Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Φασισμός αφανίζει την ανθρώπινη υπόσταση - "Ποτέ ξανά Φασισμός"

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη μνήμη του Π. Φύσσα

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη και οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Σε όλη τη χώρα, διοργανώνονται συγκεντρώσεις. 
Σε αυτές, συμμετέχουν τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ, που καλούν εργαζομένους, άνεργους, συνταξιούχους, κάθε πολίτη να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης υπέρ του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. 
Την Τρίτη 16/9, το απόγευμα, διοργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ την Πέμπτη 18/9, ανάλογη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί, στο Κερατσίνι, στην Παναγή Τσαλδάρη, στις 6 το απόγευμα. Την Παρασκευή 19/9, τέλος, θα γίνει συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα» στο Σύνταγμα στις 17.00. 

Στη Θεσσαλονίκη, αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώνεται στις 6 και μισή το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, την Πέμπτη. 

Στην ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ σημειώνει πως «ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που έχουν ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση κατά του φασισμού και των φαινομένων βίας από όπου κι αν προέρχονται». Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ΑΔΕΔΥ. «Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: "Ποτέ ξανά Φασισμός"», τονίζει, προσθέτοντας πως την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαϊκή κινητοποίηση και το αντιφασιστικό κίνημα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, αποκορύφωμα της δράσης του νέο-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τις τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε αγωνιστές.
Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: «Ποτέ ξανά Φασισμός».
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που διοργανώνονται:
  •  Την Πέμπτη, 18 Σεπτέμβρη 2014, Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη στις 6.00μμ
  •  Την Παρασκευή, 19 Σεπτέμβρη 2014, συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα», στο Σύνταγμα, στις 5.00μμ
Την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαϊκή κινητοποίηση και το αντιφασιστικό κίνημα.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου