Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Συνεχίζεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την αναγνώριση της προϋπηρεσίας

Ολοκληρώνεται την Τρίτη 16/2 η επεξεργασία του νομοσχεδίου 
στη διαρκή επιτροπή δηµόσιας διοίκησης

Το νομοσχέδιο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια – Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)»  (στο οποίο με το άρθρο 40 προβλέπεται η αναγνώριση της προϋπηρεσίας της διαθεσιμότητας) κατατέθηκε στη βουλή στις 3.2.2016. 


Την Παρασκευή 5.2.2016 άρχισε η συζήτησή του, στη διαρκή επιτροπή δηµόσιας διοίκησης, δηµόσιας τάξης και δικαιοσύνης. Την Τρίτη 9.2.2016 κατά τη 2η συνεδρίαση της επιτροπής, -με την ακρόαση των φορέων- η Αναστασία Γιαννόπουλου, εκπροσωπώντας την συντονιστική επιτροπή, εξέθεσε το αίτημα βελτίωσης της διατύπωσης του άρθρου 40 και κατέθεσε το σχετικό υπόμνημα το οποίο έγινε δεκτό από τον Υπουργό. Με την 3η συνεδρίαση (10.2.2016) ολοκληρώθηκε το 1ο στάδιο επεξεργασίας στην επιτροπή.

Το δεύτερο στάδιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου στη  διαρκή επιτροπή δηµόσιας διοίκησης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16.2.2016 με τη β΄ ανάγνωση (4η συνεδρίαση) όπου θα γίνει συζήτηση και ψήφιση επί ενός εκάστου άρθρου. Στη συνέχεια (μετά από τουλάχιστον 3 ημέρες) τo τελικό κείμενo τoυ νομοσχεδίoυ όπως θα διαμoρφωθεί από την επιτρoπή και θα γίνει δεκτό από τoν αρμόδιo Yπoυργό, θα εισαχθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής. Η ψήφιση κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.



H τοποθέτηση της Αναστασίας Γιαννόπουλου, εκπροσωπώντας την συντονιστική επιτροπή, στη συζήτηση του ν/σ «Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης» την Τρίτη 09/2 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την ακρόαση φορέων

1 σχόλιο:

  1. Μόλις τελείωσε η ψηφοφορία κατ άρθρο του ν/σ στην επιτροπή διοικητικών υποθέσεων και το άρθρο 40 έγινε αποδεκτό με την τροποποίηση που έκανε ο υπουργός αποδεχόμενος προφανώς -όπως είχε αναφέρει στη 2η συνεδρίαση- τις παρατηρήσεις μας (δεν ξέρω ακριβώς πως διατυπώθηκε τελικά). θα το δούμε όπως θα εισαχθεί στην ολομέλεια ...την Δευτέρα μάλλον. Άντε με το καλό να ψηφιστεί........ έγινε άλλο ένα βήμα! Δυστυχώς αυτό του ξηλώθηκε σε μια νύχτα το 13 θέλει τόσα πολλά για να αποκατασταθεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή