Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπήρξε δέσμευση του Υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου, ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5/9 το μεσημέρι, η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπίας της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση, με τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού κ. Χριστάκης, καθώς και οι κυρίες Διονυσοπούλου και Τριανταφυλλοπούλου, μέλη της τριμελούς επιτροπής του ΥΠΑΙΘ.

Κατά τη συνάντηση  αυτή, η αντιπροσωπία μας ανέπτυξε τις θέσεις μας προβάλλοντας τα αιτήματά μας, με βάση το πρόσφατο υπόμνημά μας.

Για μια ακόμα φορά ο Υπ. Παιδείας κ. Λοβέρδος, απέφυγε να δεσμευτεί πολιτικά σχετικά με:
α) την επαναλειτουργία  των καταργημένων Τομέων & ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ 
β) τη συνέχιση της μισθοδοσίας των 85 συναδέλφων μας, ενώ αρνήθηκε την πρότασή μας για νομοθετική παρέμβαση, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, λέγοντας ότι : "δεν μπορώ να κάνω τώρα κάτι γι αυτό το θέμα", ενώ κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερε:"...μα αυτοί έχουν απολυθεί από 22 Μαρτίου!" προσπαθώντας να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες.  

Στα αιτήματά μας: 
α) Να τοποθετηθούν όλοι οι συνάδελφοι στις εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας (δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές ανάγκες) β) να μην πραγματοποιηθεί ο σχεδιαζόμενος εξοστρακισμός των συναδέλφων μας στους ΟΤΑ και στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας και γ) να μη γίνει κανένας υποβιβασμός κατηγορίας, βαθμού και Μ.Κ., η απάντηση του Υπουργού ήταν: "Μα αυτό χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση και δεν θα το δεχθεί το Υπουργείο Μεταρρύθμισης".

Όσον αφορά τη διαδικασία των προκηρύξεων 8/13 & 10/14, μας ανακοίνωσαν τα παρακάτω:
α) Τη Δευτέρα 8/9 θα αναρτηθούν οι νέοι "ημιτελικοί" πίνακες διάθεσης και θα κληθούν οι συνάδελφοι που καταλαμβάνουν σε αυτούς διπλές θέσεις, να επιλέξουν μια από αυτές.
β) Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο έκδοσης νέας "Ανακοίνωσης" σε σχέση με τις θέσεις που είχαν προκηρυχθεί  αλλά δεν καλύπτονται Η ανακοίνωση αυτή θα περιλαμβάνει τόσες θέσεις ανά ειδικότητα, όσοι και οι συνάδελφοι που ενώ έχουν κάνει αίτηση, θα παραμείνουν χωρίς θέση και δεν θα συμπεριληφθούν τελικώς, στους πίνακες διάθεσης των ανακοινώσεων 8 & 10. Η παραπάνω ανακοίνωση θέσεων και η υποβολή αιτήσεων σε αυτή, θα προηγηθεί της έκδοσης των τελικών πινάκων, ενώ δεν διευκρινίστηκε σε ποιες δομές και φορείς μπορεί να είναι οι θέσεις αυτές.

Από τη συνάντηση αυτή βγαίνουν τα παρακάτω συμπεράσματα:
α) Δεν υπήρξε καμία πολιτική δέσμευση από πλευράς του Υπουργού, ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο νομοθετικών παρεμβάσεων που θα έδιναν οριστική λύση -σε σύντομο χρονικό διάστημα- στο πρόβλημα της τοποθέτησης όλων μας, στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ. Αντίθετα προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του πετώντας το "μπαλάκι" στο Υ.Δ.Μ.Η.Δ.
β) Γίνεται προσπάθεια (παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια) κωλυσιεργίας και καθυστερήσεων, για να κερδηθεί πολιτικός χρόνος.
γ) Διαπιστώθηκε ότι η νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζει την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής που οδήγησε στον ακρωτηριασμό της Τεχνικής Εκπαίδευσης και στις Διαθεσιμότητες-Απολύσεις μας.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ενωμένοι και με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική δικαίωση.

  • ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ 
  • ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ, ΟΣΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου