Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.

Μεγάλη συγκέντρωση Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα, γονέων και μαθητών σήμερα έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Σήμερα 5/12 2013 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα, γονέων και μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας, για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των σχολείων. Αντιπροσωπία γονέων και μαθητών έγινε αρχικά δεκτή από τον Υπουργό παιδείας.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο  με αντιπροσωπία αποτελούμενη από επτά εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, έξι μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και ένα μέλος της της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Το βασικό θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση αυτή, ήταν το θέμα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών και των επικείμενων απολύσεων.
Στα πάγια αιτήματά μας που είναι α) η επαναλειτουργία όλων των ειδικοτήτων στο νέο ΕΠΑΛ και η επιστροφή των μαθητών και των καθηγητών σ' αυτά και β) η ταυτόχρονη προκήρυξη 1991 θέσεων (μια θέση για κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ), ώστε να μην οδηγηθεί κανείς εκπαιδευτικός στην απόλυση, ο Υπουργός απάντησε ως εξής:

  • Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σήμερα σε διαθεσιμότητα είναι πλέον 1874.
  • Αύριο 6/12 θα συνεδριάσει το τριμελές Υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την άμεση προκήρυξη 1304 θέσεων στο ΥΠΑΙΘ (925 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και τις 199 θέσεις διοικητικών στις δομές της Δια Βίου Μάθησης, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις (180) από εκπαιδευτικούς κατόχους 2ης ειδικότητας).
  • Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν κάποιες θέσεις νοσηλευτών και νηπιοβρεφοκόμων σε δοµές άλλων Υπουργείων.
  • Στις αρχές του 2014 θα προκηρυχθούν οι υπόλοιπες θέσεις στα ΙΕΚ-ΣΕΚ και άλλες εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ με στόχο να μην απολυθεί κανείς.

Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι με τους αγώνες μας και την καθημερινή μας πίεση ο Υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να προσέλθει σε διάλογο μαζί μας με  κύριο θέμα τις διαθεσιμότητες. Αυτό ενισχύει την πίστη μα ότι με ακόμα πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες στο κρίσιμο διάστημα που απομένει, μπορούμε να πετύχουμε τον άμεσο στόχο μας, να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται.
Η συντονιστική επιτροπή εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα καλεί όλους τους συναδέλφους αύριο 6/12 στις 4 μ.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


2 σχόλια:

  1. "Για τις υπόλοιπες θέσεις είπε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση για τους νοσηλευτές στο Υπ. Υγείας, τους βρεφονηπιοκόμους στους Δήμους και για τους υπόλοιπους μετά την 1η Ιανουαρίου και δεν δεσμεύεται ότι οι θέσεις θα είναι στις δομές του Υπ. Παιδείας"
    Από την ανακοίνωση από τους ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ, Μέλη Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που παραβρέθηκαν στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας
    Είναι λίγο διαφορετικό. Δεν αναφέρει ότι στις αρχές του 2014 θα προκηρυχθούν οι υπόλοιπες θέσεις στα ΙΕΚ-ΣΕΚ και άλλες εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ με στόχο να μην απολυθεί κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε ούτε καν τα είπε έτσι. Σε ερώτηση της Παπαδοπούλου και του Δανάσκου : ....αν αφού με το σκεπτικό αυτό θα τακτοποιηθούν κάποιοι Νοσηλευτές και Βρεφονηπιοκόμους οι υπόλοιποι Μαίες- Φυσικοθεραπευτές- Αισθητικοί - Ψυκτικοί και Ηλεκτρολόγοι ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ;;;; .... Απάντησε: Για αυτούς από 1/1/2014
      Ας περιμένουμε λοιπόν

      ΔΑΝΑΣΚΟΣ ΦΩΤΗΣ

      Διαγραφή