Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ! !

Βόμβα ΣτΕ:
"Η δικαιοσύνη" στρώνει το δρόμο για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Σήμερα  με την απόφαση του ΣτΕ, αποδείχτηκε περίτρανα για μια ακόμα φορά, ότι όλοι οι θεσμοί του κράτους (εξαρτημένοι και "ανεξάρτητοι"), έχουν τεθεί σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης των πιο ακραίων μνημονιακών πολιτικών. Αυτές οι πολιτικές έχουν στόχο το ξεπούλημα της Παιδείας,  της Υγείας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την άρση της μονιμότητας, τις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ψυχική εξουθένωση των εργαζομένων με στόχο τη χειραγώγηση τους.

Στο βωμό της εξυπηρέτησης αυτής της πολιτικής, θυσιάζουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας που έτσι κι αλλιώς έχουν απολέσει από καιρό.

Συγκεκριμένα, τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και την κατάργηση των ειδικοτήτων που ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός παιδείας και συνταγματολόγος κ. Λοβέρδος, χαρακτήρισε "πράξη κορυφαίας ανοησίας & εγκληματικό λάθος", έρχεται το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα νομιμοποιεί !!! 

Το ΣτΕ δέχτηκε, πως δεν παραβιάζονται οι διατάξεις του Συντάγματος περί ισότητας, αξιοκρατίας, καθώς και εκείνες που αναφέρονται στην εκπαίδευση και στην αρχή της αναλογικότητας, ενώ είναι κοινώς γνωστό ότι με τον ακρωτηριασμό των πιο δημοφιλών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, το 25% των μαθητών των ΕΠΑΛ και το 55% των ΕΠΑΣ, αποκλείονται από τη Δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση. 

Αυτή είναι η αντίληψη περί ΙΣΟΤΗΤΑΣ;;;;;;

Η Συντονιστική Επιτροπή εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση, καταγγέλλει τις παραπάνω εγκληματικές μεθοδεύσεις από τη μεριά της κυβέρνησης, που στρώνουν το δρόμο στις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από το 1911.


Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας:

α) Να αφήσει κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιχνίδια, με τα οποία προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου  και να κερδίσει πολιτικό χρόνο και

β) Να μην τολμήσει, καλυπτόμενος πίσω από αυτή την απόφαση του ΣτΕ, να προχωρήσει στην απόλυση των 85 συναδέλφων μας που έχει διακοπεί η μισθοδοσία τους από 22 Μαρτίου.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους -τώρα που έπεσαν οι μάσκες και είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι ο μοναδικός δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα- να  ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. 

Δεν θα μας εξουθενώσουν ψυχολογικά,  δεν φοβόμαστε, δεν λυγίζουμε, δεν λιποτακτούμε. 
Σύντομα θα πάρουν την απάντησή μας,  μέσα από πιο μαζικούς, ενωτικούς, και αποφασιστικούς αγώνες.

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ, ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ,
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου