Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΤΥΧΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΙΣ 233 ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΤΥΧΙΑ

Όπως αναφέρεται στο  ΦΕΚ: 
"Καλείται το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκ−παίδευσης, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), όπως ισχύει, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να υποβάλει, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις οποίες κατείχε οργανική ή προσωποπαγή θέση, Αίτηση − Υπεύθυνη Δήλωση για τη μετάταξή του καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμεί να μεταταχθεί καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό του μητρώο."

8 σχόλια:

  1. Γνωρίζουμε σε ποιες ειδικοτητες ανηκουν αυτοι οι 233 με τα δευτερα πτυχια?

    Γ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι της Συντονιστικής Επιτροπής, οφείλετε να μου απαντήσετε σ' ένα θέμα για το οποίο αρκετές φορές σας απασχόλησα και δεν έχω λάβεκ ως τώρα ουδεμία απάντηση. Πού είναι η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των 118 συναδέλφων οι οποίοι δεν τελούν πλέον υπό το καθεστώς διαθεσιμότητας. Δημοσιοποιήθηκαν τα ονοματά της; Βάσει ποιων νόμων έξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας; ; ;

    Όπως χαρακτηριστικά εξαιρέθηκαν οι πολύτεκνοι κ.λπ. της πρώτης εξαιρέσεως, οι 93 της δεύτερης (για λόγους υγείας κ.π.) έτσι ακριβώς πρέπει να φανούν και τα στοιχεία από την 3η κατά σειρά αυτήν εξαίρεση.

    Οι ερωτήσεις είναι συγκεκριμένες και απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις, διαφορετικά, ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΤΕ (γιατί δεν μου έχετε απαντήσει επανειλημμένως.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε ανώνυμε.
      Σου απαντώ όχι εξ ονόματος της Συντονιστικής αλλά ως εκπρόσωπος των Φυσικοθεραπευτών, για όσο ακόμη η Συντονιστική θα μας εκφράζει, και ονομάζομαι Δανάσκος Φώτης.
      Τόσο μεγάλη ενασχόληση με τα ονόματα των 118 συναδέλφων ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω. Όλα τα υπόλοιπα δεν σε ενοχλούν και εγκαλείς την Συντονιστική Επιτροπή που σε τελική ανάλυση δεν είναι και θεσμοθετημένο όργανο ούτε έχει κάποια νομική υπόσταση ;
      Εθελοντικά την δημιουργήσαμε για να υπάρχει μία συντονισμένη και οργανωμένη φωνή για τους εκπαιδευτικούς που είναι σε αυτήν την ΑΔΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.
      Άς έρθεις λοιπόν και ας κάτσουμε σήμερα κιόλας να γράψουμε έγγραφο με το δίκαιο κατ΄εσένα αίτημα και να το στείλουμε στον Κο Υπουργό και τις Ομοσπονδίες μας και να απαιτήσουμε από αυτούς απαντήσεις και κινήσεις.
      Δεν σε έχει ενοχλήσει λοιπόν τόσο πολύ όλη αυτή η κατάσταση, ούτε ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμη θέσεις για όλους μας ούτε ότι βγήκαν φωτογραφικές θέσεις για τους κατόχους δεύτερων πτυχίων ούτε τα ψέματα που μας αραδιάζουν οι Υπουργοί και οι Αγγελικοί εκπρόσωποί τους ;
      Στη διάθεσή σου
      Δανάσκος Φώτης

      Διαγραφή
    2. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο με παρέπεμψαν στα ΦΕΚ των προηγουμένων μηνών. Με μια πρόχειρη έρευνα σε κάποια από αυτά βρήκα πάνω από 50 παραιτηθέντες (υποθέτω για συνταξιοδότηση).
      Άν έχεις χρόνο να ψάξεις πιθανότατα θα βρεις όλα τα ονόματα .
      Κάποια από τα ΦΕΚ που κοίταξα είναι :ΦΕΚ Γ 1156 - 10.10.2013 (6 άτομα) , ΦΕΚ Γ 1378 - 29.11.2013 (7)
      ΦΕΚ Γ 1418 - 06.12.2013 (10) , ΦΕΚ Γ 1460 - 16.12.2013 (15).

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ συνάδελφε ευχαριστώ θερμά για την απάντηση σου.
      Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και έντονα μάλιστα με το ότι ασχολούμαι τόσο επίμονα με το συγκεκριμένο θέμα.
      Πιστεύω ακράδαντα ότι θε έπρεπε να εγερθεί θέμα από όλους εμάς μαζί με την ΟΛΜΕ έτσι ώστε για λόγους τυπικούς τουλάχιστον να γίνει η δημοσιοποίηση των στοιχείων των 118 εκπαιδευτικών που εξαιρέθηκαν για 3η συνεχόμενη φορά και βάσει ποιών νόμων πραγματοποιήθηκε αυτή η εξαίρεση. ( ακριβώς όπως έγινε και στίς δύο προηγούμενες εξαιρέσεις)

      Αλήθεια, δεν προέκυψε ώς εύλογη απορία είτε απο την ΟΛΜΕ είτε απο κάποιον εκπρόσωπο της Συντονιστικής που παρευρέθηκε στη συνάντηση στις 5-12-2013 στο ΥΠΑΙΘ;;;

      Αλήθεια, που είναι οι 118 εκπαιδευτικοί;;;;;;

      Αντιλαμβάνομαι συνάδελφε απόλυτα τη δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε.

      Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τίς περιβόητες θέσεις " ψίχουλα" που έχουν εξαγγελθεί απο το ΥΠΑΙΘ- την μοριοδότηση- εμπαιγμό που στην καλύτερη των περιπτώσεων σε στέλνει ανά την Ελλάδα ( κοινώς σε ξεσπιτώνει) και στην χειρότερη και πιο πιθανή σε ΑΠΟΛΥΕΙ.

      Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι όλη η διαδικασία αποτελεί πολύ μεγάλο ευτελισμό για όλους εμάς διότι υποβαλλόμαστε για δεύτερη φορά στη ζωή μας να διεκδικήσουμε την εργασία που ήδη είχαμε αποκτήσει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ ( ΕΠΕΤΗΡΊΔΑ -ΑΣΕΠ) και μάλιστα τώρα με χείριστο βάναυσο και ανθρωποφάγο τρόπο.
      Αν υπήρχε γενναιότητα ψυχής και μπορούσαμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας θα έπρεπε να απαντήσουμε ένα συλλογικό ΟΧΙ στίς θέσεις -ψίχουλα και να απαιτήσουμε ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ προασπίζοντας την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

      Και όταν λέω να απαιτήσουμε εννοώ ΟΧΙ με ευχολόγια και αφορισμούς αλλά με πράξεις.
      Δηλ. δε ρωτούμε ΠΟΤΕ θα βγούν οι θέσεις ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ θα βγούν για τους 1874 συναδέλφους.

      Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι όταν δεν δημοσιεύονται τα στοιχεία των 118 εκπαιδευτικών ΤΟΤΕ δημοσιεύεται το ΦΕΚ με τίς περιβόητες θέσεις -ψίχουλα.

      Για αποπροσανατολισμό να υποθέσω;;;;;;

      Ναι, για μένα που είμαι ένα βήμα πρίν την επικείμενη απόλυση μου και που δε θέλω να υποτιμάται η νοημοσύνη μου και που ανεξάρτητα από τους................ πραγματικούς λόγους εξαιρέσεως των 118 έχει μεγάλη σημασία η δημοσίευση τών στοιχείων τους.

      Σε διαφορετική περίπτωση τί πρέπει να ΥΠΟΘΕΣΩ;;

      Ευχαριστώ για τη φιλοξενια.

      Διαγραφή
  3. Δεν θα έπρεπε να είχαν βγει στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οδηγίες για τις αιτήσεις; Όπως είχαν βγει και για τους δημοτικούς αστυνόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωρίζει κάποιος με βεβαιότητα πως μοριοδοτείται το 16μηνο και το 30μηνο σαν τρόπος εισαγωγής στο δημόσιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας. Συγνώμη που δεν έχω καταλάβει ακόμα, αλλά ως τι εξαιρέθηκαν οι 118 που αναφέρει ο συνάδελφος& πότε; Μήπως είναι οι περιπτώσεις που εξαιρέθηκαν με την δεύτερη διαπιστωτική πράξη στις 30/10/13; Γιατί νομίζω πως σ' αυτή τη περίπτωση έχουν δημοσιευτεί τα ονόματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή