Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Με ωρομίσθιους θα λειτουργήσουν και το επόμενο εξάμηνο τα Δημόσια ΙΕΚ

Υποκρισία και εγκληματική συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης
 
Το Υπουργείο Παιδείας ενώ εδώ και 14 μήνες κρατά 1800 έμπειρους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα-απόλυση μακριά από τις αίθουσες διδασκαλίας, πληρώνοντας το 75% του μισθού τους (με πρόθεση την απόλυσή τους), για άλλο ένα εξάμηνο προσλαμβάνει ωρομίσθιους για να διδάξουν τα μαθήματά ειδικοτήτων τους -σε θέσεις που λογικά θα έπρεπε να να έχουν ήδη τοποθετηθεί όλοι- στα Δημόσια ΙΕΚ, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον ώστε να αξιοποιηθούν οι παιδαγωγικές γνώσεις και η εμπειρία τους στις εκπαιδευτικές θέσεις των ΙΕΚ που υπάρχουν πολλές ανάγκες.

Από αυτή τη διαδικασία όχι μόνο δεν υπάρχει οικονομικό όφελος, τουναντίον οικονομική επιβάρυνση, ενώ επιπλέον υπάρχει αδιαφορία για το επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης στα ΙΕΚ, αφού οι πλέον έμπειροι εκπαιδευτικοί κρατούνται παροπλισμένοι, σε κατάσταση ομηρίας, χωρίς να προωθείται η τοποθέτηση-αξιοποίησή τους σε αυτές τις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ.

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, ήταν στις αρμοδιότητες του παραιτηθέντος Υφυπουργού Παιδείας κ. Κουκοδήμου και λογικά θα περιέλθει στην αρμοδιότητα του νέου Υφυπουργού Παιδείας κ. Γ. Στύλιου. Γνωρίζουμε βέβαια, ότι η κυβερνητική πολιτική στα θέματα της Παιδείας δεν είναι θέμα προσώπων! Προφανώς τοποθετούνται τα "καταλληλότερα" κατά περίπτωση πρόσωπα, για την εφαρμογή της δρομολογημένης κυβερνητικής πολιτικής.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα-απόλυση, θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση.

INDBMΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομισθίων Εκπαιδευτών Δ.Ι.Ε.Κ. και Δ.Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου των Δημοσίων ΙΕΚ που αφορά στην πρόσληψη των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομισθίων Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής, για τα εξάμηνα 2014β και 2015α. 
Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων: 01/09/2014 (ώρα 15.00) – 15/9/2014 (ώρα 15.00). 
Ηλεκτρονική Διεύθυνση υποβολής αιτήσεων : http://applications.inedivim.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου