Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών σε διαθεσιμότητα Λάρισας:

Στείλε στα σπίτια τους όσους ανέχονται την κατάσταση

Και να που έφτασε, συνάδελφε, η ώρα των εκλογών και πάλι. Η ώρα εκείνη που παλεύεις ανάμεσα στο να απέχεις, να δώσεις την ψήφο σου στις δοκιμασμένες παρατάξεις (που λίγο σε αηδιάζουν, λίγο σε τρομοκρατούν, πολύ σου τάζουν) και στο να αντιδράσεις σε όσα σε πνίγουν το χρόνο που μεσολάβησε από τις προηγούμενες.

Δεν είναι και λίγα: Όλο αυτό το χρόνο ζούσες  συνεχώς με το άγχος των οργανικών, των υπεραριθμιών και της αξιολόγησης. Κοιτούσες το συνάδελφο, το διευθυντή, τους μαθητές με καχυποψία και ένιωθες τη διδασκαλία να γίνεται βραχνάς, βλέποντας ταυτόχρονα το μισθό σου να κατρακυλά.
Το Μάιο, οι εκπρόσωποί σου, που μάχονται για το καλό σου, σε πούλησαν και δέχτηκες την ταπείνωση της προληπτικής επιστράτευσης, αντιμετώπισες το χλευασμό της κοινωνίας, χωρίς καν να έχεις προλάβει να αντιδράσεις -ενώ θα ήθελες πολύ-.
Τον Ιούλιο, 2000 συνάδελφοί σου, που κοιμόνταν όπως κι εσύ τον ύπνο του δικαίου, ξύπνησαν απολυμένοι και διαπομπευμένοι και από τότε ζουν ένα Γολγοθά αναλγησίας και εμπαιγμού.
Δε σε αφορά νομίζεις; Mα ανάμεσα σε αυτούς υπήρχαν τόσοι με «τυπικά προσόντα» υψηλά , «οργανική», «αναθέσεις». Σου λεν τίποτε οι λέξεις; Στο υπουργείο δεν είπαν τίποτε. Μπορείς να είσαι  ήσυχος συνάδελφε; Δεν είσαι: η ζωή σου κυριαρχείται από το φόβο και ντροπή.
Τους τελευταίους μήνες, το Υπουργείο έχει ξεσαλώσει.Ξέχασες τις αποσπάσεις και τις μετατάξεις που έγιναν με τελείως “τυχαίο τρόπο” αναστατώνοντας τη ζωή σου και βάζοντας σε διαμάχη με τους συναδέλφους; Ξέχασες τον πειθαρχικό κώδικα, τα παρουσιολόγια, τις αξιολογήσεις που σε αποστραγγίζουν;
Τώρα ξέρεις τι προοιωνίζουν: δεν είναι εργαλεία αναβάθμισης, αλλά χειραγώγησής σου και μελλοντικής σου απόλυσης. Πόσες δεκαετίες πίσω νιώθεις να σε πηγαίνει η καταστρατήγηση κριτηρίων όπως η επετηρίδα, ο ΑΣΕΠ, η κάλυψη πάγιων αναγκών.
Σε ποια εποχή ζεις και τα παιδιά δε δικαιούνται και με τη βούλα πλέον δωρεάν παιδεία, με το δικαιολογητικό ότι είναι ασύμφορη; Σήμερα τα ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ και οι συγχωνεύσεις, αύριο τα Μουσικά Σχολεία, τα Πανεπιστήμια, μεθαύριο όλα τα σχολεία.
Διαβάστε περισσότερα: 



Ο συνάδελφος σε διαθεσιμότητα Δημήτρης Σακατζής "στον ενικό"
Για τη μελέτη και τον τρόπο αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών, ρώτησε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ο  Δημήτρης Σακατζής, ο εκπαιδευτικός που είχε βραβευθεί πέρυσι με αριστείο για το εκπαιδευτικό του έργο και την επόμενη χρονιά τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Δείτε το βίντεο από το STAR

2 σχόλια:

  1. Και ο συνάδελφος Νοσοκόμος ήταν εκεί. Για αυτόν τίποτε; Καμμιά αναφορά; Μόνο ο αριστούχος ήταν εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κ Κλήμης.....και ο Κλήμης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή