Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, σταθερά και αποφασιστικά

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΟ ΥΔΜΗΔ, 
ΣΥΓΚEΝΤΡΩΣΗ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ 

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ανοιχτή, πλατιά συνεδρίαση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα - απόλυση με τη μαζική συμμετοχή συναδέλφων. 


Μέτα την την κατάρρευση και της τελευταίας αυταπάτης όσων πίστευαν ότι σε μια "ευνομούμενη χώρα" υπάρχουν .... αυτονόητοι τρόποι "δικαίωσης" των προφανών εγκληματικών "αδικιών" και ...."λαθών", ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ, ότι ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα. Δεν θα λυγίσουμε και θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι την τελική δικαίωση.

Σαν πρώτο βήμα της συνέχισης των αγώνων μας προχωρήσαμε σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΔΜΗΔ - το υπουργείο των απολύσεων-.

Αντιπροσωπία 12 συναδέλφων προλάβαμε και μπήκαμε μέσα στο ΥΔΜΗΔ, ενώ πλήθος συναδέλφων παρέμεινε έξω αποκλειόμενοι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Μετά από επίμονο αίτημά μας για συνάντηση με τον Υπουργό ΥΔΜΗΔ Κ. Μητσοτάκη -ο οποίος απουσίαζε-, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το διευθυντή του γραφείου του κ. Μελιτσιώτη, στον οποίο εκθέσαμε τα πάγια αιτήματά μας, καταγγέλλοντας τη 15μηνη ομηρία μας και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος που παράλληλα συντελείται, ζητώντας άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ -συνάδελφος υπό απόλυση- Θ. Κοτσιφάκης, ο κ. Μελιτσιώτης ισχυρίστηκε ότι για την ομηρία μας και το αλαλούμ στη διαχείριση των προκηρύξεων των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, δεν φέρει καμία ευθύνη το ΥΔΜΗΔ, πετώντας το..."μπαλάκι" για μια ακόμα φορά, στο ΑΣΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας.

Τόνισε ακόμα ρητά, ότι δεν έχει γίνει κανένα αίτημα από το Υπουργείο Παιδείας προς τον Υπουργό Μεταρρύθμισης για νέα ανακοίνωση-προκήρυξη θέσεων με σκοπό την τοποθέτηση των "αδιάθετων- απολυόμενων" εκπαιδευτικών. Μετά από την έντονη πίεσή μας, υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να οριστεί άμεσα συνάντηση μεταξύ του Υπουργού και αντιπροσωπίας ΟΛΜΕ - Συντονιστικής Επιτροπής, -ενημερώνοντας μας αύριο Τρίτη 30/9 για την ακριβή ημερομηνία-.




Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι η διαθεσιμότητα - απόλυση των εκπαιδευτικών είναι ο πολιορκητικός κριός για την άλωση της μονιμότητας στο δημόσιο, με κάθε επίγνωση για το βαρύ φορτίο που σηκώνουμε στις πλάτες μας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δηλώνουμε ότι είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό, να τον δώσουμε μέχρι το τέλος, όλοι μαζί και να τον κερδίσουμε.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τετάρτη 1 Οκτώβρη  στις 11 το πρωί, σε ΕΚΤΑΚΤΗ, πλατιά, ανοιχτή συνεδρίαση στα γραφεία της ΟΛΜΕ, με σκοπό να οργανώσουμε τις αγωνιστικές δράσεις μας, τις προσεχείς ημέρες.


  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ, ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ,
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου