Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.


Διαμαρτυρία και συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιδρύματος ΝΕολαίας και ΔΙα  ΒΙου Μάθησης

Σήμερα Δευτέρα 22/9 το πρωί, πλήθος εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Αχαρνών 417), με σκοπό να καταγγείλουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και τη διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος από το Υπουργείο Παιδείας που για δεύτερη χρονιά προσλαμβάνει ωρομίσθιους στα δημόσια ΙΕΚ ενώ κρατά εμάς σε διαθεσιμότητα και υπό απόλυση, για 15ο μήνα.
 


Όλους αυτούς τους 15 μήνες που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα-απόλυση, σε συνθήκες ομηρίας και εμπαιγμού, έχουμε ακούσει τα πιο απίστευτα ψέματα από την κυβέρνηση:



α) «Οι διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών έγιναν για την αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου», ενώ αποδεικνύεται περίτρανα ότι στόχος τους είναι η άρση της μονιμότητας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι απολύσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης στους ιδιώτες και

β) Έχουν το θράσος να λένε ότι «οι διαθεσιμότητες έχουν δημοσιονομικό όφελος», ενώ πρόκειται για ΔΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Συγκεκριμένα, εδώ και 15 μήνες βρισκόμαστε μακριά από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία και πληρωνόμαστε το 75% του μισθού μας, ενώ την ίδια ώρα το κράτος πληρώνει επιπλέον ωρομίσθιους στα ΕΠΑΛ και στα ΙΕΚ, σε θέσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε μεταταγεί. Την ίδια εγκληματική πολιτική συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας και κατά τη φετινή σχολική χρονιά, κατασπαταλώντας το υστέρημα του Ελληνικού λαού. 


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ Λέντζα εκθέσαμε τα αιτήματά μας που -πέρα από το πάγιο αίτημα της επαναφοράς των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, με την επαναφορά διωγθέντων μαθητών και εκπαιδευτικών στις θέσεις τους- είναι:

  • Να σταματήσει πια ο εμπαιγμός και η ομηρία μας, που αδικαιολόγητα για 15 μήνες συνεχίζεται, αφού η κατάργηση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ έγινε για την "αναβάθμισή τους" και την υπαγωγή τους κυρίως στα ΙΕΚ, όπως υποκριτικά ισχυρίστηκε η κυβέρνηση κατά την ψήφιση του νόμου της διαθεσιμότητάς μας.
  • Να τοποθετηθούν άμεσα στα δημόσια ΙΕΚ όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχει διακοπεί η μισθοδοσία τους) που σήμερα είναι 1625, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στα Δ.ΙΕΚ είναι πολύ περισσότερες.
  • Να σταματήσει το σκάνδαλο της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και η πρόσληψη ωρομισθίων να γίνει μετά την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Ο κ Λέντζας ο οποίος αφού ενημερώθηκε για το σκάνδαλο που συντελείται και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος που σχετίζεται με τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και τα κονδύλια που διατίθενται στα δημόσια ΙΕΚ (και όπως ο ίδιος ανέφερε είναι, 12 εκατομμύρια το χρόνο για μισθοδοσία ωρομισθίων), δήλωσε άγνοια και αναρμοδιότητα, ενώ -μετά από την έντονη διαμαρτυρία μας- είπε ότι θα διαβιβάσει τα αιτήματά μας στους αρμόδιους του ΥΠΑΙΘ που είναι ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης κ. Τσιρώνης και ο νέος Υφυπουργός Παιδείας κ. Στύλιος.

Όχι άλλη κοροϊδία. Όχι άλλα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας. Τον αγώνα αυτό, θα τον δώσουμε μέχρι το τέλος όλοι μαζί και θα τον κερδίσουμε.

  • ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ 
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
  • ΝΑ  ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ,
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ


Δημοσίευσαν την ώρα της διαμαρτυρίας:  
alfavita.gr: Αυτή τη στιγμή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στο κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
topontiki.gr:  Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα  
LEGT.gr:  Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ
stokokkino.grΔιαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου