Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ

ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ Ο κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ (ΣΤΑΥΡΩΣΗ) ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σε "αποκαλυπτικό"  reportaz  του esos τα συναρμόδια υπουργεία (Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης) παίζουν τον "παπά" για την απορρόφηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. 
Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος !!!!! Ενώ από τέλος Οκτωβρίου....... "έχουν τοποθετηθεί ήδη 1300 εκπαιδευτικοί" σε διαθεσιμότητα...... τελικά "Ανώτατη πηγή" του ΥΠΑΙΘ (!!!!) ρίχνει την ευθύνη της πεντάμηνης διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στον κ. Μητσοτάκη. 
Καλούμε τον Αρβανιτόπουλο να τηρήσει την δημόσια δέσμευσή του "ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός" και να προκηρύξει τώρα 1992 θέσεις, βάζοντας τέλος στην ομηρία και τον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.!!!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Την ευθύνη έκδοσης της Πρόσκλησης των διαθέσιμων εκπαιδευτικών την έχει το υπ. Δ.Μ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ: Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Τριμελές Συμβούλιο


«Το υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρώσει από την 31η Οκτωβρίου, όπως αποδεικνύεται από την αποστολή των εγγράφων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το σύνολο των 1303 θέσεων εκπαιδευτικών που θα επανατοποθετηθούν στις θέσεις που το υπουργείο παιδείας «γέννησε» με την ίδρυση της δημόσιας δωρεάν κατάρτισης.
Την αρμοδιότητα έκδοσης της πρόσκλησης την έχει το Τριμελές Υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο και εν τέλει θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη.  Αρα ο καθένας έχει την ευθύνη του».
Την παραπάνω δήλωση έκανε στο esos ανώτατη πηγή του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή το παρακάτω σημερινό δημοσίευμα μας:

Με τα «νεύρα» των 2.000 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα «παίζει» το υπουργείο Παιδείας, διαρρέοντας το τελευταίο διάστημα  πληροφορίες ότι θα εκδοθεί η πρόσκληση για την επαναπρόσληψη 1303 καθηγητών.
 Δυστυχώς μέχρι σήμερα η πρόσκληση δεν εκδόθηκε αλλά ούτε και το Τριμελές Συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει συνεδριάσει.
Τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσουν το θέμα και να ενημερώσουν επίσημα τους 2.000 καθηγητές σχετικά με το πότε θα γίνει η επαναπροσληψή τους  που εδώ και πέντε μήνες είναι σε διαθεσιμότητα και ζουν το δικό τους δράμα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ: Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Τριμελές Συμβούλιο

 Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Τριμελές Συμβούλιο για την έκδοση της πρόσκλησης  για την επαναπρόσληψη 1303 καθηγητών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Την απάντηση αυτή έλαβε το esos  τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  Σε ερώτησή μας πότε ακριβώς θα συνεδριάσει το Συμβούλιο δεν λάβαμε συγκεκριμένη απάντηση.


aragma.gr: άρθρο                                                                                           
Ας παραιτηθεί ένας υπουργός

Ας παραιτηθεί επιτέλους ένας υπουργός. Για λόγους αρχής, ηθικής τάξης ή, έστω, στρατηγικής, ο κ. Αρβανιτόπουλος θα έπρεπε να έχει δει προ πολλού την έξοδο από το Υπουργείο Παιδείας. Όχι γιατί είναι χειρότερος από άλλους, αλλά γιατί κάπου θα πρέπει να τηρούνται έστω τα προσχήματα…

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος αποτελεί τον κανόνα της σημερινής κυβέρνησης.
Μια κρίση σοβεί ανεπίλυτη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα δύο μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας παραμένουν κλειστά και ο αρμόδιος υπουργός προσπαθεί όχι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αλλά να το χειριστεί επικοινωνιακά και να διασωθεί πολιτικά, διαρρέοντας ψευδείς πληροφορίες, καταφεύγοντας σε μικροπολιτικούς χειρισμούς, επιδιδόμενος σε άγονες διαπραγματεύσεις, καταθέτοντας μηνύσεις ή, πιο πρόσφατα, παραπέμποντας τον πρύτανη του ΕΚΠΑ σε πειθαρχικό.
Όμως αν η προχειρότητα με την οποία διαχειρίζεται την κρίση ο κ. Αρβανιτόπουλος, θα απαιτούσε την αντικατάστασή του, αν η ένταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες θα έβρισκε εκτόνωση με μια, έστω και στρατηγική, παραίτηση, μερικά ακόμα ζητήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει στην άμεση αντικατάστασή του. Τουλάχιστον σε μια ευνομούμενη χώρα.
Τι συμβαίνει με τη σκανδαλώδη εύνοια του κ. Αρβανιτόπουλου προς τα ΙΕΚ Ακμή;                      
Τι συμβαίνει με τον άτυπο σύμβουλό του κ. Α. Λάσκαρη, ιδιοκτήτη ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται γενναιόδωρα από το ελληνικό δημόσιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου