Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

24ωρη απεργία την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου -Συγκέντρωση 9.30πμ στον Άρειο Πάγο


Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα - απόλυση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 23/9 στις 9.30 π.μ. στον Άρειο Πάγο

Στις 23 Σεπτέμβρη, προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία, ως άμεση απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό, διεκδικώντας να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν.

Με μια πρωτοφανή δικαστική απόφαση -στις 18 Σεπτεμβρίου 2014- το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, από την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων, παράνομη και καταχρηστική, απαγορεύοντας την επαναπροκήρυξή της στο μέλλον με τα ίδια αιτήματα και με οποιαδήποτε μορφή!
  
Η δικαιοσύνη γίνεται λοιπόν εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για την περιστολή και κατάργηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων;

Η καθολική συμμετοχή σ’ αυτόν τον αγώνα δείχνει το δρόμο. Η ΑΔΕΔΥ και πολλές ομοσπονδίες προχώρησαν άμεσα σε προκήρυξη νέας απεργίας –αποχής, αποκρούοντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης.


Συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 23/9

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μετά και την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., 
συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη, 23/9/2014.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες να πάρουν μέρος στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ.



Logo

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή μας στην αυριανή,Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης που συνεχίζει τον αυταρχικό της κατήφορο με συνεχείς απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και με την επιστράτευση της δικαιοσύνης προκειμένου να ποινικοποιήσει το δίκαιο αγώνα μας και να καταργήσει το δικαίωμά μας στην απεργία.
Η αυριανή 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει στόχο την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο, αλλά και την ανάδειξη της αντίθεσης των εργαζομένων στην κυβερνητική πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της φοροληστείας και των ιδιωτικοποιήσεων.
Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια
αύριο, Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

• Να καταγγείλουμε την Κυβέρνηση και την αυταρχική πολιτική της και να υπερασπιστούμε τον πολύμηνο καθολικό αγώνα μας για το δικαίωμα στην εργασία των χιλιάδων συναδέλφων μας που απολύθηκαν ή αντιμετωπίζουν την απειλή της απόλυσης και για την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών που καταργήθηκαν
• Να ακυρώσουμε στην πράξη το νόμο 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του συνεχίζοντας την Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση και τον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) στις 9:30πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Έχουμε όλοι μας πολύ σοβαρούς λόγους για τη συμμετοχή στην Απεργία.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην Απεργία 
και στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, συνεδρίασή της και μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε:
  •  Καταγγέλλει την Κυβέρνηση που συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έναν αγώνα που έχει την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έναν αγώνα που υπερασπίζεται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
  •  Διακηρύσσει ότι παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της φοροληστείας και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
  •  Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας για την ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει νέα Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου.
  •  Καλεί τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων μέσα από συλλογικές διαδικασίες (Γενικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις αντίστοιχα) να κηρύξουν Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που αναφέρονται παραπάνω και να αποφασίσουν το πρόγραμμα δράσης για το χώρο τους.
  •  Την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014. Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που «απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα»!!! Θα απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν. Τέλος, με την Απεργία μας στις 23/9/2014 και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας, διεκδικούμε λύσεις στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα, όπως αυτά προσδιορίστηκαν στην πρόσφατη απόφαση του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (21.8.2014).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες στα απεργιακά συλλαλητήρια την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.
Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121) την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:30πμ, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους το δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟ

 
Ολονυχτία στον Άρειο Πάγο από το βράδυ της Δευτέρας
 
Κομβικός σταθμός στον αγώνα των καθαριστριών θα είναι η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τις έχει δικαιώσει ορίζοντας την επαναπρόσληψή τους. Από απόψε το βράδυ οι καθαρίστριες διοργανώνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τον Άρειο Πάγο, καλώντας πολίτες, φορείς και συνδικάτα σε συμπαράσταση.
24ωρη απεργία για την Τρίτη έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 595 καθαρίστριες, έξω από τον Άρειο Πάγο.
Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες, υπήρξαν πληροφορίες βάσει των οποίων ο αρμόδιος αρεοπαγίτης εισηγητής θα προτείνει να μην επαναπροσληφθούν οι 595 ηρωικές καθαρίστριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου