Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΣτΕ έκρινε συνταγματική τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών!!!

ste
Α Ι Σ Χ Ο Σ ! ! ! !

Απόφαση της δικαιοσύνης στο άρμα των  μνημονίων και των απολύσεων!!!!!!


Συνταγματική η κατάργηση ειδικοτήτων καθηγητών σε τεχνικά Λύκεια. 

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές εκπαιδευτικών 

Συνταγματική η κατάργηση ειδικοτήτων καθηγητών σε τεχνικά Λύκεια Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές εκπαιδευτικών Συνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την κατάργηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων καθηγητών τεχνικών Λυκείων, που είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί, αφού καταργήθηκαν οι οργανικές τους θέσεις. 

Η απόφαση -μειοψήφησαν οκτώ δικαστές- δέχτηκε πως οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας στηρίζονται σε κριτήρια συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανικές ανάγκες της διοικήσεως και ως εκ τούτου δεν παραβιάζουν τις διατάξεις του άρθρου 103 του Συντάγματος περί μονιμότητας. Αντίθετα, οι δικαστές που μειοψήφησαν θεωρούν πως οι διατάξεις του υπό κρίση ν.4172/13 αντίκεινται στις συνταγματικές διατάξεις, καθώς δεν τεκμηριώνονται επαρκώς τα μέτρα της διοίκησης. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που στρέφονταν κατά της απόφασης του υπουργού Παιδείας (31.7.2013) . Εκπαιδευτικοί διαφόρων κλάδων (αισθητικής, κοινωνικής εργασίας, νοσηλευτικής, μαιευτικής, βρεφονηπιοκόμων, κ.λπ.) που καταργήθηκαν οι οργανικές τους θέσεις και μπήκαν σε διαθεσιμότητα προσέφυγαν υποστηρίζοντας ότι η υπουργική απόφαση και οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4172/2013 είναι αντισυνταγματικές και δεν στηρίζονται σε ειδική μελέτη για τη διάγνωση της αναγκαιότητας κατάργησης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Το ΣτΕ δέχτηκε εκτός των άλλων πως δεν παραβιάζονται οι διατάξεις του Συντάγματος περί ισότητας, αξιοκρατίας, καθώς και εκείνες που αναφέρονται στην εκπαίδευση και στην αρχή της αναλογικότητας. 

Πηγή:news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου