Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

Την Παρασκευή 5/9 στις 2 μ.μ. στο ΥΠΑΙΘ


Υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (2/9/14) των εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα 4/9 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας δεκάδων συναδέλφων στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Παιδείας  Α. Λοβέρδου.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας μας και μετά από επικοινωνία με το ΥΠΑΙΘ, καθορίστηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της Συντονιστικής Επιτροπής με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας την Παρασκευή 5/9 στις 2 μ.μ.  στο ΥΠΑΙΘ.

Στη συνάντηση αυτή, η αντιπροσωπία μας θα αναλύσει τις θέσεις μας, προβάλλοντας τα αιτήματά μας με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 2/9/14, που καταγράφονται στο παρακάτω Υπόμνημα.

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα

Αθήνα, 2/9/2014


                            ΠΡΟΣ: κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων




ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα από τις 22/07/2013 (και πολλοί από εμάς οδηγούμαστε άμεσα στην απόλυση) έχοντας βιώσει όλο αυτό το διάστημα τον απόλυτο εμπαιγμό και την ομηρία, σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, την άμεση επαναλειτουργία των Τομέων (Υγείας Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αισθητικής Κομμωτικής) και όλων των ειδικοτήτων, στο νέο ΕΠΑΛ, με την ταυτόχρονη επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά, ότι δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις. Καταγγέλλουμε τη διακοπή της μισθοδοσίας των 85 συναδέλφων μας και ζητούμε από την κυβέρνηση, να προχωρήσει άμεσα στην συνέχισή της, με αναδρομική ισχύ από 22/3/14.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ, τον υποκριτικό ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η κινητικότητα στο δημόσιο σχετίζεται με την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την παραγωγικότητα, ενώ βασικός της σκοπός είναι οι απολύσεις και η ψυχική, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των εργαζομένων.
Τρανταχτό παράδειγμα της παραπάνω τακτικής, αποτελεί ο βίαιος και εκβιαστικός εξοστρακισμός των εκπαιδευτικών είτε σε διοικητικές θέσεις στο ΥΠΑΙΘ είτε σε άλλους φορείς (ΟΤΑ, Υγείας, Εργασίας), χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον ώστε να αξιοποιηθούν οι παιδαγωγικές γνώσεις και η εμπειρία τους σε εκπαιδευτικές θέσεις του ΥΠΑΙΘ που υπάρχουν πολλές ανάγκες.
Οι ανακοινωθείσες μετατάξεις των εκπαιδευτικών σε νέες θέσεις, μεθοδεύονται έτσι ώστε να υπάρξουν απολύσεις ή σε πολλές περιπτώσεις να εξαναγκάσουν τους εκπαιδευτικούς να αλλάξουν αντικείμενο εργασίας ή/και πόλη διαμονής, προκειμένου να διαφυλάξουν την εργασία τους, ενώ όσοι κωλύονται, να εξωθούνται σε παραίτηση.

Από τη μέχρι τώρα διαδικασία των προκηρύξεων 6,8 και 10 προκύπτουν τα εξής:
Μετά την τοποθέτηση 174 συναδέλφων μας με την προκήρυξη 6/13, όλοι οι εκπαιδευτικοί που απομένουν σε διαθεσιμότητα-απόλυση είναι 1625.
Οι θέσεις που καταλαμβάνονται στις προκηρύξεις 8/13 & 10/14 είναι 1418.
Άρα υπάρχει έλλειμμα 207 θέσεων (1625-1418 = 207).
Επειδή όμως τις 1418 θέσεις τις καταλαμβάνουν 1221 εκπαιδευτικοί -γιατί οι 197 από αυτούς κατέχουν διπλές θέσεις-, οι εκπαιδευτικοί που αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς να καταλαμβάνουν θέση είναι: 1625-1221= 404 (207 έλλειμμα + 197 διπλές)

Βασικός μας στόχος είναι να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και όλοι να τοποθετηθούν σε εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ. Γι’ αυτό ζητάμε τα παρακάτω:
  1. Να γίνει άμεσα νομοθετική παρέμβαση για την παράταση της διαθεσιμότητας όλων των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το νόμο 4172/13 μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάταξή τους στο πλαίσιο της κινητικότητας και υπάγονται στις παρακάτω κατηγορίες. α) Αυτοί που δε θα συμπεριλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες διάθεσης των ανακοινώσεων 8/13 & 10/14 και β) Αυτοί που δεν έχουν υποβάλει αίτηση σε καμία προκήρυξη (85+6).
  1. Μετά την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση, να γίνει άμεσα η έκδοση των οριστικών πινάκων των προκηρύξεων 8/13 & 10/14.
  1. Να ακολουθήσει άμεσα η προκήρυξη τόσων θέσεων ανά ειδικότητα, όσοι και οι εκπαιδευτικοί που θα παραμείνουν εκτός των πινάκων διάθεσης -συμπεριλαμβανομένων των 85 και όλων όσων δεν έχουν κάνει αίτηση στις προηγούμενες προκηρύξεις-. Ζητάμε ρητά, οι θέσεις που θα προκηρυχθούν να είναι στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ, κοντά στον τόπο κατοικίας του κάθε εκπαιδευτικού.
  1. Να προκηρυχθούν θέσεις στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ για τους εκπαιδευτικούς Βρεφονηπιοκομίας, Νοσηλευτικής (ΠΕ14.06, ΠΕ18.10), Μαιευτικής και Κοινωνικής Εργασίας που εξοστρακίζονται από την εκπαίδευση και οι περισσότεροι από αυτούς υποβιβάζονται από ΠΕ σε ΤΕ. Να τους δοθεί το δικαίωμα της κατά προτεραιότητα μετάταξης στις θέσεις αυτές.
  1. Να μην υπάρξει καμία αλλαγή επαγέλματος, κανένας υποβιβασμός κατηγορίας, βαθμού και Μ.Κ., για κανέναν εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα.
  1. Να υπάρξει άμεσα δυνατότητα αποσπάσεων-μεταθέσεων για όσους εκπαιδευτικούς -στο πλαίσιο και των 3 προκηρύξεων (6/13, 8/13 & 10/14)- βρεθούν σε θέσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.


ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ.


Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου