Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΠΟΜΝΗΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  
       ΠΡΟΣ: Συντονιστική Επιτροπή 

                                           EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε ΣΕ   

  ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΑΣ





ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα από τις 22/07/2013 (και πολλοί από εμάς οδηγούμαστε άμεσα στην απόλυση) έχοντας βιώσει όλο αυτό το διάστημα τον απόλυτο εμπαιγμό και την ομηρία, σας επισημαίνουμε τα παρακάτω: 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, την άμεση επαναλειτουργία των Τομέων (Υγείας Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αισθητικής Κομμωτικής) και όλων των ειδικοτήτων, στο νέο ΕΠΑΛ, με την ταυτόχρονη επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά, ότι δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις. Καταγγέλλουμε τη διακοπή της μισθοδοσίας των 85 συναδέλφων μας και ζητούμε από την κυβέρνηση, να προχωρήσει άμεσα στην συνέχισή της, με αναδρομική ισχύ από 22/3/14.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ, τον υποκριτικό ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η κινητικότητα στο δημόσιο σχετίζεται με την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την παραγωγικότητα, ενώ βασικός της σκοπός είναι οι απολύσεις και η ψυχική, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των εργαζομένων.

Τρανταχτό παράδειγμα της παραπάνω τακτικής, αποτελεί ο βίαιος και εκβιαστικός εξοστρακισμός των εκπαιδευτικών είτε σε διοικητικές θέσεις στο ΥΠΑΙΘ είτε σε άλλους φορείς (ΟΤΑ, Υγείας, Εργασίας), χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον ώστε να αξιοποιηθούν οι παιδαγωγικές γνώσεις και η εμπειρία τους σε εκπαιδευτικές θέσεις του ΥΠΑΙΘ που υπάρχουν ανάγκες.

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!!!!

- Υπό την απειλή της απόλυσης και καθώς δεν είχαν προκηρυχθεί επιπλέον θέσεις στο Υπ. Παιδείας για τις ειδικότητές μας εξαναγκαστήκαμε να υποβάλλουμε αίτηση σε άλλα Υπουργεία. Αυτή η αναγκαστική «μετάταξη» από τη θέση του εκπαιδευτικού σε άλλη θέση, σε άλλο υπουργείο, ουσιαστικά αποτελεί τον εξοστρακισμό μας από την εκπαίδευση και οι περισσότεροι από εμάς υποβιβάζονται από ΠΕ σε ΤΕ.
Για όσους εκπαιδευτικούς έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα τους σε πίνακα του ΑΣΕΠ με σκοπό να οδηγηθούν στο Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και στους ΟΤΑ: 

Ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν, να διεκδικήσουν την τοποθέτησή τους σε δομές του Υπουργείου Παιδείας, σε μόνιμες οργανικές θέσεις στον τόπο διαμονής τους.


ΠΡΟΤΑΣΗ 

-Να υπάρξει η δυνατότητα τοποθέτησης των εκπαιδευτικών ΠΕ 18.10 Νοσηλευτικής στις δομές της Ειδικής Αγωγής ως σχολικοί Νοσηλευτές ΠΕ 25.
Δεδομένου ότι στην Ειδική Αγωγή υπάρχουν κενά που αφορούν την ειδικότητά μας Πανελλαδικά τα κενά αυτά στα σχολεία είναι περίπου 128 Σχολικών Νοσηλευτών.
Να υπάρξει πρόσκληση από το Υπουργείο Παιδείας για αίτηση μετάταξής τους ΠΕ 25. 
Εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, στο υπουργείο παιδείας για σχολικούς νοσηλευτές θεωρούμε ότι η τοποθέτησή μας σ΄αυτές τις δομές είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημά μας χωρίς να μηδενιστούν τα προσόντα μας.. 
Βασικός μας στόχος είναι να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και όλοι να τοπο θετηθούν σε εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ.
Ζητάμε την προκήρυξη και των θέσεων που ψηφίσθηκαν αλλά δεν προκηρύχθηκαν ποτέ: (125 διοικητικές και 130 εκπαιδευτικές). Οι θέσεις αυτές μαζί με εκείνες που χάνονται από τους πίνακες, ενδεχομένως να επαρκούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες για παραμονή όλων των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στο Υπ. Παιδείας.

Το αίτημά μας δεν αντικρούει στις προσπάθειες και στα βασικά αιτήματα του κλάδου ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, παράλληλα όμως να μην αφήσουμε μια ομάδα εκπαιδευτικών να θυσιαστεί για μια ακόμη φορά χάνοντας την εκπαιδευτική της ιδιότητα. 
Να ακολουθήσει άμεσα η ανακοίνωση τόσων θέσεων ανά ειδικότητα, όσοι και οι εκπαιδευτικοί που θα παραμείνουν εκτός των πινάκων διάθεσης -συμπεριλαμβανομένων των 85 και όλων όσων δεν έχουν κάνει αίτηση στις προηγούμενες προκηρύξεις-. Ζητάμε ρητά, οι θέσεις που θα προκηρυχθούν να είναι στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ, κοντά στον τόπο κατοικίας του κάθε εκπαιδευτικού.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ.


ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ-ΜΑΙΕΣ-ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ




ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 

     Με το νόμο 4172/2013, η κυβέρνηση, χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση, ισοπέδωσε τη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ε.)
Καταργώντας 50 Τεχνικές Ειδικότητες η Τ.Ε.Ε από «λεωφόρος» έγινε «παράδρομος».
  Στα πλαίσια του θεσμού της κινητικότητας, που σκοπό έχει όπως αναφέρεται, τον εξορθολογισμό του δημοσίου, σωρεία έντεχνων χειρισμών όπως: η έκδοση τριών προκηρύξεων αντί για μια ενιαία, η διαφορετική μοριοδότηση του τρόπου διορισμού, ο ανορθολογικός, άδικος και άνισος τρόπος κατανομής θέσεων ανά ειδικότητα και ανά περιοχή κ.ά., οδηγούν αφενός, σε απόλυση πλήθος εκπαιδευτικών και αφετέρου, στον εξοβελισμό ενός μεγάλου μέρους εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, από το Υπουργείο Παιδείας προς το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και ΟΤΑ. 
   Υπό την απειλή της απόλυσης και καθώς δεν είχαν προκηρυχθεί επιπλέον θέσεις στο Υπ. Παιδείας για τις ειδικότητές μας εξαναγκαστήκαμε  να υποβάλλουμε αίτηση  σε άλλα Υπουργεία. Αυτή η αναγκαστική «μετάταξη» από τη θέση του εκπαιδευτικού σε άλλη θέση, σε άλλο υπουργείο, ουσιαστικά αποτελεί απόλυση από το Υπουργείο Παιδείας. 
  Εφόσον το Υπουργείο Δ.Μ. έχει ήδη προκηρύξει θέσεις για εμάς, η τοποθέτηση μας σε δομές του Υπουργείου Παιδείας δεν προϋποθέτει επιπλέον δαπάνη για το δημόσιο. 
   Εμείς οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, θεωρούμε πως οι αδικίες αυτές δεν αίρονται παρά μόνο με την επαναφορά των τομέων/ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση και των καθηγητών στις θέσεις τους.
   Ως εκ τούτου, έως ότου επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος και όπως ίσχυε σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια έως τώρα (από ΤΕΛ-ΤΕΣ σε ΤΕΕ, από ΤΕΕ σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ), όλοι οι εκπαιδευτικοί να τοποθετηθούν στις δομές του Υπουργείου Παιδείας όπου λειτουργούν αντίστοιχα οι ειδικότητες τους, ακολουθώντας τους μαθητές για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.

Για όσους εκπαιδευτικούς έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα τους σε πίνακα του ΑΣΕΠ με σκοπό να οδηγηθούν στο Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και στους ΟΤΑ: 
  • Ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα με την προκήρυξη νέων θέσεων, για όσους το επιθυμούν, να διεκδικήσουν την τοποθέτησή τους σε δομές του Υπουργείου Παιδείας, σε μόνιμες οργανικές θέσεις στον τόπο διαμονής τους. 
  • Ζητάμε την προκήρυξη  και των θέσεων που ψηφίσθηκαν αλλά δεν προκηρύχθηκαν ποτέ: (125 διοικητικές και 130 εκπαιδευτικές). Οι θέσεις αυτές μαζί με εκείνες που χάνονται από τους πίνακες, ενδεχομένως να επαρκούν για να ικανοποιήσουν  τις ανάγκες για παραμονή όλων των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στο Υπ. Παιδείας.
  • Το αίτημά μας δεν αντικρούει στις προσπάθειες και στα βασικά αιτήματα του κλάδου ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, παράλληλα όμως να μην αφήσουμε μια ομάδα εκπαιδευτικών να θυσιαστεί για μια ακόμη φορά χάνοντας την εκπαιδευτική της ιδιότητα. 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί να τοποθετηθούν σε αντίστοιχες δομές του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα:
Μια θέση για κάθε εκπαιδευτικό σε δομή του Υπουργείου Παιδείας, σε οργανικές μόνιμες θέσεις στον τόπο διαμονής του.

Επειδή γνωρίζουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Στον αγώνα μας αυτό θεωρούμε ότι βρίσκεστε στο πλάι μας και γι’ αυτό σας ζητάμε να εκφράσετε και να διεκδικήσετε τα δίκαια αιτήματα μας.


ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ – ΜΑΙΕΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ      ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ  -   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου