Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Συσκεψη των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση

Όλοι τη Δευτέρα 29/9 στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΟΛΜΕ

     
Μετά το σοκ που προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση της "Δικαιοσύνης" σε αυτούς που είχαν εναποθέσει της ελπίδες τους για δικαίωση στη "δικαιοσύνη", καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Να δηλώσουμε ότι είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό, να τον δώσουμε μέχρι το τέλος όλοι μαζί και να τον κερδίσουμε.

Εδώ και 15 μήνες η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να αποσοβήσει τις απολύσεις εκπαιδευτικών και να καταστείλει τον αγώνα μας, ενώ μας ρίχνει στάχτη στα μάτια ανακοινώνοντας από καιρό σε καιρό κάποιους πίνακες, για την τοποθέτηση κάποιων συνάδελφων, με πολλές υποσχέσεις!!! 

Είναι πια ξεκάθαρο ότι, η κυβέρνηση για 15 μήνες μας κρατά ομήρους, χωρίς εδώ και 6 μήνες να έχει προχωρήσει στις απολύσεις μας, κυρίως για να υπάρχει το πρόσχημα -κατά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ-, ότι η διαθεσιμότητά μας δε συνεπάγεται και την απόλυσή μας και για να κερδίζει πολιτικό χρόνο.

Οι μάσκες έπεσαν

Τη Δευτέρα το πρωί στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιήσουμε πλατιά ανοιχτή συνεδρίαση τα γραφεία της ΟΛΜΕ, με σκοπό να οργανώσουμε τις αγωνιστικές δράσεις μας, τις προσεχείς ημέρες.

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ, ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ,
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΟΙΧΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΉ:
    Προς Συνήγορο της ΟΛΜΕ & Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Χρυσόγονο.
    Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε χτες 26/9/2014 την χρονικά καθυστερημένη απόφαση του ΣτΕ για την κατάργηση την ειδικοτήτων μας στα ΕΠΑΛ.& ΕΠΑΣ.
    Στην απόφαση αυτή υπάρχουν διαπιστώσεις που εκ των τότε γεγονότων και μέχρι σήμερα, αυτές δεν υφίστανται!!
    Δηλαδή, οι αξιότιμοι Δικαστές, αποφάσισαν «ότι καλώς και δικαίως καταργήθηκαν την 21/7/2013 οι Τομείς και Ειδικότητες μας στα ΕΠΑΛ & στις ΕΠΑΣ άρα σωστά βγήκαμε σε διαθεσιμότητα και κάποιοι απολύθηκαν βάσει του άρθρου 103 του Συντάγματος». Όμως αυτό εν τοις πράγμασι δεν έγινε! Διότι όλοι οι καταργημένοι τομείς λειτούργησαν το σχολικό έτος 2013-2014!!! Στην θέση μας δε προσέλαβε ο τ. υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος «Ιδιώτες» με δική του δήλωση και υπουργική απόφαση!!
    Επί πλέον ο ανωτέρω υπουργός αποφάσισε να λειτουργήσει και η Β’ τάξη «του υποτιθέμενα καταργημένου» Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών για το σχολικό έτος 2013-2014 ο οποίος συνεχίζει και σήμερα το σχολικό έτος 2014-2015 να λειτουργεί με «την υποτιθέμενα καταργημένη» ειδικότητα Γραφικών Τεχνών!!!
    Αν δε λάβουμε υπόψιν ότι οι περισσότεροι των διαθεσίμων συναδέλφων των καταργημένων επιλέχτηκαν μέσω ΑΣΕΠ για διορισμό σε ΙΕΚ και ΣΕΚ σε ίδιες ειδικότητες αυτές των καταργημένων… τότε ως προς τι η κατάργηση τους στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ??? Μήπως για να καταπατηθεί, δικολαβίστικα, από το ΥΠΑΙΘ το άρθρο 103 του Συντάγματος?!
    Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν οι αξιότιμοι Δικαστές του ΣτΕ?
    Αν όχι γιατί?
    Εμείς οι καθηγητές των καταργημένων Ειδικοτήτων, χάσαμε, αρχικώς την εμπιστοσύνη στην Δημοκρατία μας, όπως την κατάντησαν οι κυβερνώντες και τώρα δεν μπορούμε να βρούμε το Δίκαιό μας από την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.…
    Παρακαλούμε ως νομικός της ΟΛΜΕ και Ευρωβουλευτής της χώρας μας, να πράξετε ότι είναι δυνατόν προς αποκατάσταση της Αλήθειας & της Δικαιοσύνης._
    Μετα τιμής
    Νίκος Αναγνώστου
    Καθηγητής Εφαρμοσμένων Τεχνών ΠΕ18-26 (σε διαθεσιμότητα)
    Αντιπρόσωπος ΕΛΜΕ στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λέσβου

    ΑπάντησηΔιαγραφή