν να διοριστούν με τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ,έχοντας εξεταστεί σε Παιδαγωγικά και Διδακτική , πρόσφεραν τόσα χρόνια το παιδαγωγικό τους έργο και τώρα κρίνονται ότι δεν είναι επαρκείς και αποκλείονται από το δικαίωμα να κάνουν την αίτηση για να διεκδικήσουν μια θέση «ψίχουλα» σε αυτό το κράτος
      Γιατί νοιώθω ότι η τότε επιτυχία μου με οδηγεί τώρα στον αποκλεισμό ...τι λάθος έκανα...


      ΑπάντησηΔιαγραφή
    24. Πολλοί εκπαιδευτικοί ΠΕ18 και ΠΕ14 που διορίστηκαν με το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δε διαθέτουν πτυχίο ΠΑΤΕΣ και μένουν απέξω επειδή δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση ,όμως όταν διορίστηκαν το Υπουργείο τους έκρινε ότι επαρκούν και δε χρειάζονταν τότε να τους εντάξει σε πρόγραμμα παρακολούθησης της ΠΑΤΕΣ . Τα επόμενα χρόνια αυτοί που διορίζονταν τους υποχρέωνε να παρακολουθήσουν την ΠΑΤΕΣ και φυσικά δημιουργούσε και θέσεις παρακολούθησης ανάλογα με τον αριθμό που θα διόριζε
      Δηλαδή όσοι κατάφεραν να διοριστούν με τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ,έχοντας εξεταστεί σε Παιδαγωγικά και Διδακτική , πρόσφεραν τόσα χρόνια το παιδαγωγικό τους έργο και τώρα κρίνονται ότι δεν είναι επαρκείς και αποκλείονται από το δικαίωμα να κάνουν την αίτηση για να διεκδικήσουν μια θέση «ψίχουλα» σε αυτό το κράτος
      Γιατί νοιώθω ότι η τότε επιτυχία μου με οδηγεί τώρα στον αποκλεισμό ...τι λάθος έκανα...


      ΑπάντησηΔιαγραφή
    25. Πολλοί εκπαιδευτικοί ΠΕ18 και ΠΕ14 που διορίστηκαν με το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δε διαθέτουν πτυχίο ΠΑΤΕΣ και μένουν απέξω επειδή δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση ,όμως όταν διορίστηκαν το Υπουργείο τους έκρινε ότι επαρκούν και δε χρειάζονταν τότε να τους εντάξει σε πρόγραμμα παρακολούθησης της ΠΑΤΕΣ . Τα επόμενα χρόνια αυτοί που διορίζονταν τους υποχρέωνε να παρακολουθήσουν την ΠΑΤΕΣ και φυσικά δημιουργούσε και θέσεις παρακολούθησης ανάλογα με τον αριθμό που θα διόριζε
      Δηλαδή όσοι κατάφεραν να διοριστούν με τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ,έχοντας εξεταστεί σε Παιδαγωγικά και Διδακτική , πρόσφεραν τόσα χρόνια το παιδαγωγικό τους έργο και τώρα κρίνονται ότι δεν είναι επαρκείς και αποκλείονται από το δικαίωμα να κάνουν την αίτηση για να διεκδικήσουν μια θέση «ψίχουλα» σε αυτό το κράτος
      Γιατί νοιώθω ότι η τότε επιτυχία μου με οδηγεί τώρα στον αποκλεισμό ...τι λάθος έκανα...


      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΡΤΙΣΗ. ( ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΑΝΤΑ - ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟ)

        ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

        ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ;;;; ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΠΑΓΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ " ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ" ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ " ΤΟ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ" ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ ΣΕΛΕΤΕ.

        Διαγραφή
    26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    28. Αυτό δεν είναι κατανομή θέσεων ...είναι το πάμε στοίχημα ..άλλοι κλάδοι καλύφθηκαν 100% (ΒΛΕΠΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ) άλλοι μόνο 10%..και άλλοι καθόλου.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. αυτοι που απορροφηθηκαν εχουν το κοκκκαλακι της νυχτεριδας! ωραια αξιολογηση των δομων και αναβαθμιση της επαγγελματικης εκπαιδευσης! οι φαρμακοποιοι μπορουν να ανοιξουν φαρμακεια και να βγαλουν ενα καρο λεφτα! πειτε τα αυτα στους υπουργους που συναντατε καθε τρεις και λιγο!

        Διαγραφή
      2. αυτοι που απορροφηθηκαν εχουν το κοκκκαλακι της νυχτεριδας! ωραια αξιολογηση των δομων και αναβαθμιση της επαγγελματικης εκπαιδευσης! οι φαρμακοποιοι μπορουν να ανοιξουν φαρμακεια και να βγαλουν ενα καρο λεφτα! πειτε τα αυτα στους υπουργους που συναντατε καθε τρεις και λιγο!

        Διαγραφή