Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης στη Γ. Σ.  που πραγματοποίησαν στις 11-9 αποφάσισαν:

1. Να συμμετέχουν στην Ανθρώπινη Αλυσίδα διαμαρτυρίας αντίστασης, αλληλεγγύης και πολιτισμού στις 12-9 στον Λευκό Πύργο 6.30 μμ.

2. Να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση που οργανώνουν αντιφασιστικοί φορείς και οργανώσεις της πόλης μας, στη μνήμη Παύλου Φύσσα την Πέμπτη 18/9, στις 18:30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

3.  Να συμμετέχουν στις 21-9 και να στηρίξουν την πορεία «Περπατάμε με την καρδιά μας».

4. Να συμμετέχουν στις 23-9, ημέρα που εκδικάζεται  η έφεση που κατέθεσε η κυβέρνηση κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τις καθαρίστριες και ζητούσε να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Mε τις ΕΛΜΕ, τα συντονιστικά Αθήνας και Λάρισας, και άλλα σωματεία και συντονιστικά εργαζομένων σε διαθεσιμότητα να αποφασίσουμε την οργάνωση κινητοποίησης στο νομό ή να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που οργανώνεται στην Αθήνα από τις καθαρίστριες.

5. Να συμμετέχουν την Παρασκευή  3-10 ενόψει της 5 Οκτωβρίου, ημέρα που παγκόσμια είναι αφιερωμένη για τον εκπαιδευτικό, στις  πανελλαδικές - πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις που θα οργανωθούν από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ. Να απευθύνουμε πρόταση προς την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ, η ημέρα αυτή να είναι φέτος αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς της διαθεσιμότητας. Οι  εκδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες, οι συγκεντρώσεις που θα προγραμματιστούν να έχουν ανάλογο περιεχόμενο που θα τιμήσει τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, θα αναδείξει τον αγώνα τους που συνεχίζεται για 14 μήνες, τα αιτήματα τους καθώς και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

6. Να στηρίξουν την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10-10 που οργανώνεται την ημέρα που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυρία προσφυγή της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης, της οποίας η εφαρμογή θα επιφέρει δυσμενείς και αρνητικές συνέπειες και επιπτώσεις στην μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στην ένταξη εργαζομένων στο σύστημα κινητικότητας.

7.  Να αποσταλεί  προς ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ υπόμνημα των Νοσηλευτών, Μαιών,  Βρεφονηπιοκόμων, και Κοινωνικής Εργασίας καθηγητών σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον εξοβελισμό τους από το Υπουργείο Παιδείας στα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και ΟΤΑ. Να ζητηθεί η στήριξή του υπομνήματος με την διεκδίκηση των αιτημάτων που περιέχει και με πρωτοβουλίες προώθησης.

8. Να στείλουν αίτημα προς ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ α) Να συνεχίσει η παραμονή τους στα σωματεία, τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ και μετά την διαδικασία της μετάταξής τους – μετακίνησης, ώστε να  έχει ουσιαστικό νόημα η διεκδίκηση του αιτήματος « Επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων και επαναφορά όλων των καθηγητών στα σχολεία».  β) Να διεκδικήσουν η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των καθηγητών σε διαθεσιμότητα είτε είναι σε πίνακες, είτε όχι, καθώς  και των 91 (85+6)  συναδέλφων που έχει  σταματήσει η μισθοδοσία τους για το νέο έτος.

9. Να διοργανώσουν ημερίδα με θέμα την διαθεσιμότητα στις 5-10, ημέρα αφιερωμένη παγκόσμια για τον εκπαιδευτικό, με παράλληλη έκθεση δημιουργημάτων των καθηγητών σε διαθεσιμότητα στη Θεσσαλονίκη (τις επόμενες ημέρες θα συγκεκριμενοποιήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εκδήλωση, όπως χώρος, περιεχόμενο της εκδήλωσης, ομιλητές, κ.α.)

10. Να πάρουμε μέρος σε ενημερώσεις των ΕΛΜΕ στα σχολεία και να συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που γίνονται από τις 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου. Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ γίνεται στις 27-9. Στις  συνελεύσεις αυτές να μεταφέρουμε την εμπειρία μας από τον αγώνα μας, τα αιτήματά μας και τις προτάσεις μας.

11. Για την υλοποίηση των αποφάσεων μας να έρθουμε σε άμεσο συντονισμό με τις ΕΛΜΕ, τους συναδέλφους μας σε διαθεσιμότητα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου